Δεν βγαίνει... off η ΕΡΤ από την τρόικα

Gazzetta team
Δεν βγαίνει... off η ΕΡΤ από την τρόικα

bet365

Διαβεβαιώσεις από τον Λ. Ταγματάρχη και Κυβερνητικά στελέχη ότι η Κρατική τηλεόραση δεν πρόκειται να... συρρικνωθεί. Ατομικές συμβάσεις και στο STAR. Άκαρπη η πρώτη συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Να περιοριστούν οι σπατάλες στην ΕΡΤ

Κανένα ενδεχόμενο συρρίκνωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δεν υπάρχει στον ορίζοντα, αφού η προσπάθεια αναμόρφωσης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, μιλώντας στη “Ναυτεμπορική” και απαντώντας σε ερωτήματα με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για σχέδιο συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ, το οποίο επιβάλλει η τρόικα.

«Ακούω να λέγονται διάφορα, όχι μόνο για τα κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και για την ακίνητη περιουσία της, τα οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, «ανυπόστατες υπερβολές», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός Γιώργος Πεταλωτής τα όσα γράφονται και μεταδίδονται για το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση διαφόρων ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ-Α.Ε. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και σημείωσε πως «όσα ακούγονται είναι μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας».

Στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων των ΔΕΚΟ που ανακοίνωσε ο Θ. Πάγκαλος περιλαμβάνεται ο επαναπροσδιορισμός του ανταποδοτικού τέλους και το κλείσιμο μη αποδοτικών τμημάτων της δημόσιας τηλεόρασης και σε καμία περίπτωση το κλείσιμο των καναλιών.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι σπατάλες, προκειμένου το κρατικό κανάλι να στοιχίζει λιγότερα και να αποδίδει περισσότερα.

Ατομικές συμβάσεις και στο STAR

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΤΙΤΑ με αφορμή τις προθέσεις της ιδιοκτησίας του STAR να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για τις προτάσεις της Διοίκησης του STAR CHANNEL για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, ενώ βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η Συλλογική μας Σύμβαση κι ενώ υπάρχει και η προσφυγή μας στον Ο.ΜΕ.Δ. στα τμήματα κομμωτηρίου και μακιγιάζ, καθώς και σε εργαζόμενους από την παραγωγή. Καταλαβαίνουμε τον πανικό και την βιασύνη τους ύστερα από την εκπληκτική σε αριθμό και παλμό Έκτακτη Γενική Συνέλευσή μας. Ενώ η επίσημη θέση του σταθμού ήταν να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, ξαφνικά άλλαξε θέση και ζητάει από τώρα ατομικές συμβάσεις φοβούμενοι να προλάβουν να κάνουν κάτι πριν τις νέες κινητοποιήσεις που έρχονται...”, αναφέρει μεταξύ άλλων η μακροσκελέστατη ανακοίνωση.

Άκαρπη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Ήταν αναμενόμενο και μετά το σημερινό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε ότι δύσκολα το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ θα συγκροτηθεί σε σώμα. Η συνεδρίαση ήταν άκαρπη και τις επόμενες ημέρες θα επαναληφθεί.

 

Τελευταία Νέα