Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Gazzetta team
Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

bet365

Διπλό με... ζόρι για τη Σίτι στο Στάδιο του Φωτός, επικράτησε 1-0 της Σάντερλαντ και το Σάββατο υποδέχεται τη Λέστερ για την κορυφή! Απίθανος Φόρστερ, γκέλαρε την Αρσεναλ, στο «κόλπο» η Τότεναμ!

Η εικόνα της Σίτι στο Στάδιο του Φωτός σίγουρα δεν ξετρέλανε τον... Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά ο Καταλανός θα έχει την ευκαιρία του να την αλλάξει από το καλοκαίρι! Πάντως, οι « Πολίτες» φρόντισαν να φύγουν με ένα μεγάλο διπλό (1-0) από την έδρα της Σάντερλαντ, το δεύτερο διαδοχικό στο συγκεκριμένο γήπεδο και να μείνουν κοντά στην κορυφή! Μάλιστα, το Σάββατο θα έχουν την μεγάλη τους ευκαιρία να ξαναβρεθούν στο ρετιρέ, αφού φιλοξενούν τη Λέστερ!

Έκπληξη από τον Πελεγκρίνι, αφού έδωσε φανέλα βασικού στον Ιενάτσο και ο μικρός φρόντισε να δείξει θετικά δείγματα. Εξαιρετική συνεργασία με τον Αγουέρο και από την πρώτη στιγμή έβαλαν δύσκολα στην άμυνα της Σάντερλαντ! Ο Αργεντίνος είχε ένα καλό σουτ στο 8' και στο 15' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης! Ο Νάβας έκανε το γύρισμα και ο Αγουέρο με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μανόνε. Μάλιστα, αυτό ήταν το 12ο γκολ στις 10 τελευταίες συμμετοχές στην Premier League! Ωστόσο, το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί για τους φιλοξενούμενους, η Σάντερλαντ βγήκε μπροστά και απείλησε.

Στο 34' η κεφαλιά του Κονέ πέρασε άουτ, και στο 44' ο Χαρτ με μια τεράστια επέμβαση νίκησε τον Χαρτ! Ο Πελεγκρίνι έκανε την ομάδα του πιο αμυντική στην επανάληψη με την είσοδο του Φερνάντο στη θέση του Ιενάτσο και η Σίτι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν! Δεν απείλησε, αλλά ούτε και απειλήθηκε, εκτός από τη φάση του 78' όταν στο σουτ του Τζόουνς ο Χαρτ έδιωξε σωτήρια! Στο -3 από την κορυφή η Μάντσεστερ, στο -4 από τη ζώνη σωτηρίας η Σάντερλαντ που βλέπει την κατάσταση να γίνεται πολύ δύσκολη!

Ανίκητος Φόρστερ
Οι κανονιέρηδες έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Φόρστερ και το 0-0 με την Σαουθάμπτον τους αφήνει στο -5 από την κορυφή και στην 4η θέση. Οι παίκτες του Βενγκέρ ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, απειλήθηκαν ελάχιστα στην αντεπίθεση, όμως πλήρωσαν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν σιγά-σιγά στροφές και τον Οζίλ να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο. Αρχικά στο 12' βγήκε τετ α τετ με τον Φόρστερ, που έβγαλε με το πόδι και στη συνέχεια στο 21' ο γκολκίπερ της Σαουθάμπτον έκανε μία από τις αποκρούσεις της χρονιάς από κοντά, για να αρνηθεί το γκολ στον Γερμανό! Η καλύτερη ευκαιρία για τους Αγίους στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 32', όταν το μακρινό σουτ του Ρομέου πέρασε λίγο άουτ, με τον Μανέ να προσπαθεί στην αντεπίθεση, όμως να μην καταφέρνει και πολλά και πράγματα.

Και αν στο πρώτο 45λεπτο η υπεροχή των κανονιέρηδων ήταν μεν ξεκάθαρη, αλλά όχι και ολοκληρωτική, στο δεύτερο έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών, όμως, στοίχισε τη νίκη, με τον Φόρστερ να κάνει πράγματα και θαύματα. Αρχικά, νίκησε τον Ζιρού στο 48', πριν η κεφαλιά του Γάλλου περάσει άουτ στο 56'. Στο 68' νίκησε από κοντά τον Σάντσες, ενώ στιγμές αργότερα ούτε ο Κοσιελνί δεν κατάφερε να σκοράρει. Και στη μοναδική φορά που ο Άγγλος νικήθηκε, βρέθηκε ο Γουόρντ Πράουζ να σώσει στην γραμμή το σουτ του Σάντσες στο 71'!

