Περί παραρτημάτων, Δανών και δανεικών!

Περί παραρτημάτων, Δανών και δανεικών!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta θέματα…επικαιρότητας.

Δεν το έχω ψάξει, αλλά και δεν αμφιβάλλω ότι πραγματικά γεγονότα και αντικειμενικές δυσκολίες έφεραν το αποτέλεσμα της διεξαγωγής του αγώνα Λεβαδειακού-Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Απλά σκέφτομαι τι θα έλεγαν κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, εάν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έπαιζαν Λεβαδειακός-Ολυμπιακός κι ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γ. Κομπότης δεν τα έβρισκε με το Δήμο Λιβαδειάς κι έτσι το ματς Λεβαδειακού-Ολυμπιακού γίνονταν στο ΟΑΚΑ. Η λέξη…παράρτημα θα ήταν ό,τι πιο…ελαφρύ θα είχε ακουστεί. Για κάνω λάθος;

Όπως πέρσι, που στην πρώτη αγωνιστική ήταν στο πρόγραμμα το Καλλονή-Ολυμπιακός κι ορίστηκε στο ΟΑΚΑ, για να γίνει το έλα να δεις από τα πικρόχολα σχόλια, ότι και καλά η Καλλονή, που είχε πάρει δανεικό για έξι μήνες το Λεάντρο, έκανε εξυπηρέτηση στον Ολυμπιακό και ζήτησε να γίνει το παιχνίδι στην Αθήνα.

Βέβαια, η Καλλονή όλη τη σεζόν, όπως ξέρουμε, δεν έπαιξε τελικά ποτέ στη Μυτιλήνη κι έδωσε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της στο ΟΑΚΑ (εκτός από νομίζω δύο, σε Νέα Σμύρνη και Χαριλάου). Αλλά ποιος ασχολείται με την πραγματικότητα, ε;. Το ζητούμενο ήταν η προπαγάνδα πριν από το Καλλονή-Ολυμπιακός, παιχνίδι που μάλιστα το κέρδισε πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός, με 1-0, με μία στημένη φάση και με κορυφαίο της Καλλονής τον Λεάντρο…

Θέλω να πω, ας το αφήσουμε λίγο αυτό το κομμάτι, με την παραμύθα κι ας επικεντρωθούμε περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Κι ο Ολυμπιακός παίζει με τη Νίκη Βόλου, που έχει πέντε δανεικούς από τον Παναθηναϊκό και σε επίπεδο διοικήσεων έχει άριστη σχέση με την ΑΕΚ. Δικαίωμά της. Το θέμα του Ολυμπιακού δεν είναι αυτό, αλλά να παίξει την μπάλα του και να ευχαριστήσει τον κόσμο του που θα πάει στο Καραϊσκάκη να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Παρεμπιπτόντως, είδα χθες περίπου ένα δεκάλεπτο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Κοπεγχάγη-Λέβερκουζεν στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ. Και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον, ενόψει του αγώνα του ΠΑΟ με τη Μίντιλαντ για τα πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ. Μιλάμε άλλωστε για δύο ομάδες που πέρσι στο πρωτάθλημα Δανίας είχαν ένα πόντο διαφορά. Και μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα να έχει ξεκινήσει καλύτερα η Μίντιλαντ, αλλά λογικά δεν πρέπει οι δύο ομάδες να έχουν και μεγάλες διαφορές. Άλλωστε, η Κοπεγχάγη είναι η ομάδα της Δανίας που παραδοσιακά στέκεται καλύτερα στην Ευρώπη από τα κλαμπ της πατρίδας της.

Κι απ΄όσα είδα, ο Παναθηναϊκός λογικά θα βρει πολλές ευκαιρίες να σκοράρει απέναντι στη Μίντιλαντ. Η Λέβερκουζεν προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 1-0, βρέθηκε να χάνει μέσα σε λίγα λεπτά με 1-2 από δύο στημένες φάσεις, αλλά αμέσως οι Γερμανοί πέτυχαν άλλα δύο γκολ και όχι απλά κράτησαν άνετα το 3-2 ως το τέλος, αλλά στο β΄ ημίχρονο είχαν πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Η δε Κοπεγχάγη είναι ζήτημα αν εκτός από τα δύο στημένα απείλησε σε άλλη…μισή φάση, μέσα στο σπίτι της.

Οκέϊ, δεν σημαίνει αυτόματα ότι επειδή ήταν έτσι η Κοπεγχάγη, κόντρα μάλιστα σε μία καλή γερμανική ομάδα, θα είναι έτσι κι η Μίντιλαντ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, θεωρητικά δεν πρέπει να περιμένουμε κανένα...θηρίο.

Εύκολη η πρόκριση ίσως να μην είναι, όπως τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ευρώπη, αλλά ότι είναι μία ευκαιρία να περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός, είναι. Μεταξύ άλλων, για να ενισχύσει κι αυτός την προσπάθεια της Ελλάδας στην παραμονή της στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ.

Άσχετο: Αν έπρεπε να ποντάρω στην επόμενη ομάδα του Μανωλά, δεν θα έβαζα τα λεφτά μου στην Άρσεναλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.