Παραμένει φαβορί ο Παναθηναϊκός

Παραμένει φαβορί ο Παναθηναϊκός

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Κώστας Ασημακόπουλος γράφει στο blog του για τους αγώνες βόλεϊ του Σαββατοκύριακου και τονίζει ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει το φαβορί στις γυναίκες παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό!

Για όλα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας υπάρχουν «λογικές» εξηγήσεις. Το ότι πολλές φορές δεν γνωρίζουμε την αιτία ενός γεγονότος, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και μια εξήγηση για το τι προκάλεσε αυτό το γεγονός. Απλά, εμείς δεν τη γνωρίζουμε...




Εν μέσω καρναβαλιού, ελληνικής τρέλας, αθλητικής φτώχειας, κοινωνικής μιζέριας και δημοσιογραφικο-οπαδικής παράνοιας, το τριημεράκι έγιναν και καλά ματσάκια στην Α1 ανδρών και Α1 γυναικών.

Φυσικά, η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στις γυναίκες και οι νίκες της ΕΑΠ και του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα ξεχώρισαν. Όσο για τη νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ που κάποιοι είχατε παράπονα πως δεν σχολιάσαμε, τι θέλετε να πούμε; Δέκα φορές να παίξουν οι δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει από ένα-δύο σετ συνολικά. Υπάρχει διαφορά ποιότητας, βολεϊκής νοοτροπίας αλλά και αγωνιστικού επιπέδου τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.

Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ ως ομάδα έχει κάνει βήματα προόδου. Δείχνει συνέπεια και σοβαρότητα ακόμα και στα ματς που χάνει, άσχετο που δεν το βλέπει κανείς, γιατί απλούστατα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ασχολούνται με το βόλεϊ. Πηγαίνουν στο γήπεδο στα ντέρμπι με τον Ηρακλή και ειδικά με τον Άρη, για να ρίξουν κανένα μπινελίκικι ενίοτε και καμία φωτοβολίδα. Μέχρι εκεί.

Ακόμα να καταλάβουν και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ πως δεν έχουν ανάγκη αυτούς τους οπαδούς. Εκτός κι αν ολόκληρος ΠΑΟΚ δεν έχει άλλους οπαδούς εκτός από τους 300 που πήγαν στην Πυλαία την περασμένη Πέμπτη για να βρίσουν, να φτύσουν και να πετάξουν ό,τι βρήκαν μπροστά τους στον αγώνα με τον Ηρακλή.

 

Και τελικά δεν ξέρω ποιοι κάνουν περισσότερο κακό. Οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι που χρησιμοποιούν τους οπαδούς ή οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι είναι οπαδοί και πουλάνε καφριλίκι;

Καταρχάς αυτά περί ψυχής, πάθους, καρδιάς, στήθος μάρμαρο, καρδιά καρότο κλπ, δεν χωράνε σε καμία σοβαρή προσέγγιση ενός αγώνα βόλεϊ και φυσικά καλό είναι να αποφεύγουμε συγκρίσεις με άλλα ομαδικά αθλήματα και ειδικά με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, όπου οι παίκτες όχι μόνο πληρώνονται αλλά έχουν και ηγεμονικά συμβόλαια.

Τα έχουμε ξαναπεί. Τα ξαναλέμε. Άμα το ξέρεις το ποίημαά σου, δεν φοβάσαι τίποτα. Στο βόλεϊ κερδίζει η ομάδα κι όχι οι «παικταράδες». Τέλος. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να στέλνετε μηνύματα και να γίνεται καφενείο. Πάμε, λοιπόν...

Αγώνας πρώτος. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στις γυναίκες. Απρόσμενη η εξέλιξη του αγώνα, αλλά δίκαιη η επικράτηση του Ολυμπιακού για δύο βασικούς λόγους:

Ο Γιάννης Νικολάκης τίναξε τα συστήματα του Παναθηναϊκού στον... αέρα με τις δύο εσωτερικές αλλαγές που έκανε στην αρχή του 2ου σετ. Πέρασε την Κόλεβα ακραία, από διαγώνια που είναι, και γύρισε τη Νικούλη διαγώνια από κεντρική. Εστίασε το σερβίς του μεταξύ Μαχόν και Μυλωνά και άρχισε το πάρτι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς άγχος, ενώ οι παίκτριες του Παναθηναϊκού μετά το άνετο 25-16 στο 1ο σετ νόμιζαν πως θα τους σερβίρουν και λαγάνες.