Ο πιτσιρικάς ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος που απείλησε για την Σαουθάμπτον στην επανάληψη στο 72', πριν η νέα κεφαλιά του Ζιρού στο ίδιο λεπτό περάσει άουτ. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο, ο Ζιρού δεν κατάφερε να νικήσει τον Φόρστερ ούτε στο 80', με τον τελευταίο να κάνει νέα μεγάλη απόκρουση στην προσπάθεια του Σάντσες στο 85' και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Πετάνε οι Spurs; Πετάνε!
Η Τότεναμ συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της και υπενθυμίζει σε όλους ότι δεν πρέπει να την ξεγράφουν. Ούτε καν για την κορυφή. Η ομάδα του Μαουρίτσο Ποκετίνο πέρασε με 3-0 από την έδρα της Νόριτς και ανέβηκε στην 3η θέση, στο -5 από τη Λέστερ. Ο Ντέλε Αλι με το καλημέρα (2') πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Κέιν και ευστόχησε. Ο Κέιν (30') πρόσθεσε κι εκείνος με τη σειρά του το δικό του λιθαράκι με διαγώνιο χαμηλό πλασέ, αφήνοντας τους γηπεδούχους οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ανησυχία επικρατεί στους Σπερς για την κατάσταση του Αλι, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Μεγάλο διπλό με ανατροπή η Μπόρνμουθ
Η Μπόρνμουθ έφτασε το σερί ηττών της Κρίσταλ Πάλας στα 5 ματς μετά το πέρασμα από το Selhurst Park με 1-2. Οι Eagles πήραν το προβάδισμα στο 27' με γκολ του Σκοτ Νταν ύστερα από σέντρα του Ζαχά (1-0) όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν 6 λεπτά αργότερα με τον Μαρκ Πόου να βρίσκει χώρο και να εκτελεί (1-1). Ο Μπενίκ Αφόμπε ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το winner στο 57' ύστερα από την επέμβαση του Χένεσι σε σουτ του Ματ Ρίτσι (1-2). Ο Αλαν Πάρντιου έριξε μέσα τον νεοαποκτηθέμα, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ενώ είδε τον Σαμάκ να χάνει την καλύτερη ευκαιρία ήταν νικήθηκε από τον Μπόρουτς μετά το γύρισμα του Μάιλ Γέντινακ. Η Πάλας βρίσκεται πλέον στην 11η θέση και η Μπόρνμουθ βρέθηκε στην 15η.


Ελπίζει για… τετράδα!
Νίκη που την κρατά στο κόλπο της τετράδας πέτυχε η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε 2-0 της Αστον Βίλα, σπρώχνοντάς την ουσιαστικά στην Championship. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μόνοι τα μάτια τους, αφού από το 17ο λεπτό αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Αγιού που χτύπησε με τον αγκώνα τον Κρίσγουελ. Η Γουέστ Χαμ πήρε τον έλεγχο, πίεσε, αλλά ο Παγιέ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 31' για να ανοίξει το σκορ! Ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 54' σε εκτέλεση φάουλ! Ωστόσο, στο 59' ήρθε το γκολ για τους Λονδρέζους. Ο Νομπλ έκανε τη σέντρα και ο Αντόνιο με κεφαλιά πέτυχε το 1-0!. Η Βίλα αδυνατούσε να απαντήσει και στο 85' ο Κουγιατέ διαμόρφωσε το 2-0! Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στο -6 από την Τότεναμ και συνεχίζουν να ελπίζουν...

Εχασε την ευκαιρία η Σουόνσι...
Με ένα τέρμα του Ροντόν στις καθυστερήσεις, η Γουέστ Μπρομ... χάλασε το πάρτι της Σουόνσι κι απέσπασε ισοπαλία 1-1. Οι Ουαλοί δεν άντεξαν την πίεση και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν την τρίτη τους διαδοχική νίκη και παράλληλα να ξεφύγουν περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη! Πολύ κακό το α' μέρος, ελάχιστες οι φάσεις, με τη Σουόνσι να αντέχει την πίεση και να κρατά εύκολα το μηδέν στην άμυνά της. Η Γουέστ Μπρομ συνέχισε να πιέζει και στην επανάληψη, ωστόσο οι Ουαλοί εκμεταλλεύθηκαν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και με τον Σίγκουρντσον στο 64'. Οι «baggies» ρίσκαραν και στο 92' με τον Ροντόν πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας!

 

Τελευταία Νέα