Coolsculpting σημαίνει αντίο τοπικό πάχος

Coolsculpting σημαίνει αντίο τοπικό πάχος

Εξαφάνισε το ενοχλητικό «σωσίβιο» για πάντα και νιώσε κυριολεκτικά ανάλαφρος.

Coolsculpting σημαίνει αντίο τοπικό πάχος

Το Coolsculpting είναι η νέα μη επεμβατική μέθοδος κρυολιπόλυσης που είναι εφάμιλλη της λιποαναρρόφησης χωρίς όμως τα αρνητικά επακόλουθα ή το υψηλό κόστος. Η τελευταία τεχνολογία στην υπηρεσία της αισθητικής ιατρικής επιτρέπει τη μείωση του τοπικού πάχους χωρίς χειρουργείο.

Τι ακριβώς είναι το Coolsculpting;

Η διαπίστωση πως το ψύχος μειώνει δραστικά το λίπος, οδήγησε στην καινοτόμο μέθοδο Coolsculpting, η οποία αναπτύχθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες στην ιατρική σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Η τεχνολογία του Coolsculpting προσφέρει ελεγχόμενη ψύξη με απόλυτη ασφάλεια, βασισμένη στην αρχή της κρυολιπόλυσης. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, το Coolsculpting ουσιαστικά κάνει γλυπτική στο σώμα με τη μέθοδο του ψύχους. Το τοπικό λίπος εξαφανίζεται με μια μόνο συνεδρία, χωρίς χειρουργείο.

Πώς λειτουργεί;

Πριν τη θεραπεία γίνεται κλινική εξέταση και αξιολόγηση του σωματότυπου και επιλέγεται η περιοχή ή οι περιοχές που θα τοποθετηθούν οι κεφαλές. Η περιοχή όπου τοποθετείται η κεφαλή μουδιάζει, δεν νιώθετε καμία απολύτως ενόχληση, ενώ η αίσθηση του κρύου διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Το Coolsculpting  επηρεάζει μόνο τα κύτταρα του λίπους αφήνοντας το δέρμα και τους περιβάλλοντες ιστούς ανεπηρέαστους. Με την ψύξη τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται, δηλαδή παγώνουν και στη συνέχεια «πεθαίνουν». Στο τέλος, απομακρύνονται σταδιακά από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού. Μετά τη θεραπεία, τα εναπομείναντα λιποκύτταρα συμπυκνώνονται και ελαττώνουν το στρώμα του λίπους στο δέρμα, μειώνοντας την περιφέρεια και τους πόντους. Έτσι, το σώμα είναι πιο λεπτό και αρμονικό.

Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

Η θεραπεία Coolsculpting απομακρύνει το τοπικό πάχος σε διάστημα περίπου μιας ώρας σε μια μόνο συνεδρία. Εφαρμόζεται στο ιατρείο, χωρίς να απαιτούνται ενέσεις, τομές και αναισθησία. Το MC Medical Center είναι το μοναδικό ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει 2 μηχανήματα Coolsculpting, ενώ το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ. Δίνει έτσι τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν στον ίδιο χρόνο δύο διαφορετικές περιοχές του σώματος με ταχύτητα και ασφάλεια.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα;

Σε 3 εβδομάδες από τη θεραπεία υπάρχει σημαντική μείωση στο τοπικό λίπος, ενώ το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι ορατό μεταξύ 2 με 3 μηνών. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το πώς αντιδρά ο κάθε οργανισμός. Σε κάποιους η απώλεια των πόντων είναι εμφανής πιο γρήγορα, σε άλλους αργότερα.

Είναι ασφαλής θεραπεία;

Οι προδιαγραφές ασφάλειας του Coolsculpting είναι ιδιαίτερα υψηλές. Είναι η μόνη συσκευή κρυολιπόλυσης με πιστοποίηση FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων), και ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα θεραπείας. Απαιτεί μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και μετά τη συνεδρία επιστρέφετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Πάνω από 2.500.000 εφαρμογές Coolsculpting έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως, με εντυπωσιακά αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια.

Το Coolsculpting αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα του επίμονου τοπικού λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι του συνολικού πάχους του σώματος.  Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ πως το Coolsculpting δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος και απώλειας βάρους. Είναι μία διαδικασία που εξαλείφει στοχευμένα την εναπόθεση λίπους. Οδηγεί σε απώλεια πόντων από τις περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται, όπως στην κοιλιά, στην περιφέρεια (love handles) και στο διπλοσάγονο, όπου οι αποθήκες λίπους επιμένουν να υπάρχουν. Σύμφωνα με μελέτες, το ποσοστό μείωσης του λίπους είναι της τάξης 20-40% σε σχέση με τη χειρουργική λιποαναρρόφηση.

Περισσότερες πληροφορίες στην Ιατρική Ομάδα MC Medical Center.

Best of internet