Ferrari για Κούμπιτσα το... 2013!

Νίκος Τσιώκος
gazzetta default image fallback
Η Ferrari φέρεται να έχει στο στόχαστρο τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ώστε να αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα το 2013, καθώς ο Στέφανο Ντομενικάλι ξεκαθάρισε πως ο Βραζιλιάνος θα μείνει και την επόμενη χρονιά.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε πόσο καιρό θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα και, ήδη, άρχισαν οι φήμες για το... 2013! Συγκεκριμένα, στα πάντοκ του Άμπου Ντάμπι πολλές φήμες ήθελαν τη Ferrari να έχει στο στόχαστρο τον Πολωνό, ώστε να αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα σε ένα χρόνο.

Ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στη Scuderia και την επόμενη χρονιά, όπως αποκάλυψε ο Στέφανο Ντομενικάλι πριν από δέκα μέρες περίπου, όμως το μέλλον του στην ομάδα του Μαρανέλο δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο από εκεί και μετά. Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς και κυρίως προς το καλοκαίρι, καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα, αν ισχύουν οι εν λόγω φήμες.

Πρώτος υποψήφιος ο Γκροζάν

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το παρών, ο Ερίκ Μπουγιέ έχει πει ότι θα περιμένει όσο χρειαστεί για να γνωρίζει αν θα έχει τον Κούμπιτσα στη διάθεσή του στο νέο πρωτάθλημα. Όμως, σε περίπτωση που αυτό δε γίνει, το αφεντικό της Renault έχει και... εναλλακτικό σχέδιο και ακούει στο όνομα Ρομάν Γκροζάν.

Ο Γάλλος είναι ο πρώτος υποψήφιος για τη θέση που έχει μείνει κενή, εφόσον αυτή δεν καλυφτεί. «Είναι μέρος του σχεδίου. Θα θέλαμε να τον έχουμε στο μονοθέσιο αν δεν μπορέσει να επιστρέψει ο Ρόμπερτ. Είναι αλήθεια ότι το 2009 δεν ήταν έτοιμος να είναι στη Formula1 κι έκαψε τον εαυτό του.

Ακόμα κι αν η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή, το μονοθέσιο δεν ήταν αρκετά καλό, κάτι που το έκανε ακόμα πιο δύσκολο για έναν νέο οδηγό να κάνει το βήμα στη Formula1. Όταν τρέχει τις Παρασκευές, δείχνει ότι μπορεί να δώσει καλή πληροφόρηση. Το παιδί έχει ταλέντο και όλοι είναι πεπεισμένοι γι' αυτό. Είναι δουλειά μου να τον ετοιμάσω να κάνει το βήμα», ήταν τα λόγια του Μπουγιέ για τον 25χρονο πιλότο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!