Ο Σπύρος Χουντουμάδης μπλοκάρισε όπως και οι παίκτριές του βλέποντας την Κόλεβα να «γεμίζει» την υποδοχή του Ολυμπιακού μαζί με την εξαιρετική Μαγγίνα. Έπρεπε να απαντήσει και φυσικά έπρεπε να αλλάξει η τακτική στο σερβίς ή ακόμα δίνοντας ανάσες στη Μαχόν, δοκιμάζοντας κι άλλες παίκτριες του πάγκου με τις οποίες είχε κερδίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η υποδοχή του Παναθηναϊκού κατέρρευσε αδικαιολόγητα και η απόδοση της Μόλναρ, της Μαχόν αλλά και των πασαδόρων ήταν από μέτρια έως κακή.

Η διαφορά των πασαδόρων των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Η Ογκνιένοβιτς εκμεταλεύτηκε την καλή υποδοχή και αν μπορούσε να βγάλει χωρίς μπλοκ ακόμα και την Μαγγίνα που ήταν λίμπερο, θα το έκανε με άνεση.

Η νίκη του Ολυμπιακού είναι μια επιβεβαίωση των κοριτσιών για όσους τις θεωρούσαν «τελειωμένες» και κυρίως για τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού δουλεύουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα κρύα νερά και στο «παγωμένο» γήπεδο. Κάποιες από αυτές περνάνε με δανεικά που τους έδωσαν κάποιοι οπαδοί που έκαναν έρανο τις προηγούμενες ημέρες. Τι άλλο να πεις; Είναι τόσο τραγικά όλα αυτά, που προσωπικά που φαίνονται σαν ψέμα τώρα που τα γράφω.

Για αυτό σας λέω... Αφήστε τις συγκρίσεις και τους αφορισμούς, διότι αν υπάρχει σήμερα βόλεϊ οφείλεται σε μια χούφτα αθλητών που από κεκτημένη ταχύτητα ή από συγκυρίες βρίσκονται ακόμα στα γήπεδα. Δεν μπορεί να αποδώσει εύκολα ένας αθλητής που είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης. Από ένστικτο παίζουν οι κοπέλες του Ολυμπιακού. Από ανθρώπινη αντίδραση, εγωισμό κι ένα βουβό παράπονο. Ξέρουν πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανέναν κι αυτό το αίσθημα αυτοσυντήρησης τις έσωσε.

Βέβαια, το ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στο Μετς και πέρασε πρώτος για πρώτη φορά εφέτος, δεν σημαίνει πως θα πάρει και το πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός δεν είχε άγχος. Τώρα που είναι οδηγός πάει για αποτέλεσμα κι ο πραγματικός αντίπαλος της ομάδας του Γιάννη Νικολάκη στα πέντε ματς που απομένουν θα είναι ο ίδιος της ο εαυτός.

Ο Παναθηναϊκός, από τη μία στιγμή στην άλλη, γκρέμισε ότι έχτιζε στη β' φάση του πρωταθλήματος. Μαζί κινδυνεύει να χάσει και το πρωτάθλημα, χωρίς να σημαίνει πως θα το χάσει. Είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και ας είναι δεύτερος. Και στο παρελθόν οι «πράσινες» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο κι έσπασαν δύο φορές την έδρα του Ολυμπιακού. Μπορούν να το ξανακάνουν αν χρειαστεί, αφού έχουν πιο πλήρη ομάδα ως μονάδες αλλά στο Μετς «πάγωσαν». Το εφετινό πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει πλέι οφ, αλλά ήττες και μάλιστα εντός έδρας δεν συγχωρούνται και ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά τα υπόλοιπα ματς με ΑΕΚ, Μαρκόπουλο, Ανατόλια, ακόμα και τον Ηρακλή Κηφισιάς.

