Τανγκό για «4»!

Τανγκό για «4»!

bet365

Aν η football league που ολοκληρώθηκε την Κυριακή ήταν η καλύτερη όλων των εποχών, τότε τα play off που έρχονται θα είναι... σκέτη κόλαση! To gazzetta επιχειρεί μια... πρώτη ανάγνωση!

Το βράδυ της Κυριακής με δραματικό τρόπο έγινε... γνωστό κάτι που για 41 αγωνιστικές κανείς δεν ήξερε! Οι κάτοχοι των 3 εισιτηρίων που οδήγησαν απευθείας στα... σαλόνια της Σούπερ Λιγκ! Θυμίζουμε ότι αν και είχαμε φτάσει στην τελευταία αγωνιστική 6 ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο στο... νήμα!

Τελικά Απόλλων Αθηνών, Εργοτέλης και Καλλονή ήταν αυτοί που πανηγύρισαν με την λήξη των αγώνων τους και πλέον κάνουν σχέδια για την επόμενη χρονιά. Όμως το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα όλων των εποχών στην Football League (ή παραδοσιακά στην Β΄εθνική) δεν τελείωσε. Για πολλούς τώρα... αρχίζει αν ρίξει κανείς μια ματιά στους αντιπάλους που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα πλέι οφ με στόχο το 4ο μαγικό εισιτήριο για την Σούπερ Λίγκα!

Ομάδες με δυνατό ρόστερ, παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας , ιστορικοί σύλλογοι που κουβαλούν πίσω τους πλήθος φιλάθλων μέσα από το... έξτρα πρωτάθλημα θα τα δώσουν όλα για την άνοδο. Ο Παναιτωλικός, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου δεν κατάφεραν να κερδίσουν την απευθείας άνοδο όμως η... ζωή τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να το κάνουν.

4 ομάδες, έξι αγωνιστικές και ένα εισιτήριο. Μπορεί το «κυρίως πιάτο» να ήταν άκρως χορταστικό, όμως και το επιδόρπιο δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν με το παράπονο. Άλλωστε δεν είναι μόνο όσοι βρεθούν στα 3 γήπεδα που θα γίνουν τα ματς (Νίκη και Ολυμπιακός έχουν κοινή έδρα το Πανθεσσαλικό), αλλά και όσοι τα παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες του ΟΤΕ TV!

Tο απόγευμα της Τρίτης, βάσει προγράμματος (γιατί στην Ελλάδα και ειδικά στην Football League όλα γίνονται) αναμένεται στα γραφεία της διοργανώτριας να γίνει η κλήρωση για τις 6 αγωνιστικές όπου θα κρίνουν ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις άλλες τρεις στην Σούπερ Λίγκα.

Όσο αφορά την ειδική βαθμολογία μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν μιας και ο Παναιτωλικός, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής ξεκινούν με ένα βαθμό και χωρίς πόντο η Νίκη. Ουσιαστικά... από μηδενική βάση γίνεται η αφετηρία για όλους. Αν και ο αληθινός... καθρέφτης είναι το γήπεδο θα επιχειρήσουμε μια πρώτη ανάγνωση για το τι θα περιμένουμε στα πλέι οφ από τις τέσσερις ομάδες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (73 βαθμοί στην κανονική περίοδο)

Το πρώτο... μισό του πρωταθλήματος ήταν καταστροφικό για τους Αγρινιώτες και σε μεγάλο βαθμό εκεί χάθηκε και η άνοδος. Μάλλον το... μαντίλι στον Νίκο Καραγεωργίου το κούνησαν αργά και ενώ ήδη οι εντός έδρας απώλειες ήταν πολλές και από ομάδες επιπέδου... Εθνικού Γαζώρου, ενώ εκτός έδρας δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Επανομή!

Η έλευση Χάβου, αλλά και παικτών με ποιότητα (Μπόγιοβιτς, Τζούνιορ, Σίσιτς, Μπελόν) αλλά και η μαζική... επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο έδωσαν άλλο αέρα στον Παναιτωλικό. Σε ολόκληρο τον 2ο γύρο οι Αγρινιώτες είχαν μόνο μια ήττα στην πρεμιέρα του, στην Καλλονή.

Η σούπερ αυτή πορεία ήταν που τους έδωσε και το δικαίωμα να διεκδικήσουν την άνοδο που τελικά την έχασαν στην ισοβαθμία καθώς είχαν 2 ήττες από την ομάδα της Μυτιλήνης. Οι «κυανοκίτρινοι» στα πλέι οφ θα βασιστούν στην δυνατή έδρα τους που αναμένεται να είναι «φλεγόμενη» και στα τρία ματς, αλλά και στο ποιοτικό ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Χάβος. Από την άλλη το γεγονός ότι δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπόγιοβιτς και Γκόλιας, αλλά και ότι ο Στεφανάκος που αποβλήθηκε στο Καυταντζόγλειο πιθανότατα θα «φάει» 3 αγωνιστικές είναι... πονοκέφαλος για τα «καναρίνια»!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 3

Ολυμπιακός Βόλου: Ισοπαλία 0-0 εκτός, νίκη με 3-2 εντός

Ηρακλής: Νίκη 3-0 εντός, νίκη 2-0 εκτός

Νίκη Βόλου: Ήττα 3-0 εκτός, ισοπαλία 0-0 εντός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (73 βαθμοί στην κανονική περίοδο)

Ως το 84' λεπτό του αγώνα στην Μυτιλήνη ήταν Σούπερ Λίγκα. Το γκολ του Κώτσιου ήταν... μαχαιριά για τους Θεσσαλούς που... προδόθηκαν και αυτοί από την ισοβαθμία. Ομάδες με μεταπτώσεις στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος και σερί αλλαγές προπονητών!

Ο Γιώργος Βαζάκας ξεκίνησε την σεζόν, αυτός την... έκλεισε κιόλας και θα οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ. Κατά την διάρκεια της όμως πέρασαν από τον πάγκο και ο Σούλης Παπαδόπουλος, αλλά και ο Σάββας Παντελίδης που ουσιαστικά πιστώνεται τον... φορτσάτο δεύτερο γύρο.

Εξάλλου μέχρι τα μισά δεν έδειχνε κάτι πως οι Βολιώτες μπορούσαν να διεκδικήσουν την άνοδο. Τελικά η αλλαγή ιδιοκτησίας έφερε και μεταγραφές. Παίκτες όπως ο Μπρέσκα, ο Σολάκης, ο Κωστούλας, ο Ολίσε και ο Ογκουνσότο βρέθηκαν να φορούν την «ερυθρόλευκη» φανέλα δίνοντας άλλη ώθηση.

Ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς σε τροχιά... πλέι οφ και λίγο πριν το φινάλε προσπάθησε να κάνει το κόλπο γκρόσο με την απευθείας άνοδο. Έκανε σπουδαίο διπλό στην Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης και νίκησε τον Ηρακλή στο Πανθεσσαλικό! Στην Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή πήγε για τον... τελικό της χρονιάς! Προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν κράτησε και έτσι το τελικό 2-2 τον... έστειλε στα πλέι οφ. Εκεί υποβόσκει η κόντρα με τον Ηρακλή που άνοιξε στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, αλλά και οι ιδιαιτερότητες που θα έχουν οι δύο αγώνες με την... μισητή αντίπαλο Νίκη!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 3

Παναιτωλικός: Ισοπαλία 0-0 εντός, ήττα 3-2 εκτός

Ηρακλής: Νίκη 1-0 εκτός, νίκη 1-0 εντός

Νίκη Βόλου: Ισοπαλία 0-0 εντός, ισοπαλία 1-1 εκτός

ΗΡΑΚΛΗΣ (71 βαθμοί την κανονική περίοδο)

Αν υπάρχει στο ποδόσφαιρο... αυτοκτονία τότε μάλλον οι φίλοι του Ηρακλή μπορούν να το επικαλούνται αυτό για την ομάδα τους. Τελευταία αγωνιστική, μέσα στο γήπεδο τους, με χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό τους οι παίκτες του Ηρακλή δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Παναιτωλικό.

Αν το έκαναν σήμερα θα ήταν... πολίτες Super League. Βέβαια δεν ήταν κι απλή υπόθεση. Ο «γηραιός» χωρίς αμφιβολία (μαζί με την ΑΕΛ) έχει την πιο βαριά φανέλα της κατηγορίας. Άλλο ειδικό βάρος. Όμως μπάλα ούτε η... φανέλα παίζει από μόνη της, ούτε το ειδικό βάρος. Αγωνιστικά ο Ηρακλής ήταν... κατώτερος των περιστάσεων και μάλλον θα ήταν έκπληξη μεγατόνων η απευθείας άνοδο αν σκεφτεί κανείς τα αποτελέσματα που έφερε με τις ομάδες της... πρώτης ταχύτητας.

Το όνομα του είναι βαρύ, η ιστορία του μεγάλη αλλά το ρόστερ μάλλον φτωχό για να διεκδικήσει μέχρι τέλους κάτι καλύτερο. Ήδη η γκρίνια για την ήττα από τον Παναιτωλικό είναι μεγάλη και ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Χατζηνικολάου την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές είναι... υπ' ατμόν! Στα πλέι οφ δεν μπαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αν και οι οπαδοί του είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν όσο δεν πάει τον «γηραιό» ώστε μετά από 2 χρόνια απουσίας από την Σούπερ Λίγκα να επιστρέψει και πάλι εκεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κανονική περίοδο με τις 3 ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ είχε 5 ήττες και μια ισοπαλία, χωρίς να πετύχει σε 6 ματς ούτε γκολ!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 3

Παναιτωλικός: Ήττα 3-0 εκτός, ήττα 2-0 εντός

Ολυμπιακός Βόλου: Ήττα 1-0 εκτός, ήττα 1-0 εντός

Νίκη Βόλου: Ήττα 1-0 εκτός, Ισοπαλία 0-0 εντός

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (68 βαθμοί στην κανονική περίοδο)

Ήταν η μόνη ομάδα από τις 7 που συμμετείχαν στο... καυτό γκρουπ που δεν είχε καμία ελπίδα ανόδου την τελευταία αγωνιστική. Απλά ήθελε έναν βαθμό για να εξασφαλίσει παρουσία στα πλέι οφ. Τον πήρε κόντρα στον Εργοτέλη και πλέον θα διεκδικήσει την άνοδο.

Θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη από τους 4, όμως στην... γλώσσα των αριθμών η πιο δυνατή αφού δεν έχει χάσει σε κανένα ματς φέτος από Ηρακλή, Ολυμπιακό και Παναιτωλικό. Το... προγνωστικά για το αν θα φτάσει μέχρι την πηγή και να πιει νερό δεν είναι πάντως με το μέρος. Ενδιαφέρον σίγουρα παρουσιάζουν οι δυο αναμετρήσεις με τον συμπολίτη αλλά και... αιώνιο εχθρό Ολυμπιακό Βόλου και τουλάχιστον σε καμία περίπτωση οι φίλοι της Νίκης δεν θα ήθελαν να δουν την «ερυθρόλευκη» πλευρά της πόλης στην Σούπερ Λίγκα!

Έχει στο ρόστερ της παίκτες με εμπειρία από αγώνες... υψηλού κινδύνου όπως είναι ο Κυργιάκος και ο Σκούφαλης και θέλει να μπει... σφήνα στην τριάδα που θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 3

Ολυμπιακός Βόλου: Ισοπαλία 0-0 εκτός, ισοπαλία 1-1 εντός

Ηρακλής: Νίκη 1-0 εντός, ισοπαλία 0-0 εκτός

Παναιτωλικός: Νίκη 3-0 εντός, ισοπαλία 0-0 εκτός

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα