Ένα παραμύθι γραμμένο από παιδιά, στον αγώνα ενάντια στην αθλητική βία (pics)

Gazzetta team
Ένα παραμύθι γραμμένο από παιδιά, στον αγώνα ενάντια στην αθλητική βία (pics)

bet365

Οι μικροί συγγραφείς, μάς δείχνουν τον δρόμο για να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς αλλά κι οι εικόνες των άδειων ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Το βράδυ της Τετάρτης, 29 Νοεμβρίου 2017, στην Κεντρική Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις «Μένανδρος» η επίσημη παρουσίαση της παιδικής έκδοσης «FAIRPLAY o Nεραϊδοακρίδος».

Ένα βιβλίο κατά της αθλητικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, της ξενοφοβίας και υπέρ του «ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο εμπνεύστηκαν, έγραψαν και εικονογράφησαν 18 μαθητές Δημοτικού για όλα τα μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!

Την εκδήλωση, η οποία αφιερώθηκε στον αείμνηστο Πρέσβη Πολιτισμού Δημήτριο Τζανάκη, άνοιξε η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη και έκλεισε ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Παναγόπουλος, ενώ τον συντονισμό ανέλαβαν οι αθλητικοί συντάκτες Κατερίνα Αναστασοπούλου κι Αλέξης Σπυρόπουλος.

Το έργο προλόγισαν οι δικαστικοί Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου κι Αλεξία Σταλίδου αλλά κι οι κορυφαίοι ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Σπύρος Γιαννιώτης, Ειρήνη Ανδίλη, Νέρι Νιαγκουάρα, ενώ στο βήμα ανέβηκαν κι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Λάκης Νικολάου, Νίκος Μίχος κι Αντώνης Αντωνιάδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο Κατερίνα Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος των παιδικών χωριών SOS Αναστάσιος Βρεττός κι η εφέτης Άλκηστις Σιάννου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν το γεγονός Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, Διπλωμάτες - εκπρόσωποι του ΥΠ. ΕΞ., μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης Ιωάννης Μεταξάς, ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ΥΠ. ΕΞ., συντάκτες του δικαστικού και αθλητικού ρεπορτάζ, προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Διαιτησίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθηνών, Παναγιώτης Βαρούχας.

Την ξεχωριστή βραδιά έκλεισε μουσικά ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Κώστας Αδαμαντόπουλος, με ένα τραγούδι που δημιούργησε αποκλειστικά για το Παραμύθι.

Το βιβλίο απέσπασε ήδη τις καλύτερες κριτικές, δεδομένου ότι όταν τα παιδιά γράφουν... απαντούν ηχηρά!

Η ιδέα για την έκδοση του βιβλίου ολοκληρώθηκε μέσα από την κινητοποίηση και τη συλλογική προσπάθεια των παιδιών και των γονιών τους, προκειμένου να διαδοθούν τα μηνύματα του παραμυθιού, αλλά και να επιτευχθεί ο σκοπός της έκδοσής του, που είναι η οικονομική στήριξη φορέων που έχουν συσταθεί για την προστασία και τη στήριξη της ανηλικότητας, και συγκεκριμένα των Παιδικών Χωριών SOS και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

Η έκδοσή του έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO.

 

Τελευταία Νέα