Όταν οδηγείς, βάλε το κινητό σου σε... Driving Mode (vid)

Gazzetta team
Όταν οδηγείς, βάλε το κινητό σου σε... Driving Mode (vid)
Γιατί όταν είσαι στο τιμόνι, σημασία έχει ο δρόμος και όχι ποιος είναι στην άλλη άκρη της γραμμής.

Κινητό και αυτοκίνητο δεν πάνε μαζί. Όλοι το γνωρίζουμε, αλλά λίγοι το ακολουθούν. Μπορεί να το λέμε συνέχεια, να το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά κανείς μας δεν είναι αθώος σε σχέση με τη συγκεκριμένη παράβαση!
Όλοι την ώρα που οδηγούμε έχουμε σηκώσει ένα «πάρα-πολύ-σημαντικό-τηλεφώνημα-από-τη-δουλειά», όλοι έχουμε απαντήσει σε ένα «πολύ-σοβαρό-e-mail» ή σε ένα SMS που «με-τίποτα-δεν-μπορεί-να-περιμένει».
Και μπορεί όντως το e-mail, το SMS ή το τηλεφώνημα να είναι πολύ σημαντικά, όμως με αυτό που κάνουμε παραβλέπουμε το πιο σημαντικό! Την ασφάλεια, τη δική μας και των γύρω μας! Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα.
Στο πλαίσιο λοιπόν του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η COSMOTE με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού μεταφέρει ένα μήνυμα ζωής σε όλους τους Έλληνες:
«Η ασφάλεια σου και η ασφάλεια των άλλων, είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα SMS ή ένα τηλεφώνημα».
Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί;
Τα στοιχεία σοκάρουν: Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ατύχημα. Και παρόλο που όλοι γνωρίζουν τον κίνδυνο, το 54% συνεχίζει να χρησιμοποιεί το κινητό όταν οδηγεί. Πάνω από ένας στους δύο δηλαδή!
Άρα μήπως κι εσύ ανήκεις σε αυτό το ποσοστό; Στατιστικά τουλάχιστον, μάλλον ανήκεις.
Ο κ. Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός σε όλους μας Ιαβέρης, ειδικός σε θέματα οδικής ασφαλείας, μας συμβουλεύει: «Ας μην προσθέσουμε την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μια σειρά παραγόντων και προβλημάτων που ευθύνονται για τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Ας σκεφτούμε πόσοι περιμένουν να μας αγκαλιάσουν στο τέλος της ημέρας».
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ασφαλή χρήση του κινητού και την οδική ασφάλεια, δημιουργήθηκε και ένα βίντεο που με ρεαλιστικό τρόπο προειδοποιεί τους οδηγούς για τον πειρασμό της χρήσης του κινητού στην οδήγηση. Το βίντεο δημοσιεύθηκε λίγο πριν τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα, περίοδο κατά την οποία τα ατυχήματα αυξάνονται δραματικά.
Λίγο πριν το καλοκαίρι, περίοδο που οι μετακινήσεις αυξάνονται, η COSMOTE προχώρησε σε δεύτερη φάση ευαισθητοποίησης.
Ένα συμβατικό ασθενοφόρο είχε σειρήνα που έπαιζε ringtones και sms notifications. Το ασθενοφόρο κυκλοφόρησε σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, προειδοποιώντας πεζούς και οδηγούς για την ασφάλεια των ίδιων και των γύρω τους. Στόχος ήταν να δείξει με άμεσο τρόπο ότι κινητό και οδήγηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός.
Όσο σημαντικό κι αν είναι, ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο δρόμο δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή.

Η COSMOTE κάνει πράξη την ουσιαστική της δέσμευση για τη φροντίδα της ασφάλειας των ανθρώπων και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα ενέργειες που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο. Η προσπάθειά της για την ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά στην ασφαλή χρήση του κινητού και την οδική ασφάλεια είναι συνεχής. Η πολύχρονη συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η υποστήριξη για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού app του Ι.Ο.ΑΣ. «O Kόσμος της Ασφάλτου», διαθέσιμο σε Google Play & iTunes, καθώς και η στήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων της Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», σταθερά από το 2009 μέχρι σήμερα το αποδεικνύουν εμπράκτως.
Και μην ξεχνάς: Όταν οδηγείς, βάλε το κινητό σου σε... Driving Mode.
 

Τελευταία Νέα