Πάμε στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ο Δικέφαλος έπαιξε με αντιπάλους κάτι τύπους που φόραγαν κάτι πράσινες φανέλες. «Ελέγχεται» αν ήταν η ομάδα του Στέλιου Καζάζη κι αν οι παίκτες ήταν σωσίες του Λάππα, του Πανταλέοντα, του Σάκι και του Ιορντάνοφ. Πάλι καλά για τον Παναθηναϊκό. Έχανε ή κέρδιζε δεν έχει σημασία. Στην καλύτερη περίπτωση, διότι και πρώτος να βγει ο Παναθηναϊκός θα έχει πάλι το άγχος για το πλεονέκτημα έδρας και στη χειρότερη, να έχει «σπάσει» ο ιστός της ομάδας ειδικά μετά την απογοήτευση του αποκλεισμού από τον τελικό του Κυπέλλου.

Όπως έχουμε γράψει κατ' επανάληψη, η ομάδα αυτή συντηρήθηκε αγωνιστικά επειδή κέρδιζε. Όσο είχαν διάθεση και δυνάμεις οι παίκτες, είχαν μυαλό για προπόνηση και τακτική. Έτσι παραμυθιάστηκαν όλοι από το καλοκαίρι κι έπεφτε νερό στο μύλο.

Όταν είσαι απλήρωτος ένα χρόνο, όταν δεν έχεις να δώσεις ψωμί στην οικογένειά σου, όταν σε συγκρίνουν με ποδοσφαιριστές που έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από τον Παναθηναϊκό κι όταν εν τέλει δεν ευθύνεσαι για αθλητές που θα μπορούσες να έχεις στην ομάδα σου και τελικά δεν έχεις, τότε υπάρχει θέμα.

Με ποδοσφαιρικά κριτήρια δεν γίνονται αναλύσεις στις ομάδες του βόλεϊ. Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο. Και λοιπόν; Δύο φορές έχει χάσει ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό κι έχασε άλλη μία. Ποιος σας είπε πως ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό; Πού το είδατε γραμμένο;

Βγήκε κι ο Σωπήλης και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Δήλωσε πως η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Για τα λάθη των διοικήσεων προς αυτή την ομάδα ποιος θα ζητήσει συγγνώμη; Οι διοικήσεις δεν είναι για να μιλάνε στο μέσον της σεζόν. Οι διοικήσεις είναι για να κάνουν σχεδιασμούς το καλοκαίρι, να λαμβάνουν αποφάσεις κάθε καλοκαίρι και να θέτουν στόχους αφού βάλουν το χέρι στην τσέπη, κάνουν αλλαγές και οργανώσουν το τμήμα σε όλα τα επίπεδα.

Πάμε στο Ολυμπιακός-ΕΑΠ. Μία από τα ίδια και στον Ολυμπιακό, όπως και στον Παναθηναϊκό κι ας προκρίθηκε στον τελικό. Κάποιος θα κέρδιζε σε αγώνα νοκ άουτ. Έκαναν ολόκληρη πρόκριση και πήραν... πριμ 10.000 ευρώ. Δηλαδή, όλοι μαζί θα μοιραστούν από 600 ευρώ...

Χάθηκε κι εκεί το κίνητρο. Έπεσαν οι μπαταρίες κι ο Γιάννης Καλμαζίδης θα χρειαστεί πολύ... παραμύθι για να σηκώσει πάλι τον χαρταετό, ώστε να κατέβει η ομάδα δυνατή στην Ορεστιάδα. Και μη νομίζετε.... Για δύο ματς πάει ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της σεζόν. Ένα τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ηρακλή κι ένα για να σπάσει την έδρα στους τελικούς.

Βέβαια, αν ο Ολυμπιακός κάνει και με τον Ηρακλή 46 λάθη στον τελικό θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Πιο πολύ θα κρατήσουν τα τεχνικά τάιμ άουτ παρά ο αγώνας.

Όσο για την Πάτρα, ξύπνησε αργά. Η νίκη που έκανε το Σάββατο στου Ρέντη εξανεμίστηκε την Καθαρά Δευτέρα με το τρίποντο του ΠΑΟΚ. Κάηκε σαν τον Καρνάβαλο. Καλό βόλεϊ παίζει η ΕΑΠ, αλλά για να φτάσει τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό πρέπει να νικήσει στους τέσσερις αγώνες που απομένουν και πάλι δεν είναι σίγουρη πως θα μπει στην τετράδα.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…