Το 1ο DNI event της Google στην Αθήνα

Gazzetta team
Το 1ο DNI event της Google στην Αθήνα

bet365

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται το 1ο ευρωπαϊκό περιφερειακό event της Google για το πρόγραμμα "Digital News Initiative" στην Αθήνα, που συγκέντρωσε τα σημαντικότερα στελέχη από τα ελληνικά ψηφιακά media.

Tο 1ο του event του προγράμματος DNI της Google, που χρηματοδοτεί την καινοτομία από Ευρωπαίους Εκδότες, διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα, στο Hub.

Οι σημαντικότεροι ελληνικοί εκδοτικοί οργανισμοί παρευρίσκονται στο συνέδριο, ανάμεσά τους και η Liquid Media, που παρουσίασε το δικό της project για το αυτόματο moderation σχολίων (ένα από τα δύο ελληνικά που έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής) και εφαρμόζεται στο gazzetta.gr.

Ένα σύστημα μοναδικό, διότι χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία εντοπισμού, όχι μόνο προσβλητικών λέξεων, όπως συμβαίνει στα συμβατικά φίλτρα, αλλά εννοιών που περιλαμβάνουν ειρωνεία, επιθετικότητα, προτροπή σε βίαιες πράξεις και γενικά παρενόχληση στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα αυτοεκπαιδευόμενο σύστημα που θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας σε όλες τις γλώσσες και όλες τις θεματικές περιοχές.

To event που έγινε trending topic στα social media, με το hashtag #dniathens, γνωρίζει σημαντική απήχηση, καθώς παρευρίσκονται στελέχη των σημαντικότερων ψηφιακών εκδοτικών εταιρειών, με την Google να είναι πρωτοπόρος στην υιοθέτηση, χρηματοδότηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογικών τάσεων στον τομέα των media σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Τελευταία Νέα