Αρχηγοί, υπάρχουν πολλοί, Μπουφόν ένας!

Gazzetta team
Αρχηγοί, υπάρχουν πολλοί, Μπουφόν ένας!

bet365

Μπουφόν όλων των εποχών! Ο κορυφαίος γκολκίπερ στον Πλανήτη γίνεται... 1000αρης και γιορτάζει!

Αρχηγοί, υπάρχουν πολλοί. Πραγματικοί αρχηγοί, λίγοι. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Μπουφόν ξεχωρίζει γιατί έχει όλο το πακέτο. Και αυτό είναι πάνω από πρωταθλήματα, κύπελλα, Χρυσές Μπάλες ή Champions League. Είναι ένα μάθημα προς όλους τους... δήθεν για το πώς συμπεριφέρεται εντός και εκτός γηπέδου αυτός που είναι ο καλύτερος και το ξέρει!

Στο Renzo Barbera του Παλέρμο, ο Μπουφόν θα κάνει κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλη του την καριέρα. Θα γράψει ξανά ιστορία. Θα φορέσει για 168η φορά τα γάντια της Squadra Azzurra και θα μπει στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν 1.000+ παιχνίδια με σύλλογο και Εθνική ομάδα, αφού έχει ήδη 612 με τους Bianconeri και 220 με την Πάρμα. Πάολο Μαλντίνι, Ράιαν Γκιγκς, Χαβιέρ Ζανέτι, Πίτερ Σίλτον, Ροζέριο Σένι, Ρέι Κλέμενες είναι ψηλότερα στη λίστα με τους 17 παίκτες που έχουν πιάσει 4ψήφιο αριθμό.

Λίγες μέρες αφότου έχει ανέβει στην κορυφή του κόσμου ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στη Γιουβέντους γίνεται σεισμός με τις αποφάσεις του Calciopoli...

Ενα απόγευμα, ο Μπουφόν επισκέπτεται την έδρα των οργανωμένων Drughi και μετά το τέλος της συνάντησης οι ultras της Γιούβε βάζουν στην ιστοσελίδα τους μια μεγάλη φωτογραφία του Τζίτζι με τον τίτλο: «Uno di noi»! Οι δημοσιογράφοι δεν τους πιστεύουν, αλλά η απάντηση ήρθε μια ημέρα έπειτα «Δεν είναι καθόλου εύκολο να πας από την απονομή του Μουντιάλ στη Serie B, δε θα έχουμε εύκολο δρόμο μπροστά μας αλλά θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία, γιατί δε θέλω να αναρωτιέμαι για μια ζωή, αν φύγω, πώς θα ήταν αν έμενα. Το χρωστάω στη Γιουβέντους και στους οπαδούς της».

Αποτέλεσμα εικόνας για d amico buffon

Στη φαμίλια Μπουφόν, όλοι σχεδόν ήταν αθλητές. Η μητέρα του, Μαρία Στέλα, ήταν δισκοβόλος, ο πατέρας του, Αντριάνο, αρσιβαρίστας, οι αδερφές του Βερόνικα και Γκουενταλίνα έπαιξαν βόλεϊ στην Εθνική ομάδα και ο θείος του, Ντάντε Μασόκο, ήταν μπασκετμπολίστας στην Serie A1 και στην Εθνική. Ο πρώην τερματοφύλακας των Μίλαν, Ιντερ, Φιορεντίνα και Σκουάντρα Ατζούρα, Λορέντζο Μπουφόν ήταν ο παππούς του! Και μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να είναι πρωταγωνιστής σε υψηλό επίπεδο αποτρέποντας κορυφαίους επιθετικούς να πετύχουν γκολ, όμως όταν φεύγει από το γήπεδο και γυρίζει σπίτι, θυμάται πως ο ίδιος έχει σκοράρει (και) στη ζωή. Η Αλένα Σερεντόβα, μοντέλο από την Τσεχία, την παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2011 και έχει μαζί της δύο γιους. Τέσσερα χρόνια αργότερα όμως ήρθε το τέλος στη σχέση τους. Ο λόγος; Η δημοσιογράφος του «Sky Sports Italia», Ιλάρια Ντ' Αμίκο, η οποία έχει «κλέψει» πολλές φορές τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της.

Ο ίδιος αλλάζει τα πάντα για ένα Champions League. Eχει ακόμα δυο χρόνια μπροστά του! Αυτός που θα αισθάνεται για πάντα δικαιωμένος είναι ο Νέβιο Σκάλα. «Μετά από όσα πέτυχε στην καριέρα του, ρέκορντμαν συμμετοχών πλέον, θέλω να του πω ένα grazie γιατί απέδειξε ότι τελικά έκανα τη σωστή επιλογή εκείνο το απόγευμα Νοεμβρίου του 1995»...

Πηγή: Vistablog.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα