ΑΕΛ, δέκα χρόνια μετά! (vids+pics)

Gazzetta team
ΑΕΛ, δέκα χρόνια μετά! (vids+pics)

bet365

Η ΑΕΛ επικράτησε του Ολυμπιακού στην έδρα της για πρώτη φορά μετά τις 16 Απριλίου του 2006! Θυμηθείτε το ματς, καθώς και το «διπλό» του 2009!

Η ΑΕΛ ήταν και πάλι νεοφώτιστη στην κατηγορία. Είχε επίσης στον πάγκο της Έλληνα προπονητή, τον εξελίξιμο τότε Γιώργο Δώνη. Στις 16 Απριλίου του 2006, οι «βυσσινί» φιλοξένησαν τον Ολυμπιακό στην 28η αγωνιστική και κατάφεραν να πετύχουν την τελευταία χρονικά νίκη τους επί των «ερυθρολεύκων» μέχρι και σήμερα!

Η ειδοποιός διαφορά ήταν βέβαια πως το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη κλειδώσει το Πρωτάθλημα, Η ΑΕΛ δεν κινδύνευε, επομένως το παιχνίδι ήταν αρκετά ελεύθερο.

Το σκορ άνοιξε ο Άγγελος Διγκόζης με πέναλτι στο 7' και η ΑΕΛ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ωστόσο, ο Τζόρζεβιτς ισοφάρισε στο 54'. Εκείνος που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους ήταν ο Αλωνεύτης στο 57' με κοντινό πλασέ, έπειτα από κακή συνεννόηση του Ανατολάκη με τον Νικοπολίδη. Στο 75' ο Κυπαρίσσης είχε μια τρομερή ευκαιρία για το 3-1 στο 75', ενώ μια σέντρα-σουτ του Γεωργάτου ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι για την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός είχε ήδη 10 χρόνια να κερδίσει στο Αλκαζάρ της Λάρισας πριν από εκείνο το ματς!

Ανεξαρτήτως έδρας, η ΑΕΛ είχε επικρατήσει των «ερυθρολεύκων» και το 2009, στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός ήταν αδιάφορος, ενώ οι φιλοξενούμενοι καίγονταν για βαθμούς, τους οποίους πήραν με γκολ του Ζουράφσκι.

 

Τελευταία Νέα