Τουλάχιστον 82 οι νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 82 οι νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 82 οι νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία

"Τρεις επιδρομές της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας εναντίον της κοινότητας αλ Κουρίγε, νοτιοανατολικά της πόλης της Ντέιρ Εζ-Ζορ, προκάλεσαν τον θάνατο 58 αμάχων", ανακοινώθηκε

Σε τουλάχιστον 82 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, εκ των οποίων οι 58 ήταν άμαχοι, από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν χθες η ρωσική πολεμική αεροπορία και το συριακό καθεστώς στην περιοχή της Ντέιρ Εζ-Ζορ, στην ανατολική Συρία, η οποία ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τρεις επιδρομές της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας εναντίον της κοινότητας αλ Κουρίγε, νοτιοανατολικά της πόλης της Ντέιρ Εζ-Ζορ, προκάλεσαν τον θάνατο 58 αμάχων", ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές αυτές προκάλεσαν επίσης τον θάνατο άλλων 24 ανθρώπων, για τους οποίους δεν έχει καταστεί δυνατό να διευκρινιστεί αν ήταν άμαχοι ή τζιχαντιστές του ΙΚ, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο.

Σε προηγούμενο απολογισμό που είχε δώσει χθες στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονταν συνολικά σε 47 και ότι από αυτούς οι 31 ήταν άμαχοι.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει περισσότερο από το 60% του εδάφους της Ντέιρ Εζ- Ζορ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας.

Οι νεκροί από τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και έξι χρόνια στη Συρία και ο οποίος έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους ανέρχονται πλέον σε περισσότερους από 280.000.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet