Ο μαύρος Νοέμβρης

γεροΓιοβάισα γεροΓιοβάισα
Ο μαύρος Νοέμβρης

bet365

Τίποτα δεν μπορεί να πτοήσει τον γεροΓιοβάισα, που επανέρχεται με μαθήματα για το στοίχημα, την γλωσσολογία και την ιστορία. Γιατί απλά ξέρει τα πάντα.

Η μοναδική ομάδα που με έβγαλε ασπροπρόσωπο αξιότιμοι αναγνώστες είναι η καλύτερη της Βαλτικής, η Ζενίτ. Γιατί το βατερλό των ελληνικών αποδεικνύεται τεράστιο, μεγαλύτερο και από εκείνο του Ναπολέοντα. Πάλι καλά που υπάρχει και το μπασκετάκι και μου έδωσε λίγη χαρά. Κάπως συμμαζεύτηκε το πράγμα και το ταξίδι στο Σότσι δεν ακυρώθηκε, γιατί ποιος την άκουγε τη Σβετλάνα σε διαφορετική περίπτωση.

Στο θέμα μας, όμως, αξιότιμε αναγνώστη μου. Θα σου πω μία ιστορία για το πώς ονομάστηκαν τα γαλλικά μπιστρό έτσι όπως τα ξέρεις. Τον Μάρτιο του 1814 το Παρίσι έπεσε, ο Ναπολέοντας καλή ώρα εξορίστηκε και ο Αλέξανδρος ο Πρώτος μπήκε θριαμβευτής στην γαλλική πρωτεύουσα. Οι στρατιώτες μας έμειναν για αρκετούς μήνες εκεί και από την λέξη «μπίστρα», γρήγορα, η οποία γράφεται με όμικρον στο τέλος (στα ρώσικα αξιότιμε αναγνώστη, διότι εδώ θα μάθεις και από αυτά, το όμικρον όταν δεν τονίζεται προφέρεται άλφα) ήρθε το «μπιστρό». Ένα γρήγορο σνακ για τα παιδιά μας.

Θα μου πείτε: που κολλάει όλο αυτό; Ένας Γάλλος, Αλσατός για την ακρίβεια, τα τελευταία χρόνια βλέπει κάθε Νοέμβριο την ομάδα του να καταρρέει όσο γρήγορα (μπίστρα) έχει φτάσει στην κορυφή. Σίγουρα δεν τα περίμενε έτσι το καλοκαίρι στα μπιστρό, που έκανε τον προγραμματισμό. Έχεις καταλάβει για ποιον μιλάω έτσι δεν είναι; Ντέρμπι του Λονδίνου, λοιπόν, και ο Βενγκέρ θέλει να αποφύγει ακόμη έναν μαύρο Νοέμβρη στην Premier League. Ίντριγκα έχει μπόλικη το ματς και κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.

Αυτό που θα σας τονίσω εγώ είναι ότι στα 4 τελευταία μεταξύ τους ματς είχαμε 3 ισοπαλίες και θα βρείτε το Χ στο 3,60. Το άλλο που θα σας πω είναι ότι η Άρσεναλ έχει σκοράρει στα 42 από τα 43 τελευταία της παιχνίδια με την Τότεναμ! Απίθανο ρεκόρ, με το G/G να πληρώνει 1,65. Άλλωστε, έχει έρθει και στα 4 τελευταία μεταξύ τους ματς. Θα σας θυμίσω τα πράγματα και θαύματα που είχαμε δει την τελευταία φορά που το ντέρμπι διεξήχθη Κυριακή μεσημέρι, όταν τον Νοέμβριο του 2004 οι κανονιέρηδες είχαν κερδίσει με 5-4 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»! Εκείνο το ματς έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μου όπως η μάχη του Στάλινγκραντ και το over είναι στο 1,75.

Θέλετε κι άλλη ίντριγκα; Θα σας δώσω. Ο Ποκετίνο, λοιπόν, είναι αήττητος στον πάγκο της Τότεναμ στα ντέρμπι, όμως 5 ματς χωρίς ήττα δεν έχει φτάσει κανένας. Αντίστοιχα, ο Βενγκέρ μετράει 4 σερί ματς χωρίς νίκη και 5 επίσης δεν έχει φτάσει κανένας για την Άρσεναλ. Μήπως μας σπρώχνουν στον άσο του 1,90; Θα δείξει. Τέλος, επειδή έχεις καταλάβει ότι είμαι και λίγο μυστήριος θα σου πω ότι στις δύο τελευταίες σεζόν ποτέ δεν είχαμε λιγότερα από 10,5 κόρνερ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στο 1,727 το over 10,5.

Από το Λονδίνο θα πεταχτώ στη Σεβίλλη. Εκεί, η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα στη ματσάρα της La Liga. Οι Καταλανοί έχουν φύγει με το τρίποντο και στις 4 τελευταίες επισκέψεις τους και λογικά το διπλό είναι χαμηλά στο 1,65. Εκείνο, όμως, που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι στα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε under 3,5. Στο 1,80 μου φαίνεται καλύτερη επιλογή, έστω και αν μιλάμε για ομάδες, που μπορούν να σκοράρουν πίνοντας καφεδάκι στις όχθες του Βόλγκα.

Ένα άλλο απίστευτο στατιστικό είναι ότι ο Μέσι θα βρει απέναντί του την αγαπημένη του αντίπαλο. Ο Αργεντίνος έχει πετύχει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις επί της Σεβίλλης! Ούτε ο Μπλαχίν να ήταν στις ένδοξες μέρες των μεγάλων ντέρμπι της Ντιναμό με την Σπαρτάκ. Στο 4,00 να πετύχει το πρώτο γκολ ο Μέσι, στο 1,533 να σκοράρει απλά ανά πάσα στιγμή. Τέλος, σου έχω και εδώ παιχνίδι με τα σημαιάκια. Στα 7 από τα 8 τελευταία ματς της Μπαρτσελόνα εκτός έδρας είχαμε λιγότερα από 9,5 κόρνερ, επιλογή που πληρώνει 1,80.

Σημεία για όλα τα γούστα αξιότιμοι αναγνώστες μου να μην μου μείνετε με το παράπονο, όπως ο Κουτούζοβ για την μάχη του Μποροντίνο, που εμείς λέμε ότι κέρδισε και ο υπόλοιπος κόσμος ότι έχασε. Όλα είναι θέμα προοπτικής. Πάω για ένα ζεστό καφέ, πριν στηθώ στην οθόνη ακούγοντας την Σβετλάνα να γκρινιάζει γιατί αντί να πάμε να φάμε κανένα ψαράκι, θα βλέπουμε μπάλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

γεροΓιοβάισα
γεροΓιοβάισα