Η... αποτυχία κόστισε 21 εκατομμύρια!

Θάνος Σαρρής
Η... αποτυχία κόστισε 21 εκατομμύρια!

bet365

Η Αγγλία διεκδίκησε την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και όχι μόνο απέτυχε... παταγωδώς, αλλά η προσπάθειά της κόστισε 21 εκατομμύρια λίρες!

Η Αγγλία κατέθεσε φάκελο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, την διοργάνωση του οποίου εν τέλει η FIFA έδωσε στη Ρωσία. Η αποτυχία της Αγγλίας μάλιστα ήταν παταγώδης, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο φάκελος πήρε μόλις δύο ψήφους από την αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκ των οποίων η μία ήταν... από τον Βρετανό αντιπρόεδρο της FIFA, Τζίοφ Τόμπσον.

Για πρώτη φορά, η Oμοσπονδία της Αγγλίας έδωσε αναλυτικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά, αν και οι καθαρές δαπάνες ήταν 14 εκατομμύρια, το συνολικό κόστος άγγιξε τα 21 εκατομμύρια!Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα όσα είχαν βγει προς τα έξω, η Αγγλία είχε ξοδέψει περίπου 15 εκατομμύρια. Οι λογιστές της FA ωστόσο εμφάνισα στοιχεία τα οποία έδειξαν ότι το δημόσιο χρήμα που δαπανήθηκε ήταν πολύ περισσότερο από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Το μετάνιωσε ο Υπουργός!
Ο Υπουργός αθλητισμού, Χιου Ρόμπερτσον, δήλωσε επί του θέματος:«Όταν κοιτάζω πίσω τώρα, εύχομαι να είχαμε την απαιτούμενη γνώση ώστε να καταλάβουμε από νωρίς πως η FIFA ήθελε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που εμείς βάζαμε στο τραπέζι. Εύχομαι να είχαμε κάνει αυτή την εκτίμηση νωρίτερα, ώστε να σταματούσαμε την επένδυση των 15 εκατομμυρίων».

Αύξηση στα έσοδα της Ομοσπονδίας
Το θετικό ωστόσο για την FA ότι τα έσοδά της είναι ανεβασμένα. Μετά τις φορολογήσεις, η Ομοσπονδία παρουσίασε έσοδα της τάξεως των 9 εκατομμυρίων λιρών, την ώρα που το 2009, είχε απώλειες τριών εκατομμυρίων.

 

Τελευταία Νέα