Η Ολυμπιακή Εκεχειρία συνέχισε στις Κυκλάδες τα προγράμματα της

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία συνέχισε στις Κυκλάδες τα προγράμματα της

bet365

Η Ντόρα Πάλλη μαζί με Ολυμπιονίκες επισκέφτηκαν το Μεγανήσι, την Σαντορίνη, την Φολέγανδρο και την Θηρασιά για το πρόγραμμα “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα”.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ολυμπιακής Εκεχειριας και του Βρετανικού Συμβουλίου “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα “, το οποίο απευθύνεται στη σχολική κοινότητα της πατρίδας μας και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία –συνεργαζόμενη με την εθελοντική οργάνωση Αxion Hellas- δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στήριξη σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της πατρίδας μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο στο Μεγανήσι στις 10 Μαρτίου 2017 και συνεχίστηκε στα Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της Φολέγανδρου, της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή 27 και 28 Απριλίου.

Η ομάδα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας –με επικεφαλής την υποδιευθύντρια και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος Ντόρα Πάλλη μαζί με τις Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραιτίδου, Σοφία Παπαδόπουλου και την πανελληνιονίκη Μάντυ Τζινιέρη– υλοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα” αφορά το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και την προώθηση του «πνεύματος» της συνεργασίας και της φιλίας στις σχολικές μας κοινότητες.

Η συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών ήταν για άλλη μια φορά συγκινητική .

Σχετικά, ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας δρ. Κωνσταντίνος Φίλης δήλωσε:

«Στο σημείο που ο εθελοντισμός συναντά την αλληλεγγύη προκύπτει ελπίδα. Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας αποδεικνύει για πολλοστή φορά την προσήλωση του στην προώθηση των ολυμπιακών αξιών μέσω της εκπαίδευσης. Στόχος μας παραμένει η μεταλαμπάδευση εννοιών, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο υγιής και συνεχής διάλογος ως εργαλείο επίλυσης διαφορών, μέσα από τον αθλητισμό. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο κάποιων παιδιών έναντι άλλων. Έτσι, σε συνεργασία με την Axion Hellas, βρεθήκαμε σε Μεγανήσι, Φολέγανδρο, Σαντορίνη και Θηρασιά, με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα”, μεταφέροντας και “μεταδίδοντας” το ολυμπιακό ήθος και τις αξίες του ολυμπισμού σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.»

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας υποστηρίζει το έργο της Axion Hellas – μιας ομάδας εθελοντών με σκοπό την βελτίωση της ζωής των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, παρέχοντας ιατρικές εξετάσεις, δημιουργώντας υποδομές καίριας σημασίας για την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα.

 

Τελευταία Νέα