Τον αθλητισμό πολλοί εμίσησαν, το Δημόσιο ουδείς...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Τον αθλητισμό πολλοί εμίσησαν, το Δημόσιο ουδείς...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος με αφορμή την πρόσληψη 156 αθλητών στο Δημόσιο διαπιστώνει και πάλι ότι στην Ελλάδα, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, αλλά διαχωρίζει τους επαγγελματίες αθλητές με τους ερασιτέχνες.

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι 156 αθλητές και αθλήτριες διορίστηκαν στο Δημόσιο ύστερα από αίτηση που είχαν κάνει το 2008 κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους έδινε ο Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο άτομα με μικρότερες ή μεγαλύτερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα διορίζονται στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Διαβάζοντας τα σχόλια των αναγνωστών εδώ στο gazzetta.gr, είδα ότι στη μεγάλη πλειοψηφία οι περισσότεροι αντέδρασαν αρνητικά, καθώς θεωρούν υπερβολή σε μία εποχή που η ανεργία χτυπάει κόκκινο και περιμένουν ουρές οι νέοι με πτυχία να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ, κάποιοι να τυγχάνουν ευνοϊκής αντιμετώπισης και να εξασφαλίζουν για ολόκληρη τη ζωή τους, ένα σταθερό μισθό από το Δημόσιο.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και θα ξεκαθαρίσω τι εννοώ... Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι πλέον ο νόμος έχει αλλάξει και κανείς αθλητής δεν μπαίνει στο Δημόσιο, ακόμα κι αν έχει κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο! Τα προνόμια που υπήρχαν ως το 2008 - και έκαναν χρήση οι συγκεκριμένοι αθλητές - σταμάτησαν να ισχύουν, άρα όλο αυτό το θέμα των προσλήψεων δεν θα το ξανασυζητήσουμε στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση των 156 πιστεύω ότι πρέπει οι ερασιτέχνες αθλητές που έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους στις προπονήσεις και τους αγώνες και έχουν φέρει κορυφαία διάκριση στη χώρα, δηλαδή μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχουν κάποια επαγγελματική αποκατάσταση. Αλλά αναφέρομαι κατηγορηματικά σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ αθλητές με ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ διακρίσεις και όχι επαγγελματίες που έχουν βγάλει πολλά λεφτά από την καριέρα τους και τώρα ζητούν να προσληφθούν στο Δημόσιο.

Δεν γίνεται αθλητές όπως ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Οικονόμου, ή οι ποδοσφαιριστές Κωνσταντινίδης, Μάκος και Πετρόπουλος να θέλουν πρόσληψη στο ελληνικό κράτος και να πληρώνονται σε όλη τους τη ζωή, καταλαμβάνοντας τη θέση από ένα άλλο παιδί που δεν έχει στον ήλιο μοίρα! Θα μου πείτε, αφού τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος, γιατί να μην το κάνουν; Φτάνουμε λοιπόν στην εφαρμογή της περιβόητης ατάκας του Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» που μπορεί οι συγκεκριμένοι αθλητές μάλλον να συμφωνούν με αυτήν, αλλά η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, διαφωνεί κατηγορηματικά! Δεν γίνεται ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες που έχουν κάνει περιουσίες από την καριέρα τους, να αποζητούν και τα ευρώ του Δημοσίου! Ούτε είναι δυνατόν εν ενεργεία αθλητές να διορίζονται παράλληλα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα...

Εκτός από τη διάκριση του ερασιτέχνη με τον επαγγελματία αθλητή, υπάρχει και άλλο μέγα ηθικό θέμα! Οπως αποκαλύπτει το Goal στο σημερινό φύλλο, κάποιοι από αυτούς έχουν πιαστεί να έχουν κάνει χρήση αναβολικών ουσιών. Δηλαδή έρχεται το ελληνικό Δημόσιο, να επιβραβεύει αθλητές που έχουν παραβεί τον θεμελιώδη νόμο του αθλητισμού για το ντόπινγκ, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι συναθλητές τους, παλεύοντας μόνο με προπόνηση και εξάσκηση, δεν κατάφεραν ποτέ να διακριθούν και φυσικά δεν χτύπησαν ποτέ την πόρτα του Δημοσίου!

Ολα αυτά φυσικά δεν σημαίνουν τίποτα στην κυβέρνηση που έσπευσε μέσω ανακοίνωσης του Υφυπουργού Αθλητισμού αλλά και... ποστάρισμα του Γενικού Γραμματέα στα Social Media, να υπερασπιστούν την απόφαση για τις προσλήψεις, χωρίς να κάνουν τον κόπο να εξετάσουν μία προς μία, τις περιπτώσεις των 156 αθλητών και να διαπιστώσουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Ωστόσο αν κάτι αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά στην Ελλάδα είναι ότι την παχιά αγελάδα του Δημοσίου, κανείς δεν σταμάτησε να την αρμέγει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος