Από την Ινδία με αγάπη (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Από την Ινδία με αγάπη (pics)
Στην έκθεση της Μπολόνια (01.-11.12.2011) θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην Ευρώπη το νέο Mahindra XUV 500 και το AutoGazzetta σας παρουσιάζει το πρώτο μοντέλο της ινδικής εταιρείας.

Το νέο SUV αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο της ινδικής μάρκας, διακρίνεται για τον στυλάτο σχεδιασμό του και τις αρμονικές αναλογίες του, ενώ διαθέτει αεροδυναμικό σχήμα και ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία.

Για παράδειγμα ξεχωρίζουν οι προβολείς τύπου projector, τα φώτα στάθμευσης τεχνολογίας LED, η διπλή σπορ εξάτμιση και ο συνολικός σχεδιασμός ενός όγκου, που αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας στην κατηγορία των τετρακίνητων SUV. Το Mahindra XUV 500 μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων (η 2η και η 3η αναδιπλώνονται) και εφοδιάζεται με έναν μοντέρνο ντιζελοκινητήρα 2,2 λίτρων, που αποδίδει 140 ίππους και 330 Nm ροπή στρέψης, ενώ συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στα σχέδια των Ινδών περιλαμβάνονται μία αυτόματη έκδοση και -αργότερα- μία υβριδική με συμβατικό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Στο εσωτερικό του Mahindra XUV 500 προβλέπονται πολλαπλά σημεία επαναφόρτισης του φορητού υπολογιστή, του smart-phone, του DVD-Player και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, επίσης υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας ενός προηγμένου συστήματος δορυφορικής πλοήγησης με το οδικό δίκτυο 1.200 πόλεων σε όλον τον πλανήτη.

Γενικότερα, ο εξοπλισμός κρίνεται πληρέστατος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα ευστάθειας, δερμάτινα καθίσματα, αισθητήρες βροχής και φωτισμού, οθόνη αφής 6 ιντσών, ηλεκτρονικό κόφτη ταχύτητας σε κατηφόρες, σύστημα καταγραφής της πίεσης των ελαστικών, κλπ. Το Mahindra XUV 500 θα διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού και σε επτά διαφορετικούς χρωματισμούς, ενώ θα ανακοινωθεί σύντομα από την εισαγωγική εταιρεία AGRIPAN, πότε θα γίνει το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!