Ανακοινώθηκε η απεργία

Gazzetta team
Ανακοινώθηκε η απεργία

bet365

Οριστικά την Τετάρτη 30/11 θα πραγματοποιηθεί απεργία στα ΜΜΕ μετά την σχετική ανακοίνωση του διασωματειακού οργάνου των Ενώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί τους συναδέλφους μας στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις και Ομοσπονδίες του κλάδου. Ενώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.
Απαντάμε συντονισμένα και δυναμικά τις επιθέσεις εργοδοτών και κυβέρνησης με στόχο την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ, την υπαλληλοποίηση της ενημέρωσης στον δημόσιο τομέα, τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών συντακτών, τεχνικών υπαλλήλων και φωτορεπόρτερς, με την επιβολή εκ περιτροπής εργασία, με μονομερή αλλαγή ειδικότητας, αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, με τον αντιλαϊκό – αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιβάλλει την πληρωμή χαρατσιών αδιάκριτα σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους – απλήρωτους - υπο-αμειβόμενους συναδέλφους μας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, με τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Η απεργία για τους συντάκτες, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς προτείνεται να κηρυχθεί από την 6η ώρα το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου μέχρι την 6η το πρωί της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2011. Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Διανομής Τύπου απεργούν από την 22.00η ώρα (το βράδυ) της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου μέχρι την 22.00η η ώρα το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2011.
Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) να μετάσχουν και να προβάλλουν τα εργατικά αιτήματα και τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 από τα εργατικά Συνδικάτα .
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανένας μόνος στον αγώνα του».

 

Τελευταία Νέα