Έλληνας κροίσος με εννιά γράμματα!

Έλληνας κροίσος με εννιά γράμματα!

Έλληνας κροίσος με εννιά γράμματα!

bet365

Ο Γιώργος Προκοπίου συζητάει για να εισέλθει στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε στο gazzetta.gr τα πάντα για τον κροίσο που βοήθησε οικονομικά τον Ολυμπιακό Λαυρίου και αγόρασε βίλα προ του Μπερλουσκόνι.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σύμφωνα με την εφημερίδα Εξέδρα συζητά με τον Γιώργο Προκοπίου για να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Για τους περισσότερους... αθλητικούς το όνομα του Έλληνα εφοπλιστή είναι άγνωστο, όμως στο χώρο της ναυτιλίας είναι πασίγνωστος και από τους πιο ισχυρούς οικονομικά άνδρες στην Ελλάδα.

Ο Προκοπίου μπήκε στο χώρο της ναυτιλίας χωρίς να έχει οικογενειακές ρίζες, όπως συνήθως συμβαίνει, αφού είναι μηχανικός. Όμως με πολλή δουλειά έχει φτάσει να έχει το δικό του στόλο, καθώς η εταιρία του «Dynacom» έχει πάνω από 40 δεξαμενόπλοια.

Νικητής στην κόντρα με Μπερλουσκόνι

Μάλιστα, ο Προκοπίου έχει διασταυρώσει τα ξίφη του και με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνοντας... νικητής. Ο λόγος της... αψιμαχίας τους ήταν μια βίλα στο Πορτοφίνο της Κυανής Ακτής. Η «Villa Christina» είναι πάρα πολύ διάσημη αφού στα σαλόνια της έχει καθίσει όλη η σοουμπίζ, αλλά και πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες. Επίσης, εκεί έχουν ληφθεί μεγάλες αποφάσεις που επηρέασαν την παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή.

Ο Έλληνας κροίσος βρέθηκε στο Πορτοφίνο την ημέρα της γιορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Γεωργίου και παρακολούθησε τη λιτανεία. Αμέσως εντυπωσιάστηκε από την ατμόσφαιρα και τη βίλα που είναι πάνω σε έναν βράχο και με δική της μαρίνα. Η «Villa Christina» ήταν κλειστή περίπου δέκα χρόνια αφού ο ιδιοκτήτητης της, Φραντσέσκο Αμπρόζιο (δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τη Νάπολη), χρεοκόπησε και η βίλα κατασχέθηκε από τις τράπεζες και παρέμεινε κλειστή. «Την αγόρασα γιατί μου αρέσει η αρχιτεκτονική της, η άπλετη θέα της στο πέλαγος και το γεγονός ότι είναι απομονωμένη», είχε αναφέρει χωρίς να γνωστοποιήσει το ποσό που δαπάνησε. Όμως οι φήμες κάνουν λόγο για 15 εκατομμύρια ευρώ.

Γείτονες με τον Προκοπίου είναι οι σχεδιαστές Ντόλτσε και Γκαμπάνα, ο πρόεδρος της Πιρέλι και πρώην πρόεδρος της Τέλεκομ Ιτάλια, Μάρκο Προβέρα και ο σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι.

Βοήθεια στον Ολυμπιακό Λαυρίου

Με τα χρήματα που έχει ο Γιώργος Προκοπίου θα μπορούσε να αγοράσει μια ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά αυτός προτίμησε να βοηθήσει οικονομικά τον Ολυμπιακό Λαυρίου. Η ομάδα της νοτιοανατολικής Αττικής τού θυμίζει από πού ξεκίνησε τη μεγάλη σταδιοδρομία του, καθώς και αυτός απλός εργάτης ήταν. Όταν βρίσκεται στο Λαύριο χαλαρώνει, καθώς ο ελεύθερος χρόνος του είναι ελάχιστος και όταν συζητάει με τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» το ευχαριστιέται. Στον Ολυμπιακό Λαυρίου έκανε τα πρώτα του βήματα ο Νίκος Βαμβακούλας.

Η ενασχόληση του Προκοπίου με τον Ολυμπιακό έγινε χάρη στον επιχειρηματία Μιχάλη Τσίτλο, αφού αυτός ήταν ο βασικός «αιμοδότης» του συλλόγου και τα τελευταία χρόνια κοντά στην ομάδα βρίσκεται και ο Γιώργος Προκοπίου, μια και εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και επειδή αγαπάει τα παιδιά.

