Η θρυλική 375 F1 (video)

Νίκος Τσιώκος
Η θρυλική 375 F1 (video)
Ο Φερνάντο Αλόνσο οδήγησε πριν τον αγώνα τη θρυλική Ferrari 375 F1, μονοθέσιο με το οποίο η ιταλική ομάδα κατέκτησε την παρθενική της νίκη στη Formula1 στο Σίλβερστοουν.

Πριν από 60 χρόνια περίπου η Ferrari έγραφε τη δική της ιστορία, καθώς πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη Formula1. Αυτή ήταν στις 14 Ιουλίου 1951 επίσης στην πίστα του Σίλβερστοουν, όπου διεξήχθη και το φετινό Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας. Εκεί ο Αργεντινός Χοσέ Φροϊλάν Γκονζάλες ήταν αυτός που έδωσε αυτή τη χαρά στη Scuderia, καθώς άφησε πίσω του τον συμπατριώτη του, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ο οποίος οδηγούσε Alfa Romeo.

Νίκη και τώρα

Έτσι, για την ιταλική ομάδα το φετινό Γκραν Πρι του Σίλβερστοουν ήταν πολύ σημαντικό και συνοδεύτηκε πάλι με νίκη. Αυτή του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος πριν τον αγώνα έκανε μια βόλτα στην πίστα με την 375 F1 και αποθεώθηκε από το κοινό για να μπει στη συνέχεια στην 150th Italia και να δει πρώτος το πέσιμο της καρό σημαίας γράφοντας ξανά ιστορία για την ομάδα του Μαρανέλο.

Λίγα πράγματα για την 375 F1

Όσον αφορά, τώρα, την 375 F1, τη σχεδίασε ο διάσημος Ιταλός κατασκευαστής κινητήρων, Αουρέλιο Λαμπρέντι, ο οποίος της έδωσε και τους V12 κινητήρες του. Διαδέχτηκε την 125 F1 και αντικαταστάθηκε από την 553 F1. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την αλλαγή των κανονισμών της Formula1 το 1952 ο κινητήρας ανακατασκευάστηκε και δόθηκε σε αυτοκίνητο που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Indy, με την εταιρεία του Λαμπρέντι να δημιουργεί τον 375 Indy.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!