Aγοράκι που γεννήθηκε μέσα στο Super Puma θα έχει για νονό ολόκληρη μοίρα

Gazzetta team
Aγοράκι που γεννήθηκε μέσα στο Super Puma θα έχει για νονό ολόκληρη μοίρα

bet365

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ένα αγοράκι γεννήθηκε μέσα σε ένα ελικόπτερο Super Puma με τη βοήθεια του πληρώματος.

«Οι ευχαριστίες δεν ανήκουν σε μένα και στο πλήρωμά μου, αλλά σε όλο το προσωπικό της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης για το κοινωνικό έργο που επιτελείται από όλους μας για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας και του ελληνικού λαού», λέει στο Secret ο σμηναγός Κώστας Χρήστου, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, εντός του οποίου κατά την πτήση της μεταφοράς μιας εγκύου από τη Σίφνο στην Αθήνα γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό.

«Απλώς, έτυχε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να είμαι εγώ και το συγκεκριμένο πλήρωμα», προσθέτει.

«Ήμασταν ελικόπτερο επιφυλακής στην Ελευσίνα όταν ειδοποιηθήκαμε να σπεύσουμε στη Σίφνο, γιατί μια έγκυος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, για πρώτη φορά είδα τους γιατρούς του ΕΚΑΒ που μας συνοδεύουν πάντα σε τέτοιες αποστολές να έχουν φτάσει πρώτοι στο ελικόπτερο, οπότε σκέφτηκα ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή», θυμάται.

«Πράγματι, σε 45 λεπτά είχαμε προσγειωθεί στο ελικόπτερο της Σίφνου, όπου ο τοπικός γιατρός μάς ενημέρωσε ότι είχαν σπάσει τα νερά και η γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί όσο πιο γρήγορα γινόταν στο μαιευτήριο. Το πλήρωμά μου ήταν έμπειρο. Ημασταν 6 άτομα. Αεροπόροι, λιμενικός και γιατροί του ΕΚΑΒ. Ασφαλίσαμε τη γυναίκα και γρήγορα για Ελευσίνα. Λίγο πριν φτάσουμε στη βάση μας, ακούστηκε πάνω από τα ακουστικά μας και τον θόρυβο του ελικοπτέρου το κλάμα του νεογνού, του βαφτιστηριού μου. Τόσο δυνατά έκλαιγε! Το συναίσθημα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή ήταν φοβερό. Δεν περιγράφεται και ούτε ξεπληρώνεται με τίποτα. Είμαι πατέρας και εγώ δύο παιδιών, ενός γιου 4 ετών και μιας κορούλας 1 έτους, και ξέρω καλά», επισημαίνει.

Ο κ. Χρήστου -ο οποίος αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων με την τάξη του 2006 και εντάχθηκε στην 384 ΜΕΔ το 2007, είναι πλέον κυβερνήτης στα Super Puma και έχει συμπληρώσει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσεως στον τύπο, από τις 1.700 που έχει συνολικώς στο ενεργητικό του- μιλά και για τη βάφτιση του μωρού.

«Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον κουμπάρο μου πλέον, Νίκο, ο οποίος μου τηλεφώνησε για να με ευχαριστήσει και εκεί μου ζήτησε αν ήθελα να βαφτίσω τον γιο του. Φυσικά και δέχτηκα και η βάφτιση θα γίνει στη Σίφνο σε χρόνο που θα κανονιστεί στο μέλλον. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για το έργο αυτό της Μοίρας μας και τέτοιες χαρές, όπως αυτή που νιώσαμε στη συγκεκριμένη πτήση, είναι η μόνη μας ανταμοιβή», επισημαίνει.

Πηγή: topontiki.gr

 

Τελευταία Νέα