Το… φιλικό δίνει πρόκριση!

Το… φιλικό δίνει πρόκριση!

Gazzetta team
Το… φιλικό δίνει πρόκριση!

bet365

Περιθώρια… τουρισμού δεν υπάρχουν για την Εθνική στη Νέα Υόρκη, καθώς θα πρέπει να κερδίσει στο φιλικό ματς το Εκουαδόρ, ώστε να εξασφαλίσει την είσοδό στους ισχυρούς των προκριματικών του Μουντιάλ. «Καιροφυλακτούν» Ρώσοι, Γάλλοι και Σλοβένοι!

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το καθήκον της νικώντας τη Μάλτα με 3-1 στην 6η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Euro 2012, όμως το ίδιο θα πρέπει να κάνει και στη Νέα Υόρκη με το Εκουαδόρ, ώστε να εξασφαλίσει την είσοδό της στους ισχυρούς των προκριματικών του Μουντιάλ, που ισοδυναμεί με… μισή πρόκριση!

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο gazzetta.gr τους τελευταίους μήνες, η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και η Εθνική μας ομάδα έχει την ιστορική ευκαιρία να «στριμωχτεί» στις εννέα κορυφαίες ομάδες της ηπείρου μας και να γλιτώσει στο δρόμο της προς τη Βραζιλία του 2014 ομάδες-μεγαθήρια όπως η Ισπανία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Αγγλία!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όλα κρέμονται από μια κλωστή! Αυτό διότι μετά τις φιλικές αναμετρήσεις του Ιουνίου αλλά και τις επίσημες των προκριματικών θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις στη βαθμολογία της FIFA, η οποία θα ανακοινωθεί στις 29 του μήνα, με την Ελλάδα να επιθυμεί να διατηρηθεί στην 9η προνομιούχο θέση στην Ευρώπη.

Από πίσω της βρίσκονται τόσο η Ρωσία όσο και η Γαλλία, με τις δύο εθνικές ομάδες να… κυνηγούν τη χώρα μας ώστε να της πάρουν τη μπουκιά από το στόμα. Μάλιστα οι Γάλλοι, πονηρά σκεπτόμενοι, κανόνισαν δύο φιλικά ματς για τις επόμενες ημέρες με στόχο να μαζέψουν περισσότερους βαθμούς (μια και πόντους –έστω και τους μισούς– δίνουν και οι φιλικές αναμετρήσεις).

Πλέον, η Εθνική μας πρέπει να πάρει τη νίκη με το Εκουαδόρ τα ξημερώματα της Τετάρτης (03.00 Live από το gazzetta.gr) ώστε να καταφέρει να μπει στους ισχυρούς, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει οριστικά το επόμενο τριήμερο με την ολοκλήρωση των αγώνων.

Μάλιστα, η Ελλάδα μετά την ήττα της Νορβηγίας θα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους Νορβηγούς έστω αν δεν χάσει από το Εκουαδόρ και τα άλλα αποτελέσματα την ευνοήσουν, οπότε θα της αρκεί να μην την ξεπεράσουν δύο χώρες. Επιπρόσθετα, και η Σλοβενία είναι δίπλα από τη χώρα μας στη βαθμολογία και προσπαθεί κι αυτή να… κόψει πρώτη το νήμα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Η διαδικασία βαθμολόγησης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, για αυτό δεν θα υπεισέλθουμε στην ακριβή καταγραφή των συναρτήσεων (κάντε κλικ εδώ για κάθε λεπτομέρεια σε παλαιότερο θέμα), αλλά το σίγουρο είναι πως με ήττα από το Εκουαδόρ κατά πάσα πιθανότητα υποχωρούμε και χάνουμε τη θέση των ισχυρών. Με ισοπαλία όλα θα εξαρτηθούν από τα άλλα αποτελέσματα και με νίκη είμαστε με το… ένα πόδι στους προνομιούχους.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο και πρέπει αυτό να τονιστεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η Εθνική μας ομάδα δεν πρέπει να πάει για τουρισμό στη Νέα Υόρκη, γιατί με μια απλή φιλική νίκη θα διευκολύνει το δικό της έργο για την επόμενη τριετία! Είναι κρίμα να χαθεί η ευκαιρία!

 

Τελευταία Νέα