Ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης

Gazzetta team
Ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης

bet365

Η δύναμη της εκπαίδευσης και του αθλητισμού στη μάχη του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλαν από το ιστορικό γήπεδο «Γιώργος Καμάρας» του Απόλλωνα Σμύρνης οι ποδοσφαιρικές ομάδες του ΠΣΑΠ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, σε έναν αγώνα ανθρωπιάς για την ενίσχυση του Συλλόγου παιδιών με καρκίνο «Η ΠΙΣΤΗ», με υποστηρικτή της σπουδαίας αυτής δράσης, τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ).

Νικοπολίδης, Μπασινάς, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης και άλλα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου -μεταξύ των οποίων οι Παχατουρίδης, Πουρσανίδης, Τζιωρτζιόπουλος, Βόκολος, Λουτσιάνο, Καλύκας- συναντήθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης με την ποδοσφαιρική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ (που απαρτιζόταν από σπουδαστές και διοικητικό προσωπικό του ομίλου), προκειμένου να διαδώσουν το σύνθημα της κοινωνικής εκστρατείας του ΠΣΑΠ, «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, και να στηρίξουν το έργο της «ΠΙΣΤΗΣ», παρακινώντας για κλήσεις στη Γραμμή Στήριξης του Συλλόγου, 19818.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, διεξήχθη και φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ» και της ομάδας της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του μεγάλου φιλανθρωπικού αγώνα, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής, αφού αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στο έργο του ΠΣΑΠ, τόνισε πως Αθλητισμός & Εκπαίδευση είναι 2 έννοιες αλληλένδετες και πως η συνεργασία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ με τον ΠΣΑΠ στοχεύει να περάσει το μήνυμα «Dual Career» (Διπλή Καριέρα) για τους αθλητές.

«Σε εποχές δύσκολες, οι αθλητές μας θα πρέπει να είναι κοντά στην Εκπαίδευση, να εφοδιάζονται με γνώσεις, και να χτίζουν τη δεύτερη καριέρα τους, προτού ολοκληρώσουν την καριέρα τους στον Αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Ξυνής.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, κ. Διονύσης Δημόπουλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ουσιαστική και καρποφόρα συνεργασία του Συνδέσμου με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, η οποία στοχεύει στη βελτίωση των προϋποθέσεων και των δυνατοτήτων εκπαίδευσης των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ανάπτυξης Αθλητικού Τομέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Αντώνης Γλύκας, επεσήμανε:

«Τέτοιες ενέργειες ανεβάζουν σε υψηλά επίπεδα το φίλαθλο πνεύμα και την αλληλεγγύη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στο σημερινό επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Στο πλαίσιο του μεγάλου φιλανθρωπικού αθλητικού γεγονότος, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ βράβευσε τον ΠΣΑΠ, την αντιπροσωπευτική ομάδα του Συνδέσμου, το Σύλλογο «ΠΙΣΤΗ» και την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τιμήθηκαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ» και ο προπονητής της ομάδας του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Γιαννακουδάκης, όπως και η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Πριν την έναρξη των αγώνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αιφνιδίως αποθανόντα πριν από λίγες ημέρες Προέδρου του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ», κου Χρήστου Βλάχου. Ενός μοναδικού ανθρώπου και μαχητή της ζωής, που διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια, την εντιμότητα, και πάνω από όλα για την ευαισθησία και την ανιδιοτελή αγάπη του για τα παιδιά που υποφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Τελευταία Νέα