Τελειώνει με το χαρτόσημο η ΑΕΚ

Gazzetta team
Τελειώνει με το χαρτόσημο η ΑΕΚ

bet365

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού κατατίθεται στη Βουλή και η ρύθμιση που απαλλάσσει την Ένωση από το χαρτόσημο.

Το Υπουργείο Οικονομικών δείχνει την καλή του διάθεση να τελειώσει οριστικά η υπόθεση της εκχώρησης από πλευράς ΑΕΚ των απαιτήσεων για την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, με την κατάθεση της ρύθμισης που απαλλάσσει την ΠΑΕ από το χαρτόσημο. Αυτός άλλωστε ήταν κι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο... κολλούσε η εκκαθάριση της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί κιόλας από τη Βουλή η συγκεκριμένη ρύθμιση, που εντάσσεται στο νομοσχέδιο: «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Στο άρθρο 10 του ν.4224/2013 (Α' 288) προστίθεται νέα παράγραφος 4 ως εξής: 4. Εκχωρήσεις απαιτήσεων προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται από Π.Α.Ε υπό ειδική εκκαθάριση βάσει του άρθρου 10 ν. 4224/2013, γίνονται ατελώς και χωρίς υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε τέλους, φόρου ή εισφοράς». Ενώ στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, σημειώνεται πως:

«Με τη διάταξη της παραγράφου 8, προς άρση της οποιασδήποτε αμφιβολίας και προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της δικαιολογητικής βάσης της διάταξης, αποσαφηνίζεται ότι εκχωρήσεις απαιτήσεων προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται από Π.Α.Ε υπό ειδική εκκαθάριση βάσει του άρθρου 10 ν. 4224/2013, γίνονται ατελώς και χωρίς υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε τέλους, φόρου ή εισφοράς».

 

Τελευταία Νέα