Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χορωδιακό έργο «Ωδή στους Έλληνες»

Gazzetta team
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χορωδιακό έργο «Ωδή στους Έλληνες»

bet365

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε το χορωδιακό έργο «Ωδή στους Έλληνες», του ελληνογάλλου συνθέτη Zorzes Katris.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με υπερηφάνεια διοργάνωσε συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής με τίτλο “ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” για την επέτειο του Αριστοτελικού έτους και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και του Fed HATTA.

Τη μεγάλη αυτή συναυλία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο Έλληνες πολίτες όσο και ο επισκεπτόμενος τουρισμός με ελεύθερη είσοδο, που παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, παρέμειναν και υποστήριξαν με θέρμη και ζεστό χειροκρότημα όλες τις σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης. Στόχος της συναυλίας ήταν η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Την έναρξη της συναυλίας κήρυξε με χαιρετισμό του το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, όπου τόνισε πως “ Αν οι πολίτες όλου το κόσμου συνειδητοποιήσουν τη συνενοχή τους στην κλοπή αυτή με την επίσκεψή τους στο βρετανικό μουσείο, το κέρδος του θα έπεφτε κατακόρυφα και αυτομάτως τότε το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει κανένα συμφέρον πια να κρατήσει τα γλυπτά μας. Η δύναμη των πολιτών μπορεί να τα επαναφέρει και πάλι στην Ελλάδα.”

Ξεχωριστή και γεμάτη συγκίνηση στιγμή αποτέλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων στους μεταλλιούχους παραολυμπιονίκες, οι οποίοι κατάφεραν να τιμήσουν τη βραδιά με την παρουσία τους παρά το ότι μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψαν από το Ρίο για την προσφορά τους στον Αθλητισμό.

Τιμητική πλακέτα παρέλαβαν ο κος Σε Τζον Φερνάντες χρυσός παραολυμπιονίκης στη σφαιροβολία κατηγορία F53, ο κος Παναγιώτης Τριανταφύλλου ασημένιος παραολυμπιονίκης στη σπάθη κατηγορίας Β, η κα Δήμητρα Κοροκίδα χάλκινη παραολυμπιονίκης στη σφαιροβολία κατηγορία F53 και η κα Άννα Ντέντα χάλκινη παραολυμπιονίκης BOCCIA.

Την “Ωδή στους Έλληνες” παρουσίασαν η Συμφωνική Ορχήστρα Athens Chamber Orchestra σε διεύθυνση του Αρχιμουσικού και Συνθέτη, κου Ελευθέριου Καλκάνη που η συγκλονιστική τους ερμηνεία ταξίδεψε το κοινό, υπό τη Συνοδεία της Μικτής Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών, σε Μουσική Διδασκαλία του κου Δημήτρη Μπουζάνη. Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι μελωδικές φωνές των καταξιωμένων Soloists Μανταλένα Πυλαρινού (Soprano) και Χαρά Καλατζίδου (Mezzo Soprano). Ποίηση: Ησίοδου Θεογονία(αρχαία Ελληνικά και Νέα) Γιάννης Νικολαΐδης, Γιώργος Χρήστου. Το έργο απογείωσε η χαρακτηριστικότατη και σε όλους γνώριμη φωνή του καλλιτεχνικού αφηγητή, κου Αλέξη Κωστάλα.

Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος του ΑΝΤΕΝΝΑ, κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

Στη συναυλία έδωσαν το παρών και χαιρέτισαν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταξύ των οποίων η κυρία Σταματάκη Ελένη βουλευτής Β Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κου Νίκου Βούτση, η κα Εύη Καρακώστα βουλευτής Β Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, η κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο κος Ιωάννης Σαρίδης βουλευτές της ένωσης Κεντρώων που εκπροσώπησαν τον κύριο Βασίλη Λεβέντη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κος Παύλος Χρηστίδης, ο πατήρ Δαμασκηνός ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πειραιά, ο κος Γρηγόρης Κωνσταντέλος Δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, ο κος Σπύρος Μερκούρης, η κα Τιτίκα Στασινοπούλου, ο κος Μίμης Πλέσσας, ο κος Γιώργος Τσούκαλης, ο κος Ανδρέας Πυλαρινός, ο κος Μίμης Δομάζος, ο κύριος Τάσος Αρνιακός, η κα Θωμαη Απέργη, η κα Έλλη Θανογιάννη πρόεδρος του μερόπειου Ιδρύματος,η ηθοποιός Αngela Ismailos, ο Πρόεδρος του Ζαππείου κος Χρήστου.

Θερμές ευχαριστίες για ακόμα μια φορά στον ηθοποιό κο Αιμίλιο Χειλάκη για το Speakage του διαφημιστικού σποτ της συναυλίας, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τις ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ για τη στήριξή τους .

 

Τελευταία Νέα