«Αόρατα χειροκροτήματα» αποθέωσαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν (vid)

«Αόρατα χειροκροτήματα» αποθέωσαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν (vid)

Έθεσε ως «απόλυτη προτεραιότητα» για το νέο έτος τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Βορειοκορεατών και προειδοποίηση με ιερό πόλεμο αν προκληθεί από τους προβοκάτορες

«Αόρατα χειροκροτήματα» αποθέωσαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν (vid)

Κάθε τι που κάνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν πρέπει να αποθεώνεται από τους πολίτες της χώρας τους αν δεν θέλουν να πάθουν κάποιο... ατύχημα.

Αλλά ακόμα και όταν απουσιάζει το κοινό τότε λαμβάνεται μέριμνα προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη αποθέωση.

Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κιμ το οποίο οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης φρόντισαν να «επενδύσουν» με «αόρατα χειροκροτήματα».

Φορώντας ένα παραδοσιακό σκούρο κοστούμι και γυαλιά με μαύρο σκελετό, ο Κιμ εκφώνησε την ομιλία του καθισμένος σε ένα ξύλινο γραφείο από το κτίριο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στην Πιονγιάνγκ με την ομιλία του συχνά να διακόπτουν τα χειροκροτήματα από ένα κοινό που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε στον τηλεοπτικό φακό.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έθεσε ως «απόλυτη προτεραιότητα» για το νέο έτος τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας αποφεύγοντας να αναφερθεί ειδικά στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγιάνγκ.

Η πολεμοχαρής ρητορική που συνηθίζει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έλειπε ωστόσο εντελώς από το τηλεοπτικό διάγγελμα διάρκειας 30 λεπτών. Το βασικό όμως μήνυμα που προέβαλε ήταν εκείνο της αναγκαιότητας να επιτευχθεί η οικονομική ανάκαμψη μιας χώρας που βρίσκεται σε πτώχευση.

«Μεταξύ των εκατομμυρίων στόχων του υπέρ του Έθνους, το Εργατικό Κόμμα της Κορέας έχει ως απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου» των πολιτών, υπογράμμισε ο Κιμ.

«Θα προωθήσουμε την οικονομική ανάκαμψη» τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ανοιχτός στη διεξαγωγή συνομιλιών προειδοποιώντας ωστόσο τη Σεούλ εναντίον οποιασδήποτε πρωτοβουλίας που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο χωρών τον Αύγουστο και είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί μια ένοπλη σύρραξη.

Επιπλέον κατηγόρησε τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση ότι εντείνει το αίσθημα δυσπιστίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Νότια Κορέα προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες για την ενοποίηση και εντείνει τη δυσπιστία και ένταση μεταξύ μας» είπε και επέμεινε στην απειλή που συνιστούν σύμφωνα με τον ίδιο οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει η Σεούλ με τις ΗΠΑ.

«Εάν οι επιτιθέμενοι και οι προβοκάτορες μας πλήξουν- κι αυτό που λέω είναι επιεικές- εμείς δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε με έναν ανελέητο ιερό πόλεμο για τη Δικαιοσύνη και την εθνική επανένωση» σημείωσε.

Είναι το τέταρτο διάγγελμα για το νέο έτος που εκφωνεί στο Κιμ από το 2011 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Πηγή: protothema.gr

北朝鮮の金第1書記が「新年の辞」、核開発計画には言及せず North Korean leader Kim Jong-Un gives annual New Year's address

Best of internet