Το... όνειρο της Ευρώπης

Νίκος Τσιώκος
Το... όνειρο της Ευρώπης

bet365

Στον Αστέρα Τρίπολης θα έχουν να θυμούνται το 2012, το οποίο τους έφερε μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή έστω και μέσω... παράκαμψης, αφού χρειάστηκε η μη αδειοδότηση της ΑΕΚ.

Το 2012 ήταν μια χρονιά... ονειρική για τον Αστέρα. Οι Αρκάδες μπορεί να μην έκαναν καλό ξεκίνημα, καθώς ηττήθηκαν 2-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 15η αγωνιστική, όμως στον δεύτερο γύρο με 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες τερμάτισαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς, μόλις τρεις πίσω από την πέμπτη, που οδηγούσε στο... όνειρο της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Αυτό έγινε πραγματικότητα λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν γνωστοποιήθηκε πως η ΑΕΚ δεν εξασφάλισε την αδειοδότηση, με τον σύλλογο της Τρίπολης να δίνει το παρών για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς κέρδισε ένα... εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί δεν τα πήγε άσχημα, αν και θα μπορούσε να προκριθεί στους ομίλους αν ήταν λίγο πιο τυχερός.

Πρώτη αντίπαλος, λοιπόν, στον δεύτερο προκριματικό γύρο ήταν η Ίντερ Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν. Τα δυο ματς έληξαν ισόπαλα με το ίδιο αποτέλεσμα (1-1), με τη ρεβάνς στην Τρίπολη να οδηγείται στα πέναλτι. 4-2 υπέρ του Αστέρα και η Τρίπολη ξεσπά σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! Στην επόμενη φάση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πιο δυνατή ομάδα, με τη Μαρίτιμο από την Πορτογαλία να βρίσκεται στο δρόμο του.

Οι εμφανίσεις σε αμφότερες τις αναμετρήσεις ήταν εξαιρετικές, ωστόσο η απειρία και η ατυχία κόστισαν, με τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη να χάνουν σωρεία ευκαιριών για να φτάσουν στην πρόκριση στους ομίλους. 1-1 το πρώτο παιχνίδι, 0-0 ο επαναληπτικός και οι Ίβηρες χάρη στο εκτός έδρας γκολ ήταν αυτοί που πανηγύρισαν.

Έτσι, η προσοχή στράφηκε στο πρωτάθλημα, με τον πήχη να είναι ψηλά. Η σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ σε βάρος της ΑΕΚ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με μοναδικές εξαιρέσεις κάποιες κακές... παρενθέσεις (βλ. ήττα από Πανθρακικό 1-0, ισοπαλία με Ξάνθη 1-1 και ήττα από ΟΦΗ 2-0), και ο Αστέρας ολοκλήρωσε το πρώτο μισό στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο στους 25 βαθμούς, 4 μπροστά από τους πέμπτους Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και 6 πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο πρώτος αγώνας με τη Λάρισα έληξε ισόπαλος δίχως τέρματα, όμως στην Τρίπολη δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους «βυσσινί», καθώς το τελικό 4-1 έφερε την πρόκριση και συνάμα έδωσε τη δυνατότητα σε όλους στην αρκαδική πρωτεύουσα να κάνουν χαρούμενες γιορτές.

 

Τελευταία Νέα