Στα σχολεία της Μάνης Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές

Gazzetta team
Στα σχολεία της Μάνης Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές

bet365

Στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος θα βρεθούν από σήμερα (26/5) έως και την Κυριακή Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές μας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ομάδας μπιτς σόκερ «Μάνη», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και έχει ως στόχο να μυήσει τους μαθητές της περιοχής στα ολυμπιακά αθλήματα και τις αξίες του Ολυμπισμού

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στηρίζει πάντα αυτές τις πρωτοβουλίες και έτσι όταν ο εκπρόσωπος της ομάδας μπιτς σόκερ «Μάνη», ο κ. Γιώργος Ροζάκης, επικοινώνησε μαζί μας αμέσως ανταποκριθήκαμε. Σε ότι αφορά εμένα είχα ακόμη έναν λόγο να βοηθήσω διότι η οικογένειά μου κατάγεται από τη Μάνη», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.

Στην Μάνη θα βρεθούν, εκτός από την πρόεδρο του ΣΕΟ, η γραμματέας του ΣΕΟ, και Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής (χάλκινο στο Μεξικό, ασημένιο στο Μόναχο), ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης (χάλκινο μετάλλιο το 1980 στην ελευθέρα), η χάλκινη Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας (Λονδίνο) και παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο πρωταθλητής κόσμου στην ιστιοπλοΐα (470) Ανδρέας Κοσματόπουλος, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδου. «Η καταγωγή μου και εμένα είναι από τη Μάνη. Ελπίζω μετά από αυτή την επίσκεψη να υπάρξει βοήθεια και να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές και εμείς θα είμαστε δίπλα τους για να βοηθήσουμε», δήλωσε η Βούλα Ζυγούρη και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία ωραία πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές σήμερα θα μιλήσουν στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αρεόπολης και στις 27 Μαΐου, θα διοργανώσουν επιδείξεις αθλημάτων (πάλη, άρση βαρών κλπ) στο Γύθειο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αυτή την περιοχή υπάρχει ιστιοπλοϊκός όμιλος και ο Ανδρέας Κοσματόπουλος θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους νεαρούς ιστιοπλόους, αλλά και να τους μεταφέρει την πολύχρονη εμπειρία του. Το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα «Αθλητισμός, Ολυμπισμός και Κοινωνία», ενώ θα λειτουργήσει και η έκθεση του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου «Από το Ρίο με αγάπη». Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπανέα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα