Νέες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ σε Ρώσους επιχειρηματίες και θεσμούς

Νέες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ σε Ρώσους επιχειρηματίες και θεσμούς

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων σε 34 Ρώσους πολίτες και σε 12 ρωσικούς θεσμούς που σχετίζονται με την ουκρανική κρίση.

Νέες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ σε Ρώσους επιχειρηματίες και θεσμούς

«Τα σημερινά βήματα στηρίζουν τη δέσμευση των ΗΠΑ να αναζητήσουν διπλωματική λύση στην κρίση της Ουκρανίας διατηρώντας τις κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας», ανέφερε σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today στη λίστα των ΗΠΑ συγκαταλέγονται και έξι αυτονομιστές που «απειλούσαν την ασφάλεια ή την σταθερότητα της Ουκρανίας» και δύο Ουκρανοί πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι «επειδή ήταν συνένοχοι στην υπεξαίρεση δημόσιας περιουσίας και/ή απειλούσαν την ασφάλεια ή σταθερότητα της Ουκρανίας».

Την ίδια στιγμή, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε 12 θεσμούς που δρουν στην Κριμαία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει πως οι κυρώσεις δε θα αρθούν μέχρι «η Ουκρανία να αποκτήσει και πάλι τον έλεγχο της πλευράς της στα διεθνή σύνορα με την Ρωσία».

Επισημαίνεται πως ανάμεσα στους επιχειρηματίες, στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις, βρίσκονται οι ολιγάρχες Μπόρις και Αρκάντι Ρομάνοβιτς Ρότενμπεργκ και Γκενάντι Τιμτσένκο, ενώ στη λίστα συγκαταλέγονται οι τράπεζες VTB Bank, Sberbank, καθώς και οι εταιρίες κατασκευής όπλων Kalashnikov Concern και Izhevsky Mekhanichesky Zavod JSC.

Η απάντηση του Κρεμλίνου στην απόφαση των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρη, καθώς εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης έκανε λόγο για «παράλογη και εχθρική γραμμή κατά της Ρωσίας».

Πηγή: protothema.gr

Best of internet