Το κοπέλι του Πειραιά!

Το κοπέλι του Πειραιά!

Gazzetta team
Το κοπέλι του Πειραιά!

bet365

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ο Σήφης Δασκαλάκης και το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του 29χρονου Κρητικού τερματοφύλακα που θυμίζει κάτι από... Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο Σήφης Δασκαλάκης κέρδισε όπως όλα δείχνουν στο νήμα τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και θα είναι ο τερματοφύλακας που θα πλαισιώσει τον Φράνκο Κοστάντσο στον Ολυμπιακό.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του 29χρονου Κρητικού, ο οποίος μπορεί να άργησε να γίνει γνωστός, φαίνεται όμως πως κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με την μεταγραφή του στους Πειραιώτες!

Αυθεντικό κοπέλι!

Γεννήθηκε στην Κρήτη, στις 7 Αυγούστου του 1982 και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τα 19 του χρόνια αν και λίγοι τον... ήξεραν!
Ο Σήφης Δασκαλάκης ξεκίνησε την καριέρα του στην Α' Εθνική με τον ΟΦΗ, αφού από την σεζόν 2000/01 είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον σύλλογο του Ηρακλείου, στους «ασπρόμαυρους» όμως δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί.

Στον ΟΦΗ έμεινε μέχρι τα 23 του και την σεζόν 2004/05. Έχοντας μόνο 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει από την μία ομάδα του Ηρακλείου για να μετακομίσει και να προπονείται λίγα... χιλιόμετρα πιο δίπλα, στις εγκαταστάσεις του Εργοτέλη.

Κάτι από Νικοπολίδη...

Κι όμως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα ούτε στους «κιτρινόμαυρους», αφού όπως στον ΟΦΗ ο Δασκαλάκης βρισκόταν στη σκιά του Μιχάλη Σηφάκη, έτσι και στον Εργοτέλη ο 29χρονος πλέον γκολκίπερ είχε να αντιμετωπίσει τον Ζολτ Πόζα. Αυτό είναι και το σημείο που ο Δασκαλάκης έχει κάτι από... Νικοπολίδη.

Ο Σήφης ή Ιωσήφ επέμεινε, προπονήθηκε σκληρά και κέρδισε φανέλα βασικού στον Εργοτέλη, ο Νίκος Καραγεωργίου τον εμπιστεύτηκε και με τον καιρό αποτέλεσε έναν από τους πιο αξιόπιστους Έλληνες τερματοφύλακες.

Το καλό του ματς με... Ολυμπιακό

Η ειρωνία της μοίρας είναι πως ο Σήφης καταξιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως καλός τερματοφύλακας σε ματς με τον... Ολυμπιακό, το 2008. Τότε, είχε κάνει φανταστική εμφάνιση και αμέσως μετά τον αγώνα κόντρα στους Πειραιώτες θα πει:

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έχω καταφέρει να αγωνίζομαι. Με τους αγώνες γίνεσαι ακόμα καλύτερος. Είμαι ευγνώμων στο Θεό και κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου να είμαι υγιής και να αγωνίζομαι κι από εκεί και πέρα όλα τα άλλα έρχονται».

Φιλοδοξίες, φιλοδοξίες, φιλοδοξίες...

Στην αρχή στόχος του είναι να γίνεται όλο και καλύτερος, να αγωνίζεται στην αρχική ενδεκάδα του Εργοτέλη και να βοηθάει τους Κρητικούς με τις επεμβάσεις του κάτω από τα δοκάρια. Το κατάφερε...

Το επόμενο βήμα όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος θα ήταν η μεταγραφή του σε μια μεγαλύτερη ομάδα, την οποία εκτός απροόπτου την βρήκε στη δυναμική του Ολυμπιακού.

«Όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να πρωταγωνιστεί και να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος μου, είτε αυτή είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα είτε είναι ομάδα του εξωτερικού. Δε σου κρύβω πως δεν αποτελεί μόνο ένα όνειρο μου, αλλά αυτός είναι και ο στόχος μου», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη του.
Μεταγραφή λοιπόν. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εκτιμούν τις σταθερές του χρονιές, την καλή του ηλικία και το γεγονός πως είναι Ελληνόπουλο. Μεταγραφή λοιπόν; Τα κατάφερε...

Κι όμως οι φιλοδοξίες του δεν σταματούν ούτε στην «μεγάλη» μεταγραφή!

«Ναι! Θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδος. Γουστάρω πολύ αυτό που κάνω και είμαι σίγουρος πως μπορώ να σηκώσω το βάρος της φανέλας της Εθνικής ομάδας», είχε τονίσει επί ημερών Ρεχάγκελ. Ίσως ο Σάντος του δώσει την ευκαιρία. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα