Πώς να βρεις την κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σου (pics)

Gazzetta team
Πώς να βρεις την κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σου (pics)
Το Gazzetta εμπνέεται από τη Mojestik και δίνει 10 tips για ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο.

Ο σκύλος σου είναι πάντα εκεί για εσένα. Το πρωί θα σου φέρει το tablet στο κρεββάτι (λέμε τώρα), το απόγευμα θα σε περιμένει πίσω από την πόρτα υπομονετικά να γυρίσεις από τη δουλειά και το βράδυ θα κάτσει δίπλα σου χωρίς να παραπονιέται για το ότι βλέπεις ασταμάτητα Euro στην τηλεόραση.

Έχεις χρέος λοιπόν να κάνεις το καλύτερο δυνατό για αυτόν τον πιστό σύντροφo και να κοιτάξεις το συμφέρον του (και το δικό σου ας μην κοροϊδευόμαστε), ειδικά στο φαγητό.

Το gazzetta, κατανοώντας την έλλειψη ενημέρωσης στον συγκεκριμένο τομέα, άντλησε έμπνευση από τη Mojestik, τη νέα Ελληνική εταιρία που προσφέρει premium ξηρά τροφή για το σκύλο σας και μάζεψε τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξεις για να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Για όλους.

Τι θα πρέπει λοιπόν να έχει η ιδανική τροφή;

1. Να είναι ποιοτική

Όπως δεν θα επέλεγες τα χειρότερα λαχανικά και φρούτα για εσένα από τον πάγκο, έτσι δεν θα πρέπει να ρίξεις τις προσδοκίες σου και για τη διατροφή του σκύλου σου. Απαραίτητα premium ποιότητα και όχι το πρώτο όνομα που θα σου προτείνει ο διπλανός σου.

2. Να ταιριάζει στον δικό σου σκύλο

Αξίζει να το ψάξει κανείς λίγο παραπάνω και να λάβει υπόψιν παράγοντες όπως η ηλικία, το μέγεθος και η ράτσα. Η επιλογή της Mojestik καλύπτει τις ανάγκες των σκύλων, σας παρέχοντας μια γκάμα προϊόντων που καλύπτει όλη την αγορά.

3. Να είναι οικονομική

Οι εποχές είναι δύσκολες και ο σκύλος δεν χρειάζεται να έχει τα έξοδα ενός παιδιού. Τροφές που παράγονται με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες στην Ελλάδα και φτάνουν από την παραγωγή απευθείας σε εσένα είναι η ιδανική λύση. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν ενδιάμεσοι στην αλυσίδα και η τιμή θέλουμε να πέσει όσο πρέπει.

4. Να είναι φρέσκια

Οι τεράστιες σακούλες δεν βοηθούν. Η Mojestik, για παράδειγμα, διαχωρίζει το περιεχόμενο της μεγάλης σακούλας σε μικρότερες εσωτερικές σακούλες. Στις συσκευασίες μάλιστα αναφέρεται το βάρος σε 2 ή 3 πεντάκιλα. Έτσι η τροφή δεν ξεραίνεται ποτέ και ο σκύλος δεν χάνει την όρεξή του όσο αδειάζει η σακούλα. Το καλύτερο; Μπορείς να κουβαλήσεις μονάχα μια από τις εσωτερικές σακούλες σε περίπτωση που χρειάζεται να πας κάπου για λίγες μέρες. Win-win situation.

5. Να φτάνει στην πόρτα σου

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να βρεθούμε να κουβαλάμε ή να σέρνουμε τεράστιες σακούλες μέσα στο καλοκαίρι. Τα μεταφορικά της τροφής – δεν το διαπραγματευόμαστε – θα πρέπει να είναι δωρεάν για πάντα σε όλη την Ελλάδα και οι παραδόσεις να γίνονται έως και 3 εργάσιμες μέρες από την ημέρα παραγγελίας. Η Mojestik δίνει το καλό παράδειγμα.

6. Να μην τελειώνει ποτέ

Εντάξει τώρα αυτό είναι εφικτό; Βεβαίως, γιατί με την επιλογή συνδρομής αγοράζεις τροφή για τον αγαπημένο σου φίλο αυτόματα ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – το οποίο το έχεις επιλέξει εσύ. Και φυσικά είναι σε καλύτερη τιμή και δεν υπάρχει κάποια δέσμευση αν θέλει κάποιος να φύγει από την κατάσταση «συνδρομητής».

7. Να έχει ωραία γεύση

Η τροφή θα πρέπει να έχει περάσει από ελέγχους και να την έχουν αγαπήσει πολλά σκυλιά πριν από το δικό σου. Τα αυτονόητα θα λέμε τώρα;

8. Να είναι πλούσια σε βιταμίνες

Βιταμίνη Α, βιταμίνη D3, βιταμίνη Ε και χαλκός από θειικό χαλκό είναι κάποια από τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να χωράνε στο μπολ ενός κουταβιού. Το σκυλί πρέπει να έχει ενέργεια, να παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να μην παχαίνει.

9. Να έχει όμορφη συσκευασία

Λιγάκι βαρεθήκαμε τα κλασικά λαμπραντόρ με τη γλώσσα έξω που ποζάρουν χαρούμενα στις σακούλες. Ένα γραφιστικό με άποψη δείχνει ότι η τροφή που επέλεξες απευθύνεται σε σκυλί που ζει στο 2016.

10. Να έχει... έμπνευση

Γιατί είναι ωραίο να ξέρεις ότι πίσω από την τροφή του σκύλου σου κρύβεται μια γλυκιά ιστορία και άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια αγάπη με εσένα για τα κατοικίδια. Το όνομα Mojestik, ας πούμε, προέρχεται από έναν σκύλο που είχε μικρός ο εμπνευστής της εταιρείας. Τον έλεγαν Mojestik και ήταν ημίαιμος με μεγάλα μάγουλα (όπως φαίνεται και στο λογότυπο).

Εσείς είστε έτοιμοι να γίνετε αχώριστοι με τον σκύλο σας;

Περισσότερες πληροφορίες στο mojestik.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα