Η... μαυρόγατα της Άρσεναλ

γεροΓιοβάισα γεροΓιοβάισα
Η... μαυρόγατα της Άρσεναλ

bet365

Ο χειμώνας ήρθε και ο γεροΓιοβάισα από τη θαλπωρή του εξοχικού του έχει επιδοθεί σε... μαραθώνιο μπάλας, για να σας κάνει πιο σοφούς. Και πλούσιους.

«Ντόμπρι τζεν» αξιότιμοι αναγνώστες. Νέα μέρα ξημέρωσε και εγώ είμαι κουρασμένος σαν σκύλος, όπως λέμε εδώ στα βόρεια. Προετοιμασία για τον χειμώνα, κάθε μέρα ποδοσφαιρικό μεθύσι, πόσο να αντέξεις. Και σήμερα μία από τα ίδια. Στην οικογένειά μου έχει μείνει μία φράση εδώ και πολλά χρόνια: «μην εμπιστεύεσαι ποτέ τους Γάλλους».

Βλέπετε ο προπάππους, νεούδι ακόμα 14 ετών, βρέθηκε στη μάχη του Σμολένσκ απέναντι στον Ναπολέοντα και είδε την πόλη να καίγεται. Το πέρασε στον παππού, εκείνος στον πατέρα και τώρα εγώ στα δικά μου παιδιά. Αν είναι και από την Αλσατία, που τη μία το παίζει Γερμανός και την άλλη Γάλλος, ακόμη χειρότερα. Καταλαβαίνεις που το πάω, έτσι δεν είναι αξιότιμε αναγνώστη;

Ο Βενγκέρ, λοιπόν, θα βρει απέναντί του τον Κόντε. Με τους Ιταλούς δεν έχω κάτι, πέρα από ένα σύντομο ειδύλλιο με την Μαρκέλα κάποτε (αχ, Μαρκέλα), οπότε κρυφά θα στηρίξω τα μπλε. Στο στοίχημα, όμως, δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα αγαπημένε μου αναγνώστη. Μην πέσεις στην παγίδα της Μαρκέλας. Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για τους κανονιέρηδες. Στα 12 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για την Premier League με γηπεδούχο την Άρσεναλ, η Τσέλσι έχει ηττηθεί δύο φορές, μία το 2007 και μία το 2010. Το διπλό, λοιπόν, είναι στο 3,10, ενώ η ισοπαλία στο 3,50.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για την Άρσεναλ, που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα 7 από τα 8 τελευταία ματς με την Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις! Θα βρείτε το N/G στο 2,40, το under στο 2,20 και το να μην σκοράρουν οι γηπεδούχοι στο 4,333. Χμ, Γάλλοι... Θέλετε κι άλλα; Βεβαίως. Υπάρχει και αυτή η μαυρόγατα για τους κανονιέρηδες, ο διαιτητής Όλιβερ, με τον οποίο δεν έχουν κερδίσει στα 8 τελευταία τους παιχνίδια, τη στιγμή που η Τσέλσι παραμένει αήττητη στα 13 δικά της! Πολύ αμφιβάλω αν ο Βενγκέρ δείξει την ευαίσθητη γαλλική του πλευρά στον συγκεκριμένο διαιτητή...

Η τελευταία φορά που ο Κόντε έχασε δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν το 2009, όταν ήταν στον πάγκο της Αταλάντα. Για να μην αδικώ τον Αλσατό, όμως, μιας και διακρίνομαι για την ανωτερότητά μου, η Άρσεναλ κυνηγάει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη, κάτι που έχει να πετύχει από τον Οκτώβριο του 2015. Αν πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει, ο άσος είναι στο 2,35.

Έχουμε και τον μυστήριο τον Ντιέγκο Κόστα. Σπάνια βλέπεις ποδοσφαιριστή να σπάει τα νεύρα αντιπάλου όπως αυτός. Πάντα ξεκινάει καλά, έχει 5 γκολ στα 5 τελευταία ματς της Τσέλσι και το να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή θα το βρείτε στο 2,30. Τέλος, πάντα στα ντέρμπι πέφτει πολύ ξύλο, με αποτέλεσμα η Άρσεναλ να έχει 4 αποβολές στα 5 τελευταία μεταξύ τους ματς. Στο 1,85 το over 5,5 στις κίτρινες κάρτες.

Κάποτε, ο δρόμος με είχε οδηγήσει στη Φλωρεντία. Στα χνάρια του Ντα Βίντσι, καθώς έχω και καλλιτεχνική φλέβα (πες μου αναγνώστη μου ότι δεν το περίμενες). Θαύμασα την πόλη και την συμπάθησα. Οι βιόλα του Πάουλο Σόουζα μου είναι το ίδιο συμπαθείς. Μου φαίνεται, όμως, ότι η σκιά του Μπατιστούτα και του Ρούι Κόστα που πλανάται πάνω από το «Αρτέμιο Φράνκι» δεν την αφήνει να κάνει το επόμενο βήμα. Είναι κάτι σαν τη σκιά του Λένιν πάνω από την Ρωσία αναγνώστη μου.

Τώρα, έρχεται το δύσκολο ματς με την ανεβασμένη Μίλαν. Άλλη περιπτωσάρα οι ροσονέρι. Μπερλουσκόνι και Κινέζοι είναι εκρηκτικό δίδυμο και άκρη δεν βγάζεις. Η ομάδα του Μοντέλα, που επιστρέφει στη Φλωρεντία, προέρχεται από σερί νίκες, κάτι που είχε να κάνει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Έχει χάσει τα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς με την Φιορεντίνα, με τον άσο να είναι στο 2,30, όμως πριν από αυτά έτρεχε αήττητο σερί 5 αγώνων. Στο 3,25 η ισοπαλία, στο 3,25 και το διπλό.

Στα 5 από τα 6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε under, που πληρώνει 1,727, ενώ αυτός ο Μπάκα είναι πραγματικός killer. Σκοράρει ανά 74’ στη Serie A και να το βρει δίχτυα οποιαδήποτε στιγμή πληρώνει 2,45. Αυτά αξιότιμε αναγνώστη μου, γιατί ο χειμώνας εδώ έφτασε για τα καλά και πρέπει να κόψω ξύλα να είμαι προετοιμασμένος. Στο λέω, πάντως, να το ξέρεις: η βόντκα βοηθάει περισσότερο στο κρύο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

γεροΓιοβάισα
γεροΓιοβάισα