Σκότωσε τον Κιμ Γιoνγκ Ναμ για 90 δολάρια (pics)

Gazzetta team
Σκότωσε τον Κιμ Γιoνγκ Ναμ για 90 δολάρια (pics)

bet365

Η Ινδονήσια που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας ισχυρίζεται πως της προσέφεραν περίπου 90 δολάρια για την επίθεση, που νόμιζε ότι ήταν τηλεοπτική φάρσα.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρέσβης της Ινδονησίας, αφού επισκέφτηκε τη συλληφθείσα στο χώρο όπου κρατείται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Κατά το επισκεπτήριο, η 25χρονη υποστήριξε πως είχε την εντύπωση ότι απλώς θα έριχνε ένα είδος «λαδιού για μωρά» στο πρόσωπο του στόχου, για τις ανάγκες τηλεοπτικής εκπομπής.

Το θύμα ήταν ο Κιμ Γιόνγκ-ναμ, μεγαλύτερος και ετεροθαλής αδελφός του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν και άλλοτε επικρατέστερος δελφίνος για τη ηγεσία της απομονωμένης χώρας. Ο θανών ήταν επικριτής του βορειοκορεατικού καθεστώτος και ζούσε αυτοεξόριστος στο Μακάο.

Σύμφωνα με τη μαλαισιανή Αστυνομία, η Ινδονήσια και μία ακόμα συλληφθείσα που έχει διαβατήριο Βιετνάμ άλειψαν στο πρόσωπο του Κιμ το ιδιαίτερα τοξικό όπλο VX, που είναι απαγορευμένο από τη συνθήκη για τα χημικά όπλα.

Οι εισαγγελείς στη Μαλαισία θ' απαγγείλουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά των δύο γυναικών (από την Ινδονησία και το Βιετνάμ), σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του γενικού εισαγγελέας της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, που ασκούσε κριτική στο καθεστώς εξουσίας της οικογένειας του και του ετεροθαλούς αδερφού του, Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μετά την έκθεσή του στον νευροπαραλητικό χημικό παράγοντα VX, από τις δύο γυναίκες. Το χημικό αυτό, έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ, ως όπλο μαζικής καταστροφής, ενώ οι δύο γυναίκες φέρονται να το ψέκασαν στο πρόσωπό του.

Ο Γενικός Εισαγγελίας Μοχάμεντ Απαντί, δήλωσε ότι η απαγγελία των κατηγοριών κατά των δύο γυναικών θα γίνει αύριο, υπό το άρθρο 302 του ποινικού κώδικα που προβλέπει την θανατική ποινή. «Μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό», έγραψε ο ίδιος σε μήνυμά του, προς το Reuters.

Αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα εκτιμούν ότι η δολοφονία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από Βορειοκορεάτες πράκτορες, ενώ η Μαλαισία έχει ταυτοποιήσει οκτώ πολίτες της Βόρειας Κορέας ως υπόπτους, για την εμπλοκή τους, στη δολοφονία.


Πηγή: iefimerida.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα