«Έχω το μυαλό μου στη δουλειά μου»

«Έχω το μυαλό μου στη δουλειά μου»

Gazzetta team
«Έχω το μυαλό μου στη δουλειά μου»

bet365

Ο Γιάννης Γιαννώτας δεν... ακούει τις φήμες περί Ολυμπιακού και μίλησε για τον φετινό Αρη που θα είναι μια ομάδα που θα τρέχει επί 90 λεπτά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Γιαννιώτα στην SportDay:

Γιάννη, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη φετινή προετοιμασία, έχοντας μπει πλέον στη δεύτερη εβδομάδα επί ιταλικού εδάφους;

«Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά. Η ομάδα μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα θα είναι πανέτοιμη. Ήδη διακρίνω κάποια σημάδια ότι αρχίζει και βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της».

Όπως εσύ την περασμένη σεζόν, έτσι και τα νέα παιδιά φαίνεται ότι μπαίνουν σταδιακά…

«Αυτό είναι το μυστικό. Το να μπεις στα βαθιά κατευθείαν είναι δύσκολο. Υπάρχει η πίεση για το αποτέλεσμα. Αν δείξουν την κατάλληλη υπομονή ο προπονητής, η διοίκηση και ο κόσμος πιστεύω ότι τα παιδιά θα βγάλουν το καλύτερό τους πρόσωπο».

Η πρώτη σου επαγγελματική χρονιά στον Άρη ήταν όπως την περίμενες;

«Κατ' αρχάς δεν την περίμενα έτσι. Προσωπικά περίμενα να αγωνιστώ για πέντε-δέκα λεπτά. Ονειρευόμουν μήπως μπω αλλαγή. Όταν βρέθηκα ξαφνικά βασικός δεν το πίστευα, όπως και τη μετέπειτα εξέλιξη. Δεν περίμενα ότι θα κάνω 20 παιχνίδια».

Αισθάνεσαι ότι φέτος οι απαιτήσεις για σένα είναι περισσότερες;

«Σίγουρα, αλλά αυτό δεν με φοβίζει κιόλας. Υπάρχουν απαιτήσεις και αυτό θα με βοηθήσει στο να δουλέψω περισσότερο και να γίνω ακόμη καλύτερος. Φέτος θα γνωρίσουν όλοι ποιος είμαι και τι δυνατότητες έχω».

Γιάννη, πώς θυμάσαι το ντεμπούτο σου με τη φανέλα του Άρη;

«Σαν χθες. Την ώρα που βγαίνω από τη φυσούνα λέω "θα με βγάλει αλλαγή στο 10' και θα γίνω ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα" (σ.σ.: γέλια). Από την πρώτη επαφή μου με την μπάλα όμως μου έφυγε και όλο το άγχος. Έβλεπα τον Γιάννη, τον Γιώρη και τον Πρόμπιερζ να με χειροκροτούν και όλο το γήπεδο παράλληλα και είπα "εδώ είμαστε"…».

Για το πρώτο σου γκολ με τη φανέλα του Άρη, στην Κρήτη;

«Εκείνο κι αν ήταν μεγάλη αίσθηση. Όποιος παίκτης, ειδικά της ηλικίας μου, βάλει το πρώτο του γκολ στη Super League, θα έχει να το θυμάται για μια ζωή».

Τι ζητάει ο Μάκης Κατσαβάκης στο γήπεδο από τον Γιαννιώτα; Θα σε δούμε αριστερά ή δεξιά;

«Μου ζητάει να είμαι ήρεμος. Από κει και πέρα, θα παίξω όπου μου πει. Μου αρέσει να παίζω στα άκρα, μου αρέσει να παίζω και σαν "δεκάρι" ή σαν φορ. Για να με βάζει όμως ο προπονητής στα άκρα, σημαίνει ότι εκεί με χρειάζεται».

Από την ομάδα τι να περιμένουμε;

«Ο φετινός Άρης θα είναι μια ομάδα που θα τρέχει επί 90 λεπτά. Παράλληλα, πλέον, δεν υπάρχουν ατάκες του στυλ "πρέπει να κερδίζω εντός έδρας και εκτός ό,τι γίνει". Πρέπει να κυνηγάμε τους τρεις βαθμούς και εντός και εκτός».

Αισθάνεσαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα ή προτιμάς να αγωνιστείς ακόμη ένα χρόνο τουλάχιστον στον Άρη;

«Αυτό είναι και το δίλημμά μου. Οσον αφορά το εξωτερικό, σκέφτομαι πως θα αγωνιστώ σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και θα βελτιωθώ. Στον Άρη σαφώς και θα βελτιωθώ αλλά υπάρχει και το… τριπάκι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, το όνειρό μου ήταν φέτος να παίζω Ευρώπη με τον Άρη. Ωστόσο κάποιος μας είπε "stop" στο παιχνίδι με την Τρίπολη. Σαν να σου λένε "όπα, μέχρι εδώ είσαι"».

Σε επηρεάζουν καθόλου αυτά που γράφονται για εσένα; Γιατί καθημερινά σχεδόν είσαι πρώτο θέμα σε εφημερίδα, στο διαδίκτυο…

«Δεν διαβάζω καν τι γράφεται. Ο πατέρας μου πάντα με κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν μου λέει τι γίνεται. Μου λέει να έχω το μυαλό μου στη δουλειά μου».

Εάν ερχόταν στα γραφεία πρόταση για εσένα, είτε από το εξωτερικό είτε από την Ελλάδα, εσύ τι θα επέλεγες;

«Στο εξωτερικό υπάρχει ένα παραπάνω κίνητρο γιατί αποδεικνύεις ότι μπορείς να αγωνιστείς σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, χωρίς να λέω τώρα ότι θέλω να φύγω. Απλά, σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση».

Εάν ο Άρης σου έλεγε να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου, τι θα έλεγες;

«Αυτή τη στιγμή εγώ δεν σκέφτομαι τίποτα τέτοιο. Περιμένω να τελειώσει η προετοιμασία, να είμαι απόλυτα υγιής και γυρνώντας στη Θεσσαλονίκη υπάρχει άπλετος χρόνος για να λύσω όλα τα θέματα».

Τι απαντάει ο Γιάννης Γιαννιώτας στα δημοσιεύματα περί μεταγραφής του στον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω να απαντήσω κάτι. Δεν δίνω σημασία σε τέτοια. Στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα