Απλά ανίκητος!

Νίκος Τσιώκος
Απλά ανίκητος!
Ούτε ο Τζένσον Μπάτον μπορούσε να φτάσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ παρά τις όποιες προσπάθειές του, και ο Γερμανός πανηγύρισε την ενδέκατη νίκη του στο παρθενικό Γκραν Πρι της Ινδίας. Δεύτερος ο Βρετανός, ο Αλόνσο συμπλήρωσε το βάθρο.

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε το παρθενικό γκραν πρι της Ινδίας και τη σκόνη... παρούσα για τρίτη συνεχόμενη μέρα, τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Στο Νέο Δελχί αρκετοί πιλότοι αντιμετώπισαν προβλήματα, όμως όχι και ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πανηγύρισε δίχως πρόβλημα τη νίκη δύο... στροφές πριν από την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο πιλότος της Red Bull εκκίνησε πρώτος, δεν έπεσε ούτε στα πιτ στοπ από την κορυφή, όπου διατηρήθηκε μέχρι το τέλος για να κερδίσει για ενδέκατη φορά φέτος, καθώς ούτε ο δεύτερος Τζένσον Μπάτον ήταν ικανός να τον απειλήσει. Ο Βρετανός είχε καλή εκκίνηση και κέρδισε δύο θέσεις από τον πρώτο γύρο.

Στη συνέχεια το πάλεψε, έκανε μερικά ταχύτερα περάσματα, μείωσε τη διαφορά από τον αντίπαλό του, όμως μέχρι εκεί, αφού έβλεπε ότι δεν μπορούσε να του προσφέρει κάτι περισσότερο το μονοθέσιό του. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έχασε μία θέση στην εκκίνηση, όμως το δεύτερο πιτ στοπ της Red Bull στον Μαρκ Γουέμπερ ήταν αρκετό για τον Ισπανό να ανακτήσει την τρίτη θέση και να αφήσει τέταρτο τον Αυστραλό. Ακολούθησαν οι δύο Mercedes των Μίκαελ Σουμάχερ και Νίκο Ρόζμπεργκ, ενώ έβδομος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο πιλότος της McLaren είχε ξανά επαφή με τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος δέχτηκε ποινή και εγκατέλειψε τον αγώνα λίγο αργότερα λόγω της σπασμένης μπροστινής αριστερής ανάρτησής του μονοθεσίου, όμως αυτή τη φορά αποδείχθηκε πως δεν έκανε αυτός λάθος.

Έκανε ένα επιπλέον πιτ στοπ για να αλλάξει την μπροστινή αεροτομή, με τον Βραζιλιάνο να του καταστρέφει τον αγώνα. Όσον αφορά την πρώτη δεκάδα, τη συμπλήρωσαν οι Αλγκουερσουάρι, Σούτιλ και Πέρεζ. Τέλος, εκτός από τον Μάσα, τον αγώνα εγκατέλειψαν και οι Μπουέμι, Μαλντονάντο, Γκλοκ, Κομπαγιάσι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φέτελ Red Bull Νικητής
Μπάτον McLaren +8.4
Αλόνσο Ferrari +24.3
Γουέμπερ Red Bull +25.5
Σουμάχερ Mercedes +65.4
Ρόζμπεργκ Mercedes +66.8
Χάμιλτον McLaren +84.1
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso +1 γύρο
Σούτιλ Force India +1 γύρο
Πέρεζ Sauber +1 γύρο
Πετρόφ Renault +1 γύρο
Σένα Renault +1 γύρο
Ντι Ρέστα Force India +1 γύρο
Κοβαλάινεν Lotus +2 γύροι
Μπαρικέλο Williams +2 γύροι
Ντ' Αμπρόσιο Virgin +3 γύροι
Καρθικέγιαν Hispania Racing +3 γύροι
Ριτσιάρντο Hispania Racing +3 γύροι
Τρούλι Lotus +5 γύροι

Εγκατέλειψαν

Μάσα Ferrari 32ο γύρο
Μπουέμι Toro Rosso 24ο γύρο
Μαλντονάντο Williams 12ο γύρο
Γκλοκ Virgin 2ο γύρο
Κομπαγιάσι Sauber 1o γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 374
Μπάτον 240
Αλόνσο 227
Γουέμπερ 221
Χάμιλτον 202
Μάσα 98
Ρόζμπεργκ 75
Σουμάχερ 70
Πετρόφ 36
Χάιντφελντ 34
Σούτιλ 30
Κομπαγιάσι 27
Αλγκουερσουάρι 26
Ντι Ρέστα 21
Μπουέμι 15
Πέρεζ 14
Μπαρικέλο 4
Σένα 2
Μαλντονάντο 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Red Bull 595
McLaren 442
Ferrari 325
Mercedes 145
Renault 72
Force India 51
Sauber 41
Toro Rosso 41
Williams 5
Lotus 0
Hispania Racing 0
Virgin 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!