Χέινς, ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού! (vids)

Gazzetta team
Χέινς, ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού! (vids)

bet365

Ο Μάρκεζ Χέινς (30, 1.88μ.) της Σάσαρι είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για τη θέση των γκαρντ και οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να πληρώσουν την ομάδα του για να τον αγοράσουν. Τι συμβαίνει με τον Μάικ Μπράμο.

Κίνηση που προσθέτει ποιότητα στην περιφέρεια προσπαθεί να κάνει τις τελευταίες ώρες ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» κατέληξαν στον Αμερικανό με γεωργιανό διαβατήριο Μάρκεζ Χέινς που ανήκει στη Σάσαρι και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική ομάδα προκειμένου να «αγοράσουν» τον παίκτη!

Το φλερτ με τον Χέινς δεν είναι τωρινό, το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός ήθελε τον παίκτη από τον δεύτερο γύρο της πρώτης φάσης, αλλά η περίπτωση ήταν δύσκολη και ακριβή. Από τη μία ο παίκτης ζητούσε αρκετά χρήματα, από την άλλη η Σάσαρι ήθελε ένα πολύ μεγάλο μπάι άουτ που οι «πράσινοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν.

Τα δεδομένα άλλαξαν, η ελληνική ομάδα αποφάσισε να ρίξει περισσότερα χρήματα για να ενισχύσει την ομάδα και ο Χέινς επανήλθε στο προσκήνιο. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η υπόθεση δεν είναι εύκολη, καθώς η Σάσαρι θα δυσκολευτεί να πει το «ναι», ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρει από την στιγμή που είναι πλέον αποφασισμένος να πληρώσει τους Ιταλούς.

Μέσα στην ημέρα, πιθανοτατα αργά τον βράδυ θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση και μέχρι το πρωί ενδέχεται η υπόθεση να κλείσει θετικά ή αρνητικά.

Ο Μάρκεζ Χέινς δεν είναι άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1986, έχει ύψος 1.88 μέτρα και μπορεί να παίξει τόσο ως point guard όσο κι ως «δυάρι». Την κολεγιακή του καριέρα την πέρασε στο Boston College (2005-07) και το Texas Arlington (2008-10) κι από τη στιγμή που δεν έγινε draft στη διαδικασία του 2010, ξεκίνησε την πορεία του στην Ευρώπη.

Αρχικά φόρεσε τη φανέλα της Σαλόν (2010-11), έπειτα της Γκραν Κανάρια (2011-12) και στη συνέχεια των Άρτλαντ Ντράγκονς (2012-13). Ακολούθησε η Ιταλία και συγκεκριμένα η ΕΑ7 Μιλάνο, στην οποία όμως δεν ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2013-14, καθώς μετακόμισε στη Σιένα. Πέρυσι μετακόμισε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ φέτος επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Σάσαρι, παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη Μακάμπι.

Στη φετινή Euroleague ο Χέινς μέτρησε 13 πόντους κατά μέσο όρο σε 10 συμμετοχές, με το ποσοστό του στα τρίποντα να φτάνει στο 41.7%! Ακόμα, ο Αμερικανός γκαρντ είχε 3.2 ασίστ/2.2 λάθη, ενώ το καλύτερο του ματς ήταν εκείνο με τη Μακάμπι, όταν μέτρησε 26 πόντους!

Ο Χέινς προκρίθηκε του Γκίμπσον, ο οποίος ήταν σχεδόν κλεισμένος, καθώς εκτιμήθηκε η μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, τα εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα τα (40%) και το γεγονός ότι αγωνίζεται εξίσου καλά στις θέσεις «1» και «2».

Τι ισχύει με τον Μάικ Μπράμο

Ο Παναθηναϊκός κινείται στην Ιταλία και για την απόκτηση του Μάικ Μπράμου. Οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται ζεστά, έχουν μιλήσει με τον παίκτη, ο οποίος τους έχει παραπέμψει στη διοίκηση της Βενέτσια.

Μέχρι και την Κυριακή δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι Ιταλοί θα ζητήσουν χρήματα από τον Παναθηναϊκό για να δεχτούν να ελευθερώσουν τον παίκτη.

Με την πιθανή απόκτηση του Μπράμου και του Χέινς, ο Παναθηναϊκός κλείνει τις «τρύπες» στην περιφέρεια και θα προχωρήσει σε μια ακόμη μεταγραφή, στη θέση του σέντερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα