Ο ΠΑΟΚ στηρίζει ενεργά το δίχτυο Fare

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει ενεργά το δίχτυο Fare

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει ενεργά το δίχτυο Fare

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εντάχθηκε και συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία του δικτύου Fare,  με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Πιο αναλυτικά η ασπρόμαυρη ΠΑΕ αναφέρει για την συγκεκριμένη δράση της:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα λάβει μέρος στις εβδομαδιαίες δράσεις Football People, του δικτύου Fare και υποστηρίζοντας την κοινωνική εκστρατεία που επικεντρώνεται στο ποδόσφαιρο και στην οποία συμμετέχουν πάνω 100.000 άνθρωποι παγκοσμίως.

Οι εβδομαδιαίες δράσεις του Football People διοργανώνονται υπό την αιγίδα του δικτύου Fare κι ως στόχο έχουν την εξάλειψη των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο και την προώθηση της ένταξης του κοινού σε αυτόν τον σκοπό.

Στο διάστημα 5 με 19 Οκτωβρίου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ενώσει τη δύναμή της μαζί με χιλιάδες πολίτες και ερασιτέχνες αθλητές, ώστε μέσω των social media να συμβάλλει στη διάδοση αυτού το τόσο σημαντικού μηνύματος. Διότι, το ποδόσφαιριο πρέπει να ενώνει κι όχι να χωρίζει τους λαούς.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του δικτύου Fare, Piara Powar αναφέρει:

«Οι εβδομαδιαίες δράσεις του Football People είναι μία πολύ σημαντική περίοδος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς καταφέρνει και ενώνει όλους όσους παρακολουθούν και εργάζονται στον τομέα αυτό, αλλά και παίζουν ποδόσφαιρο, και υποστηρίζει την ένταξη αλλά ταυτόχρονα και την διαφορετικότητα στις δομές του, ενώ συγχρόνως στέκεται απέναντι σε κάθε μορφής διάκριση.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εντάχθηκε στην εκστρατεία αυτή και σίγουρα αυτή η χειρονομία θα έχει θετικό αντίκτυπο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Το 2016 , περισσότερες από 2.000 δραστηριότητες διοργανώθηκαν στην Ευρώπη. Πάνω 100.000 άτομα συμμετείχαν ενεργά σε αυτές.

Σχετικά με το Δίκτυο Fare

Το Δίκτυο Fare είναι ένας ποδοσφαιρικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός κατά των διακρίσεων, που δρα σε 39 χώρες. Το Fare μάχεται κάθε μορφή διάκρισης στο ποδόσφαιρο, όπως του ρατσισμού, των ακροδεξιών  απόψεων, του εθνικισμού, του σεξισμού, της LGBTphobia, καθώς και τις διακρίσεις λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων και επίσης κατά των ανθρώπων με αναπηρία. Το δίκτυο χρησιμοποιεί το άθλημα ώστε να εντάξει το κοινό στην πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Οι εβδομαδιαίες δράσεις του Football People είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία κατά των διακρίσεων και της κοινωνικής ένταξης στην Ευρώπη».

Best of internet