Παρουσία Βασιλειάδη το 1ο διεθνές συνέδριο «Το ντόπινγκ σε νέα εποχή»

Gazzetta team
Παρουσία Βασιλειάδη το 1ο διεθνές συνέδριο «Το ντόπινγκ σε νέα εποχή»

bet365

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γεώργιου Βασιλειάδη, που θα βρεθεί για πρώτη φορά με τη νέα ιδιότητα του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (3/12), το διεθνές συνέδριο με θέμα «Το ντόπινγκ σε νέα εποχή».

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γεώργιου Βασιλειάδη και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 (ώρες 10.00 - 16:00) στη Θεσσαλονίκη, το διεθνές συνέδριο με θέμα «Το ντόπινγκ σε νέα εποχή».

Η ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού θα παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου του ΕΣΚΑΝ, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ-HELEXPO.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τον ιστορικό αθλητικό σύλλογο Ερμής 1877 και τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ).

Αποτελεί μια πρωτοποριακή και συντονισμένη προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα, να λυθούν απορίες και μία μοναδική ευκαιρία να επιμορφωθούν αθλητές, προπονητές, φοιτητές, παράγοντες, στελέχοι, σωματεία, γονείς και άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού.

Η παρουσία του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού; Γεώργιου Βασιλειάδη, θα αποτελεί ταυτόχρονα και την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου από κοντά, καθώς ο Δρ.Τζιουζέπε Φισκέτο, κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, θεωρείται ο κορυφαίος ειδικός παγκοσμίως σε θέματα ντόπινγκ σε όλα τα αθλήματα.

Εκτός από επικεφαλής της IAAF Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου, αλλά και επικεφαλής της FIDAL Ιταλικής Ομοσπονδίας για 23 χρόνια, ο Δρ.Φισκέτο αποτελεί έναν από τους δημιουργούς του βιολογικού διαβατηρίου, το οποίο και θα παρουσιάσει στο κοινό με πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Στην ομάδα των βασικών ομιλητών είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ και κορυφαία σύγχρονη Ελληνίδα αθλήτρια, που σε ζωντανή σύνδεση από το Οχάϊο των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ζει και γυμνάζεται, θα προσπαθήσει να μας μεταφέρει τι συμβαίνει στον κόσμο των Ολυμπιονικών, αλλά και του συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία του πέμπτου Παγκόσμιου Πρωταθλητή του Πόρτλαντ στο άλμα σε ύψος, Κώστα Μπανιώτη, ο οποίος έχει να παρουσιάσει την προσωπική του εμπειρία καθώς και να αναδείξει τη σημασία και τον ρόλο της επιμόρφωσης των αθλητών, η οποία θεωρείται πιο σημαντική και από τους ελέγχους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

10:00-10:15 Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός αθλητισμού, καλωσόρισμα-χαιρετισμός.

10:15-10:30 Γιώργος Τραπεζανίδης, συντονιστής-δημοσιογράφος, "η θέση των ΜΜΕ στα κρούσματα ντόπινγκ".

10:30-11:10 Δρ.Τζιουζέπε Φισκέτο, επικεφαλής επιτροπής ελέγχων αντι-ντόπινγκ IAAF Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, "απαγορευμένες ουσίες και συμπληρώματα".

11:10-11:25 Ερωτήσεις-Συζήτηση.

11:25-11:55 Αλέξης Αδαμίδης, νομικός-μέλος ΕΣΚΑΝ, "το νέο νομικό πλαίσιο και η εναρμόνιση της Ελλάδας με τον κώδικα αντι-ντόπινγκ".

11:55-12:10 Ερωτήσεις-Συζήτηση.

12:10-12:25 Ιούλιος Συναδινός, γενικός γραμματέας αθλητισμού, "η θέση της πολιτείας".

12:25-12:45 Διάλειμμα-Συνεντεύξεις.

12:45-13:00 Κώστας Μπανιώτης, τέταρτος παγκόσμιος πρωταθλητής ύψους, "ο κίνδυνος της άγνοιας, η έλλειψη γνώσης και η ανάγκη της επιμόρφωσης".

13:00-13:10 Ερωτήσεις-Συζήτηση.

13:10-13:50 Χρόνης Δρούγιας, αθλίατρος-χειρουργός ορθοπαιδικός-επιστημονικός σύμβουλος αθλητικών ομοσπονδιών, "η εξωγενής ενίσχυση σε σχέση με τον προπονητικό και αγωνιστικό σχεδιασμό".

13:50-14:05 Ερωτήσεις-Συζήτηση.

14:05-14:20 Κατερίνα Στεφανίδη, χρυσή Ολυμπιονίκης επί κοντώ και κορυφαία σύγχρονη Ελληνίδα αθλήτρια (μέσω Skype από τις ΗΠΑ), "τα whereabouts, η διαδικασία των ελέγχων από IAAF-WADA-USADA, οι απαιτήσεις του υψηλού αθλητισμού".

14:20-14:30 Ερωτήσεις-Συζήτηση.

14:30-15:10 Δρ.Τζιουζέπε Φισκέτο, επικεφαλής επιτροπής ελέγχων αντι-ντόπινγκ IAAF Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, "το βιολογικό διαβατήριο, πώς λειτουργεί και πώς άλλαξε τα δεδομένα παγκοσμίως".

15:10-15:25 Ερωτήσεις-Συζήτηση.

15:25-15:55 Χρόνης Δρούγιας, αθλίατρος-χειρουργός ορθοπαιδικός-επιστημονικός σύμβουλος αθλητικών ομοσπονδιών, "συμπληρώματα διατροφής, πόσο αθώα είναι;".

15:55-16:10 Ερωτήσεις-Συζήτηση.

Δηλώσεις συμμετοχής στο www.anmedia.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Τελευταία Νέα