Φώτσης: «Όσο με βαστάνε τα πόδια μου θα πανηγυρίζω τίτλους»

Γιώργος Κούβαρης
Φώτσης: «Όσο με βαστάνε τα πόδια μου θα πανηγυρίζω τίτλους»

bet365

Ο Αντώνης Φώτσης μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάκτηση του κυπέλλου, τα επεισόδια στις εξέδρες, τον Νικ Καλάθη αλλά και για το μέλλον του εξηγώντας ότι ακόμα... έχει βενζίνη στο ντεπόζιτό του!

Όταν ένας παίκτης έχει κατακτήσει τρεις φορές την EuroLeague, έχει στο βιογραφικό του άλλο ένα ευρωπαϊκό κύπελλο, 10 πρωταθλήματα και έξι κύπελλα, είναι ο πλέον... αρμόδιος να μιλήσει για... τελικούς!

Ο λόγος φυσικά για τον πιο παλιό παίκτη του Παναθηναϊκού Αντώνη Φώτση, ο οποίος σε 40 ημέρες θα κλείσει τα 36 του χρόνια ωστόσο δεν έχει καμία... διάθεση να αφήσει ακόμα τα παρκέ! Μιλώντας στο gazzetta.gr μετά το τέλος του επεισοδιακού αγώνα στο «Nick Galis Hall», ο υπαρχηγός των «πρασίνων» δεν έκρυψε την «πείνα» του για περισσότερους τίτλους και περισσότερα κύπελλα στο μέλλον λέγοντας ότι ακόμα δεν σκέφτεται να ρίξει τους τίτλους τέλους στην καριέρα του...

«Δεν σκέφτομαι ακόμα να σταματήσω. Θα συνεχίσω όσο μπορώ. Όσο με βαστάνε τα πόδια θα παίζω. Πάντως δεν μπορώ να ξέρω από τώρα τι θα γίνει το καλοκαίρι. Θα δούμε σιγά-σιγά. Άλλωστε και ποιος δεν θα ήθελε να πανηγυρίσει ανάλογες στιγμές στο μέλλον;» ήταν η χαρακτηριστικά ατάκα του «Μπάτμαν» ο οποίος υπογράμμισε επίσης:

«Κάθε τελικό θα τον θυμάμαι το ίδιο έντονα. Και αυτό διότι για να φτάσεις στο σημείο να παίξεις σε ένα τόσο μεγάλο ματς όπου διεκδικείς ένα τρόπαιο, σημαίνει ότι έχεις αποκλείσει καλές ομάδες, έχεις περάσει ώρες προπόνησης και έχεις κουραστεί! Πάντα θα θυμάσαι την προσπάθεια που έχεις καταβάλει και όλα όσα έχουν προηγηθεί για να πετύχεις τον στόχο σου. Ανταμείβονται οι κόποι σου με αυτό το κύπελλο...»

Σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods, ο Αντώνης Φώτσης έχει ξαναζήσει τελικούς με οπαδούς και των δύο ομάδων: «Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να βρίσκεσαι σε έναν τελικό και να βλέπεις στις εξέδρες οπαδούς και από τις δύο ομάδες. Σίγουρα χωρίς τις φασαρίες και τα σπασίματα που ακολούθησαν του τελικού» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε:

«Θα μπορούσε να ήταν ένας ωραίος αγώνας και να χαρούν και οι δύο ομάδες. Στο τέλος ένας από τους δύο θα κέρδιζε και μέχρι εκεί. Χωρίς να συνέβαινε το κάτι παραπάνω. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας! Πρέπει επιτέλους να διεξαχθεί ένας τέτοιος αγώνας και στο τέλος να χειροκροτούν όλοι μέσα στο γήπεδο. Κάποια στιγμή πρέπει να βάλουμε μυαλό».

Ενώ για τον κόσμο που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη; «Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις ένα ματς εκτός έδρας ουσιαστικά και να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου σου. Τους αφιερώνουμε το κύπελλο».

Για τον ίδιο και την ομάδα του, η σεζόν δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν άλλοι δύο στόχοι μπροστά! «Κάθε νίκη μας τονώνει και μιας φτιάχνει την ψυχολογία, πόσω μάλλον όταν μιλάμε και για το κύπελλο. Ξέρουμε τον δρόμο που έχουμε να διανύσουμε μέχρι το τέλος. Έχουμε ακόμα πολλά ματς και στόχος μας είναι συνεχίσουμε πολύ δυνατά, τόσο στην EuroLeague, όσο και στο πρωτάθλημα. Πανηγυρίζουμε τώρα το τρόπαιο και από αύριο το μυαλό μας στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς».

Όσο για το πρώτο κύπελλο που... σήκωσε ο Νικ Καλάθης ως αρχηγός του Παναθηναϊκού; «Τώρα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα! Το ελπίζω και εύχομαι. Να σηκώσει όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα