Αυτό είναι το παράνομο εργαστηρίο αναβολικών στη Βάρη (pics & vid)

Gazzetta team
Αυτό είναι το παράνομο εργαστηρίο αναβολικών στη Βάρη (pics & vid)

bet365

Ένα τεράστιο εργαστήριο παραγωγής επικίνδυνων αναβολικών σκευασμάτων εντοπίστηκε στη Βάρη.

Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έχουν προβεί σε 11 συλλήψεις, ενώ στο εξοχικό που είχε μετατραπεί σε εργαστήριο έχουν κατασχέσει χιλιάδες αναβολικά σκευάσματα που γέμισαν ένα… φορτηγό και περίπου 100.000 ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος του κυκλώματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ ετησίως.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε αρχηγικά μέλη έναν 29χρονο Μαθηματικό και έναν 31χρονο Μηχανολόγο-Μηχανικό του Πολυτεχνείου, οι οποίοι δημιούργησαν ένα πλήρες εργαστήριο παραγωγής, που παρασκεύαζε χάπια και αμπούλες, με αναβολικά ακαθόριστης επικινδυνότητας, που διοχέτευαν σε γυμναστήρια όλης της Ελλάδας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, όπως Ουγγαρία, Ολλανδία και Αγγλία. Τρεις από τους κατηγορούμενους εργάζονταν σε καταστήματα που πωλούσαν συμπληρώματα διατροφής.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά από το 2010, ενώ η διάδοση της δραστηριότητας φαίνεται να γινόταν από «στόμα σε στόμα» μέσα σε γνωστά γυμναστήρια και αθλητικές διοργανώσεις μπόντι μπίλντινγκ, με τον κύκλο των επαφών να έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Αφορμή για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η αποστολή μιας παραγγελίας αναβολικών στο εξωτερικό, όπου ένα από τα δέματα… έπεσε, άνοιξε, αποκαλύφθηκε το παράνομο περιεχόμενό του και στη συνέχεια οι αποστολείς του. Κατά την πορεία των ερευνών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει και εταιρεία offshore για να κάνουν «αόρατα» τα έσοδά τους, κάτι που πλέον ερευνάται λεπτομερώς, ενώ έχουν γίνει άρσεις τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθούν οι ροές των εσόδων.

Εκτός από το εργαστήριο στη Βάρη, εντοπίστηκε ένα μικρότερο στη Λ. Βουλιαγμένης στον Αγ. Δημήτριο, ενώ μία αποθήκη-καβάντζα βρέθηκε στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι με στόχο την επέκταση σε επώνυμη πελατεία! Εκτός από τους «πανεπιστημιακούς» εμπνευστές του κυκλώματος, υπήρχαν 3-4 άτομα που ήταν οι μεσάζοντες με τους πελάτες και οι υπόλοιποι ήταν οι διακινητές των αναβολικών σκευασμάτων, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον «χημικό» της σύνθεσης των πρώτων υλών για την παρασκευή των επικίνδυνων σκευασμάτων.

Πηγή: thetoc.gr

 

Τελευταία Νέα