Αυτός είναι ο νέος υποψήφιος επενδυτής!

Αυτός είναι ο νέος υποψήφιος επενδυτής!

Αυτός είναι ο νέος υποψήφιος επενδυτής!

bet365

Τον Πατέρα και τον Μπάγεβιτς τους ξέρετε. Τον εφοπλιστή δεξιά στη φωτό; Μάλλον όχι. Είναι όμως ο νέος υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το gazzetta.gr!  
Είναι ο 73χρονος Γιώργος Δαλακούρας, με πλούσιο βιογραφικό στη ναυτιλία και όχι μόνο. Ίσως το πιο... ιντριγκαδόρικο -αλλά εντελώς άσχετο με την περίπτωση της ΑΕΚ- είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν συνυπήρξε σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη!
Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Μόλις λίγες ημέρες μετά το ανεπανάληπτο στραπάτσο που υπέστη η «Ένωση» στο Καραϊσκάκη, ο ήλιος, έστω και με δόντια, άρχισε να βγαίνει ξανά για τον κόσμο της. Δειλά δειλά σήμερα, εμφανίστηκε το όνομα του Κώστα Μακρή, ο οποίος πράγματι έχει κάνει αρκετές επαφές τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους μετόχους αλλά και τον πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη.

Οι επαφές είναι 100% αληθινές, όμως όποιος νομίζει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ κρέμεται αποκλειστικά από την απόφαση του Κώστα Μακρή πλανάται. Διότι, παρόλα όσα καταλογίζει ο κόσμος στους μετόχους και τους διοικούντες, η αλήθεια είναι πως έχουν κάνει μια σειρά από μυστικές επαφές προκειμένου να βγάλουν την ΑΕΚ από το αδιέξοδο.


ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ


Το gazzetta.gr είναι σε θέση να αποκαλύψει ότι ο εφοπλιστής Γιώργος Δαλακούρας είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα επιχειρηματία που βρίσκεται σε επαφές με τους μετόχους. Ο Δαλακούρας πριν από λίγες ημέρες γνωστοποίησε ότι θέλει να αποκτήσει ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών της ΑΕΚ εφ' όσον αυτές παραχωρούνται. Πληροφορήθηκε ποια είναι τα χρέη και ποια είναι τα ποσά που απαιτούνται άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα ώστε η ΑΕΚ να βγει από το τούνελ και δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση να μπει ως βασικό μέτοχος ή συμμέτοχος στην ομάδα!


Η ζέση μάλιστα με την οποία αντιμετωπίζει την πιθανότητα της εισόδου του στην ΠΑΕ φαίνεται και από το γεγονός ότι αναζητεί τους κατάλληλους ανθρώπους που θα «τρέξουν» την ομάδα.
Εδώ βεβαίως θα τεθεί εύλογα ένα σοβαρό ερώτημα από τους φίλους της ΑΕΚ: Έχει την οικονομική δυνατότητα ο εφοπλιστής Δαλακούρας να πάρει στα χέρια του έναν σύλλογο με σοβαρά χρέη κι ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις;


ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;


Όπως φαίνεται, ο Δαλακούρας δεν επιχειρεί να μπει μόνος του στην ΠΑΕ. Στις επαφές που είχε με τους μετόχους της ΑΕΚ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει στα σκαριά ένας συμπαίκτης. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκόσμια και έχει ακόμα και τώρα σχέση με το ποδόσφαιρο. Μια εταιρεία που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ευρωστία του συλλόγου.


Και τώρα τι γίνεται; Είναι απλό. Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο παράλληλα και στην ευχάριστη θέση να συζητάει με δύο μεγάλους επιχειρηματίες. Κάθε πλευρά έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Αυτή τη στιγμή ο Μακρής είναι πιο κοντά κυρίως διότι διαθέτει μυθική περιουσία, ωστόσο η παρουσία του Δαλακούρα εγγυάται ίσως ορισμένα άλλα στοιχεία που δεν διαθέτει ο πρώτος.


Είναι πλέον θέμα ελάχιστων ημερών να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ. Ίσως και μέσα στην ενδομάδα.
Το gazzetta σας προσφέρει μια μικρή παρουσίαση του Γιώργου Δαλακούρα διά χειρός της μετρ των προσωπογραφιών, Μαριάννας Αξιοπούλου...


Από τη θάλασσα στο Άγιο Όρος!

Στον τοίχο του Κολεγίου Αθηνών, εκεί που ο καθένας τοποθετεί το τουβλάκι του με μια δωρεά, μπορούμε να δούμε τα πρώτα κομμάτια της ιστορίας. Ο Γιώργος Δαλακούρας, απόφοιτος του ’57, αποτελεί την πρώτη γενιά. Εκείνη που έχτισε τη ναυτιλιακή αυτοκρατορία, που πλέον έχει περάσει στα παιδιά του. Ο Δημήτριος Δαλακούρας, απόφοιτος του 1986, ο Βασίλειος δύο χρόνια μικρότερος και ο βενιαμίν Μιχάλης, που αποφοίτησε από το σχολείο το 1993. Η Ελένη Δαλακούρα, σύζυγος του Γιώργου και η μεγαλύτερη κόρη, Κατερίνα, λέκτορας σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου σήμερα, συμπληρώνουν τη μεγάλη οικογένεια.

«Πάντα έκανα κάτι αντίθετο από τα συνηθισμένα. Όταν όλοι αγόραζαν οικόπεδα και σπίτια στα βόρεια προάστια, εγώ ήρθα να ζήσω στη Καστέλλα, γιατί μου θύμιζε τη Θεσσαλονίκη. Μου έλεγαν κάνε δύο παιδιά, εγώ έκανα τέσσερα. Εξηντάρισα και ακόμα δουλεύω. Ίσως και πιο πολύ τώρα». Η Ελένη Δαλακούρα είναι, κατά τις επιταγές του γνωστού ρητού, η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον μεγάλο άντρα.

Με δική της πρωτοβουλία αγόρασαν το ξενοδοχείο «Μύρινα» στη Λήμνο, μια τεράστια πλέον μονάδα τεσσάρων αστέρων. Συνήθιζαν από το 1972 να περνούν τα καλοκαίρια στο νησί του Αιγαίου και αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό. «Νόμιζα ότι θα είχα να κάνω με ένα ακόμη πλοίο στη στεριά», είχε πει η ίδια σε προ ετών συνέντευξή της.

Ο Γιώργος Δαλακούρας γεννήθηκε το 1938 και μέχρι σήμερα έχει περάσει από κάθε κοινωνικοπολιτική πλευρά της ζωής. Ακόμα και αθλητική, αν δεν πρόκειται για συνωνυμία η ανάμειξή του στο Αιγάλεω στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Στην ΑΕΚ φέρεται να είναι ενεργό στέλεχος τα τελευταία χρόνια, χάρη στη γνωριμία του με τον Πέτρο Παππά. Μια γνωριμία που στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον «Ελεύθερο Τύπο» ήταν και αντιπαράθεση.

Η είσοδος στο media!

Πολιτικός είχε υπάρξει. Εκλεγμένος βουλευτής με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Πρόεδρος σε δεκάδες εφοπλιστικούς συλλόγους, πρόεδρος σε τράπεζα και με πολλούς ακόμα τίτλους σε όλη τη διάρκεια της θερμής ενασχόλησής του με τα καράβια. Η εταιρία Dalex είναι εκείνη που γιγαντώθηκε στα χέρια του και τώρα διοικείται κυρίως από τους Βασίλη και Μιχάλη, ενώ ο Δημήτρης ήταν ιδιοκτήτης της Palmosa Shipping πρόσφατα προχώρησε σε κοινοπραξία με τον Νίκο Τσάκο, συστήνοντας την Arcade Acquition Corp.

Έκαστος κατέχει 47,8%, η εταιρία είναι εισαγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και οι πρώτες κινήσεις ήταν με μετρητά και εισφορά μετοχών να εξασφαλίσει 10 containers, τέσσερα από την οικογένεια Δαλακούρα και τέσσερα από τον Όμιλο Τσάκου προς 262 εκ. δολάρια, ενώ προτίθεται να αγοράσει άλλα οκτώ την επόμενη τριετία. Κι επειδή τα οικονομικά είναι το βασικό θέμα σε μια τέτοια παρουσίαση η αποτίμηση της εταιρίας εκτιμάται κοντά στα 90 εκ. δολάρια.

Το πρώτο δημοσίευμα – και πιθανώς μέχρι σήμερα το τελευταίο – που είχε τον Πέτρο Παππά και τον Γιώργο Δαλακούρα στην ίδια παράγραφο απαντάται το 2006. Τότε που οι διεργασίες για την αγοραπωλησία του «Ελεύθερου Τύπου» έδιναν κι έπαιρναν. Μια ομάδα εφοπλιστών με την επωνυμία «Τύπος Συμμετοχών Α.Ε.» στην οποία επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Δαλακούρας και στην οποία συμμετείχε ο Ευάγγελος Μαρινάκης είχε κάνει πρόταση 7 εκ. ευρώ, ενώ ο νυν μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ φερόταν να προσφέρει 8 εκ. ευρώ. Οι τότε πληροφορίες ανέφεραν πως τελικά αγόρασαν την εφημερίδα έναντι 10 εκ. ευρώ και την πούλησαν στο Θοδωρή και τη Γιάννα Αγγελοπούλου έναντι 12 εκ. ευρώ.

Απ’ τα μοναστήρια στο λιμάνι!

Παρά την εμπλοκή του στα κοινά, από το 2004 έχει ξεκινήσει μια διαφορετική πορεία στη ζωή του. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα οριστεί με προεδρικό διάταγμα ως διοικητής του Αγίου Όρους, θέση που κατέχει ως και σήμερα. Εκεί, μάλιστα, είχε καλέσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε μια… παράξενη συνάντηση βγαλμένη από το παρελθόν και ταυτόχρονα από το μέλλον. Στις 23 Μαΐου του 2008, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εγκαινίαζε στον Πειραιά το νέο του δεξαμενόπλοιο. Ευκαιρία για όλο τον καλό τον κόσμο να βρεθεί εκεί.

Ο Γιώργος Δαλακούρας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Νίκος Πατέρας είχαν στήσει πηγαδάκι με κύριο θέμα την εμπλοκή του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού στα κοινά του «τριφυλλιού». Λίγο πιο πέρα βρισκόταν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, λόγω της φιλίας του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Πατέρας συνομιλούσε με τον Μπάγεβιτς για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, όταν ο Γιώργος Δαλακούρας επενέβη για να τον… προτρέψει για καθίσει στον πάγκο των «πρασίνων».


«Ντούσαν, τόσα χρόνια ήσουν στον Ολυμπιακό. Ήρθε ή ώρα να πας και στον Παναθηναϊκό», του είπε για να απαντήσει ο Σερβοέλληνας τεχνικός πως «ήμουν και ΑΕΚ και Θεσσαλονίκη τόσα χρόνια». Κατόπιν των σχετικών συστάσεων, ο Μπάγεβιτς εξέφρασε στον 73χρονο εφοπλιστή την επιθυμία του να επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να λάβει την απάντηση πως «θα κανονίσω να πάμε μαζί».

Μέσα από τα μίντια, τις φιλίες του, τις γνωριμίες του, ακόμα και τις τυχαίες συναντήσεις του, βρισκόταν πάντα κάπου εδώ τριγύρω. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή για τον Γιώργο Δαλακούρα και την οικογένειά του να αφαιρέσει από την πρόταση το «τριγύρω» και να είναι για την ΑΕΚ εδώ.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα