Γιατί πρέπει να μάθεις να ρωτάς!

Gazzetta team
Γιατί πρέπει να μάθεις να ρωτάς!

bet365

Ένα παιδί κάνει 288 ερωτήσεις σε μία ημέρα. Εσύ;

Ξέρω. Θα πεις ότι αυτό το κείμενο δεν έχει κάποια σχέση με τα ποδοσφαιρικά νέα που ήθελες ιδανικά να διαβάσεις, αλλά το θέμα είναι σημαντικό. Πόσες ερωτήσεις πιστεύεις ότι κάνει ένα παιδί κάθε μέρα; 20, 30, 100; Κι όμως η απάντηση είναι 288! Και το θέμα εδώ δεν είναι να πούμε αν είναι ενοχλητικό το παιδί ή όχι, αλλά γιατί εσύ μεγαλώνοντας ξέχασες να ρωτάς.

Φυσικά, δεν προτείνουμε ξαφνικά να αρχίσεις τα «γιατί γαβγίζει το σκυλάκι;» και τα «πώς πετάει το αεροπλάνο;» – τώρα που το σκέφτομαι το δεύτερο ίσως και να μπορείς να το ρωτήσεις – αλλά το ζητούμενο είναι να αποκτήσεις ξανά την ανάγκη να ανακαλύπεις όλο και περισσότερα.

Για παράδειγμα, ο Κωτσόβολος φαίνεται να το έχει πιάσει το νόημα (ότι οι ερωτήσεις δεν σε κάνουν να δείχνεις χαζός αλλά αντίθετα περισσότερο έξυπνος) και δίνει τη δύναμη σε φοιτητές, μαθητές και νέους γονείς ώστε να καταφέρουν να «ρωτούν» #AskSearchKnow για να βρίσκουν ακόμα περισσότερες επιλογές για το μέλλον.

Μάλιστα η παρακίνηση δεν μένει μόνο σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο της ενέργειας ASK, από τα αρχικά γράμματα των λέξεων “ask”, “search” και “know” (#AskSearchKnow), ο Κωτσόβολος παρακινεί τον καθένα μας να γίνει “ASKER”, δηλαδή να ρωτάει και να ψάχνει για τη γνώση, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τα σωστά εργαλεία.

Μερικές από τις ερωτήσεις που μας έρχονται τώρα στο μυαλό;

-Ποια smart TV να διαλέξω για να βλέπω το Champion’s League;

-Τι smartphone να επιλέξω για να μπορώ να βλέπω live τα αποτελέσματα των αγώνων;

- Ποιο tablet να επιλέξω για να διαβάζω τα αθλητικά νέα που με ενδιαφέρουν; ( στο gazetta πάντα)

-Ποιο είναι το κατάλληλο laptop για το γραφείο μου;

-Ποιο αφυγραντήρα να διαλέξω για να απαλλαγώ από την υγρασία στο σπίτι μου;

-Ποιο φοιτητικό πακέτο περιλαμβάνει τις καλύτερες φοιτητικές ηλεκτρικές συσκευές με μοντέρνα έπιπλα;

Να, μια καλή αρχή για να ξυπνήσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου!

 

Τελευταία Νέα