Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Κυκλάδες 2016»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Κυκλάδες 2016»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Κυκλάδες 2016»

Τελετή Απονομής τέταρτης ιστιοδρομίας Σίφνος – Κύθνος.

Το 22ο Κυκλάδες 2016 – Cyclades Regatta ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς και η τέταρτη ιστιοδρομία οδήγησε τα σκάφη στο νησί της Κύθνου με δυνατό αέρα. Tο αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι, πιστό στο ραντεβού του, έδωσε το παρών με ανέμους στα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα τα σκάφη να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες με μειωμένη ιστιοφορία. Κάποια σκάφη βρήκαν καταφύγιο στη Σέριφο.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Ιουλίου τα σκάφη άρχισαν να καταφτάνουν στο λιμένα του Μέριχα Κύθνου, όπου τα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κύθνου.

Ο έφορος ανοικτής θάλασσας, κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κύθνου, κύριο Σταμάτη Γαρδέρη, την αντιδήμαρχο τουρισμού Γιάννα Φίλιππα, τον Λιμενάρχη Γιάννη Κουτσικόπουλο, τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου Κύθνου για την υποδοχή και τους απένειμε τιμητικές πλακέτες.

Ο Δήμος Κύθνου κατά την υποδοχή των σκαφών πρόσφερε στους ιστιοπλόους κεράσματα με τοπικά γλυκά και ακολούθησε παρουσίαση τοπικών χορών όπου χόρεψαν παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου Δρυοπίδας. Η βραδιά έκλεισε με βεγγαλικά, και ακολούθησε party στο bar Άμμος. Και του χρόνου!

Το «Κυκλάδες 2016» - Cyclades Regatta διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ και τελείται υπό την αιγίδα, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Α.Ε. Διώρυγος της Κορίνθου.

Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ, η ΕΡΑ σπορ, το Skipper On Deck, το amola.gr και το gazzetta.gr.

Χορηγοί του αγώνα η Intertrade Co Ltd, το Aria Hotels και η Mythos.

Best of internet