Ο... ζωντανός θρύλος Χαβιέρ Ζανέτι

Ο... ζωντανός θρύλος Χαβιέρ Ζανέτι

Γιώργος Κοντογεώργης
Ο... ζωντανός θρύλος Χαβιέρ Ζανέτι

bet365

Κόντρα στη Νοβάρα έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές όλων των εποχών με την Ίντερ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αριθμούς και τις δηλώσεις για τον ζωντανό θρύλο Χαβιέρ Ζανέτι.

Έπαιξε τον πρώτο του επίσημο αγώνα στις 27 Αυγούστου του 1995 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στη νίκη της Ίντερ με τη Βιντσέντζα με 1-0, όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. «Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έχω μια καριέρα σαν και αυτή. Ήμουν ο αρχηγός ενός τόσο μεγάλου συλλόγου και αυτό είναι ανεκτίμητο», είπε ο Ζανέτι μετά την 756η συμμετοχή του και την ισοφάριση του ρεκόρ του Μπέργκομι. Ο 38χρονος έγινε αρχηγός των Νερατζούρι στις 22 Αυγούστου του 1999 στο 3-0 επί της Βερόνα και κόντρα στη Νοβάρα έγινε ο πρώτος παίκτης όλων των εποχών σε συμμετοχές με τη φανέλα της Ίντερ, ξεπερνώντας τον θρυλικό κεντρικό αμυντικό των Μιλανέζων, Τζουζέπε Μπέργκομι. «Η Ίντερ είναι μια μεγάλη οικογένεια για μένα και το δεύτερο σπίτι μου. Το ότι ισοφάρισα το ρεκόρ του Μπέργκομι είναι τιμή. Πάντα προετοιμάζομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ό,τι κάνω. Πάντα έχω μεγάλο ενθουσιασμό και επιθυμία να βελτιωθώ», δήλωσε ο Αργεντινός.

«Θυμάμαι ότι μαζί με τον Ζανέτι είχαμε πάρει και τον Ραμπέρ, για τον οποίο όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Δουλέψαμε μαζί πρώτη φορά στην τεχνική και στο κοντρόλ της μπάλας και θυμάμαι ότι ο Ζανέτι δεν είχε κάνει ούτε ένα λάθος. Μπορώ να τον φανταστώ να κάνει τα πάντα στο μέλλον από προπονητής μέχρι στη διοίκηση, είναι ένας πραγματικός άνδρας», ήταν τα λόγια του Τζουζέπε Μπέργκομι για τον Ζανέτι, ο οποίος ήταν η πρώτη μεταγραφή επί των ημερών του Μάσιμο Μοράτι στην προεδρία των Νερατζούρι.



Είπαν για τον Ζανέτι...

«Ο αρχηγός έκανε ακόμα ένα ρεκόρ, τα έχει κάνει όλα να φαίνονται φυσιολογικά. Αν ήταν κάποιος άλλος θα γινόταν λόγος για ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα, όμως σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική συνέχεια μιας καριέρας η οποία έχει χτιστεί μέσα από σκληρή δουλειά».
Λεονάρντο

«Για μένα, ο Ζανέτι αντιπροσωπεύει τη χαρά τού να ζεις, τη χαρά τού να κάνεις το ποδόσφαιρο δουλειά σου κάθε πρωί. Είναι το χαμόγελο, η δύναμη της ζωής, το πάθος για προπόνηση, η χαρά για όποιον δουλεύει μαζί του. Για μένα ο Ζανέτι είναι ένας άνδρας για τον οποίο μπορώ να πω ότι θα είμαι φίλος για πάντα».
Ζοσέ Μουρίνιο

«Είχα την ευκαιρία να παίξω κόντρα στον “Πούπι” και μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση, αφού παρότι ήταν νεαρός και από ξένη χώρα, είχε φοβερή ένταση και ποιότητα».
Ρομπέρτο Μαντσίνι

«Ο Χαβιέρ Ζανέτι είναι ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες με τους οποίους έχω προπονήσει. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος, ειλικρινής, δουλεύει σκληρά και είναι υπεύθυνο άτομο. Ένας επαγγελματίας, ένας σπουδαίος αρχηγός, που έβαζε πάντα την ομάδα πάνω από τον εαυτό του».
Έκτορ Κούπερ

«Είμαι υπερήφανος που έχω αυτή την ευκαιρία να δώσω συγχαρητήρια στον Χαβιέρ, για το ρεκόρ. Πήγαμε στην Ίντερ την ίδια χρονιά, το 1995 και αμέσως με κέρδισε με τον επαγγελματισμό του, την επιθυμία να μάθει και με το ότι αφομοίωνε έναν καινούριο τρόπο παιχνιδιού».
Ρόι Χόντγκσον

Οι αριθμοί της καριέρας του

65.656 συνολικά λεπτά συμμετοχής
46.967 λεπτά συμμετοχής στη Serie A
15.872 λεπτά υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαντσίνι, για τον οποίο έπαιξε περισσότερο
12.194 λεπτά συμμετοχής στην Ευρώπη
5.280 λεπτά στο Coppa Italia
757 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις
689 αγώνες έπαιξε για 90 λεπτά
539 συμμετοχές στη Serie A
189 συμμετοχές για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι
141 αγώνες στην Ευρώπη
64 αγώνες στο Coppa Italia
51 κίτρινες κάρτες
34 έγινε αλλαγή
33 φορές μπήκε ως αλλαγή
21 γκολ
16 προπονητές είχε στην Ιταλία
16 τίτλοι κατέκτησε
15 τίτλοι ως αρχηγός
12 κρίσιμα γκολ
12 γκολ στην Serie A
6 γκολ επί Ρόι Χόντγκσον, για τον οποίο σκόραρε περισσότερο
5 γκολ στην Ευρώπη
3 γκολ στο Coppa Italia
1 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων
1 κόκκινη κάρτα (στο 0-2 από την Πάρμα στο Coppa Italia στις 17 Φεβρουαρίου 1999)

 

Τελευταία Νέα