Μια μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού!

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Μια μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού!

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει για ακόμη μια φορά με ενθουσιασμό τα πρώτα αποτελέσματα των gazzetta awards, καμαρώνει για την ποιότητα των αναγνωστών του gazzetta.gr και καταγράφει το κεντρικό μήνυμα αυτής της ψηφοφορίας.

Στο gazzetta.gr είχαμε αρχίσει να καμαρώνουμε για το επίπεδο, την αντίληψη, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πλειονότητας των αναγνωστών μας από την πρώτη χρονιά των gazzetta awards, δηλαδή από την πρώτη φορά που επιβεβαιώσαμε μέσα από ένα πολύ μεγάλο στατιστικό δείγμα, δεκάδων χιλιάδων “ψηφοφόρων” την γενική αίσθηση της συντακτικής ομάδας, η οποία προέκυπτε μέσα από την δυναμική, καθημερινή, επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων που δημιουργεί η καθημερινή επισκεψιμότητα. Είχαμε καταλάβει και πριν από την πρώτη φορά των gazzetta awards ότι το κοινό, η πλατιά μάζα των Ελλήνων φιλάθλων, έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Είχαμε συνειδητοποιήσει ότι στον αθλητισμό δεν κυκλοφορούν μόνο κάφροι, στενόμυαλοι, φανατικοί, και φυσικά είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο ότι οι νεότερες γενιές των Ελλήνων φιλάθλων έχουν άλλη, καλύτερη, πιο υγιή αθλητική νοοτροπία συγκριτικά με τις προηγούμενες. Ολες αυτές οι εκτιμήσεις και οι καθημερινές διαπιστώσεις μας βρήκαν την πρώτη μεγάλη στατιστική τεκμηρίωση μέσα από τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας, στην οποία είχαν πάρει μέρος περισσότεροι από 40 χιλιάδες άνθρωποι.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον 3ο χρόνο των gazzetta awards, για να δούμε τους αναγνώστες να ανταποκρίνονται και πάλι κατά δεκάδες χιλιάδες, να συμμετέχουν στην ψηφοφορία και να δίνουν μεγάλη σημασία σε κατηγορίες όπως αυτή του αθλητή & αθλήτριας με αναπηρία, και αυτή για την Fair Play στιγμή της χρονιάς, στις οποίες “ξοδεύουν” ακόμη περισσότερο χρόνο παραμονής και σκέψης μέχρι να δώσουν την τελική ψήφο τους, αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστές ακόμη και τους ερασιτέχνες αθλητές που είχαν μια μεγάλη στιγμή ευ αγωνίζεσθαι στη διάρκεια του 2017. Αυτό που συμβαίνει τούτες τις μέρες στο gazzetta, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων φιλάθλων, είναι ακόμη μια μεγάλη αθλητική γιορτή· μια αθλητική γιορτή όπως θα ήθελες να είναι, όχι τυποποιημένη, όχι στημένη, όχι ψεύτικη, όχι φανατική, όχι βίαιη, όχι της παλιάς Ελλάδας.

ΠΑΡΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Στο gazzetta συνηθίζαμε να λέμε, κατά την επικοινωνία μας με την διοίκηση του Κράτους σε θέματα αθλητισμού, ή την συναναστροφή μας με τους βασικούς παράγοντες της αθλητικής αγοράς ότι ο κόσμος αλλάζει, η κοινωνία αλλάζει, η αθλητική κοινωνία αλλάζει νοοτροπία όσο αλλάζει αίμα, δηλαδή όσο μεγαλώνουν οι νεότερες γενιές. Ολο αυτό που συμβαίνει για ακόμη μια φορά με τα gazzetta awards, που είναι η μεγαλύτερη αθλητική ψηφοφορία στην Ελλάδα, είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη τεκμηρίωσης αυτού του ισχυρισμού. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν νόημα συμμετοχής σε μια ψηφοφορία προκειμένου να επιβραβεύσουν αυτούς που αντιλαμβάνονται ως πραγματικά καλύτερους και όχι τους προπονητές και τους αθλητές της ομάδας που υποστηρίζουν, ούτε καν τις ομάδες που υποστηρίζουν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας για να πουν ένα “μπράβο” σε έναν αθλητή ή μια αθλήτρια με αναπηρία, που έχουν λειτουργήσει ως έμπνευση για εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και έχουν δώσει δύναμη και κουράγιο σε χιλιάδες ανθρώπους. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν στη διαδικασία της επιβράβευσης μιας ερασιτεχνικής ομάδας που ύμνησε το fair play με τη συμπεριφορά της σε μια στιγμή παιχνιδιού.

Κάθε φορά, σε κάθε συζήτηση για τα άδεια γήπεδα, τις μισοάδειες εξέδρες, την φαινομενική έλλειψη ενδιαφέροντος για ένα ελληνικό αθλητικό προϊόν, στο gazzetta επιμένουμε ότι εκεί έξω ζει κανονικός κόσμος, που ασχολείται με τον αθλητισμό αλλά αρνείται να “καταναλώσει” κακό προϊόν και γι' αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι “άφαντος”. Επιμένουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι απόντες από τις κερκίδες, αποτελούν την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων. Επιμένουμε ότι ο αθλητισμός έχει την ίδια απήχηση, αλλά απλώς η πλειοψηφία έχει επιλέξει να απέχει από όπου έχει συνειδητοποιήσει ότι της σερβίρεται κακής ποιότητας αθλητική τροφή. Ολο αυτό που τούτες τις ημέρες συμβαίνει με την ποιότητα της ψήφου στα gazzetta awards, της οποίας τα τελικά αποτελέσματα θα προκύψουν σε 10 ημέρες, είναι μια απόδειξη για την διάθεση του Ελληνα, ή ίσως και την ανάγκη του Ελληνα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, να τον χειροκροτήσει και να τον ευχαριστηθεί, αρκεί να ξέρει ότι πρόκειται για καθαρή αθλητική τροφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.