Μέσα στους 700 εφοπλιστές της πιο διεθνοποιημένης κοινότητας

Τον Δεκέμβρη του 2009 ο Γιώργος Προκοπίου πραγματοποίησε επενδύσεις 195 εκατομμύρια ευρώ σε πλοία. Συγκεκριμένα, αγόρασε άλλα τρία δεξαμενόπλοια τύπου suezmax και ο στόλος του έφτασε αισίως τα 27 πλοία. Η παραλαβή των νεότευκτων πλοίων από κορεατικό ναυπηγείο θα γίνει το 2011. Μέσα στο 2009, ο εφοπλιστής αναδείχθηκε ως ένας από τους πιο ισχυρούς ανάμεσα σε 700 εφοπλιστές της πιο διεθνοποιημένης κοινότητας.

Το πλωτό παλάτι 100 εκατ. ευρώ!

Ο Γιώργος Προκοπίου δεν διαθέτει μόνο το παλάτι στο Πορτοφίνο, αλλά έχει και ένα... πλωτό. Ο λόγος όχι για μια απλή θαλαμηγό, αλλά ένα πλωτό θηρίο 106 μέτρων που κόστισε 100 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα megayacht και ονομάζεται «Dream», μια και είναι αυτό που ο ιδιοκτήτης του ονειρεύτηκε και το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Ιταλίας.

Η σουίτα του ιδιοκτήτη είναι μεγέθους σπιτιού αφού αγγίζει τα 130 τετραγωνικά μέτρα και έχει δύο μπάνια, δύο dressing room και δύο πλήρως εξοπλισμένα γραφεία αλλά και ιδιωτική τραπεζαρία. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, υπάρχουν 12 μεγάλες σουίτες, ενώ στο πλωτό παλάτι μπορεί και να χαθούν αφού υπάρχουν ακόμα ένα τεράστιο σαλόνι ομορφιάς με spa, γυμναστήριο με τα πιο σύγχρονα όργανα γυμναστικής και εσωτερική πισίνα, θέατρο, δωμάτιο ψυχαγωγίας, disco, τέσσερις τραπεζαρίες , τέσσερα σαλόνια, δύο εξωτερικές πισίνες, ένας μεγάλος χώρος για ηλιοθεραπεία, τρεις al fresco χώροι δείπνου, τέσσερα εξωτερικά σαλόνια, γιαπωνέζικο εστιατόριο (με σεφ ειδικούς στην ασιάτικη κουζίνα). Τη διακόσμηση ανέλαβε ο εξπέρ στο είδος, Τζώρτζης Βαφειάδης.

Τιμή από το Lloyd’s List Greek Awards

Ο Προκοπίου το 2005 τιμήθηκε στην τελετή απονομής των Lloyd’s List Greek Awards ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας, παραλαμβάνοντας το βραβείο της καλύτερης εταιρίας δεξαμενόπλοιων.

Η έφοδος του ΣΔΟΕ

Η ΣΔΟΕ... έπιασε τον Γιώργο Προκοπίου και τον αδελφό του, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο. Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 αγόρασαν μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς όμως να πληρώσουν κάποιο φόρο.

Αγορές 281 εκατ. δολαρίων!

Από τις τελευταίες αγορές της εταιρίας Dynacom ήταν δύο Vlcc και ενός Suezmax. Τα δύο Vlcc είναι 318.000 dwt και θα στοιχίσουν 216 εκατομ. δολάρια, ενώ τιμή για το Suezmax αναφέρεται στα 65 εκατ. δολάρια. Τα πλοία ναυπηγούνται στη Hyundai και θα παραδοθούν στην Dynacom το 2012, ενώ φέρονται να είχαν παραγγελθεί από την Zachello Group.

Η «Dynacοm» αποτελείται πλέον από 66 πλοία

Ο στόλος σήμερα της Dynacοm αποτελείται πλέον από 66 πλοία συνολικού τονάζ 10.298.460 Dwt. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Προκοπίου διαθέτει δύο φορτηγά panamax, 17 product carriers, 9 VLCC, 9 Suezmax και 4 LNG. Επίσης, ναυπηγεί 8 φορτηγά capes, 5 φορτηγά panamax, ένα product carrier, 6 VLCC και 5 suezmax.

* Ο Έλληνας κροίσος είναι λάτρης της ποιότητας, αγαπά την υψηλή αισθητική και τη φινέτσα.

Δείτε παρακάτω στη photo gallery το πλωτό παλάτι του Προκοπίου, τη βίλα που αγόρασε στο Πορτοφίνο και τον τίτλο που πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό Λαυρίου.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα