Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα ρούχα για τη γυμναστική (pics)

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα ρούχα για τη γυμναστική (pics)
Η Κατερίνα επισκέφτηκε ένα κατάστημα της INTERSPORT και έμαθε γιατί δεν πρέπει να φορά το outfit του τρεξίματος στη yoga.

Στο σπίτι υπάρχει μία ντουλάπα αφιερωμένη στις αθλητικές δραστηριότητες. Κάποτε ήμουν αθλήτρια, βλέπεις, οπότε είχα μαζέψει αρκετά μπλουζάκια, κολάν και φόρμες και φορούσα ό,τι έβρισκα μπροστά μου στην κάθε προπόνηση. Ο καιρός πέρασε, ο πρωταθλητισμός τελείωσε και τώρα κάποιες μέρες την εβδομάδα μένουν για λίγο γυμναστήριο και ίσως μερικούς πειραματισμούς στη yoga και σε προγράμματα με cool ονόματα όπως hips & abs και crossfit.

Όταν ξεκίνησα τη γυμναστική αυτού του είδους εξακολουθούσα να τραβάω κάτι από το ράφι για το κάθε πρόγραμμα. Μετά επισκέφτηκα ένα κατάστημα της INTERSPORT και βρήκα στον δρόμο μου τον Αινεία. Του εξήγησα ότι ψάχνω ένα καινούργιο σετ αθλητικών (μήπως βρω το κέφι να αθλούμαι συχνότερα) και εκείνος με ρώτησε για τι ακριβώς προπόνηση το θέλω. Ε, αυτό ήταν. Η απάντησή μου («για όλα») δεν πέρασε και μου εξήγησε ότι για τη μέγιστη απόδοση θα πρέπει να τον εμπιστευτώ.

Κάπου εκεί ξεκίνησε και η βόλτα μου στα δοκιμαστήρια. Αρχικά του είπα ότι έχω ξεκινήσει yoga και ότι αν και αρχάρια θα ήθελα να ξεχωρίζω μέσα στην τάξη (γιατί όχι;). Τότε μου είπε ότι δεν χρειάζομαι μόνο ρούχα που αναπνέουν. Θα πρέπει να έχω και ένα εφαρμοστό μπλουζάκι, αφού σε πολλές ασκήσεις το κεφάλι φτάνει κάτω από το επίπεδο των γοφών – να κάτι που δεν ήξερε στο προηγούμενο μάθημα η διπλανή μου –, αλλά και να να αποφύγω τα κολάν τύπου lycra για να μη γλιστράω (σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε κάτι τέτοιο).

Έτοιμη λοιπόν. Με τα ρούχα Energetics (που μπορείς να βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα της INTERSPORT), με τα λουλούδια μου και με όλα.

Μετά είπα να του βάλω δύσκολα και να το παίξω έμπειρη. Τύπου «σιγά μην έχεις και ειδικό outfit για crossfit».

Λίγα λεπτά και μερικούς κοιλιακούς αργότερα είχα αποφασίσει να εμπιστευτώ τη Reebok στο συγκεκριμένο κομμάτι (με bra, tank και long tight όπως τα είπε ο Αινείας) και να το παίξω φοβερά έμπειρη και στο γυμναστήριο.

Το hard fitness άλλωστε θα ανέβει ακόμη περισσότερο στο μέλλον και οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες: ανθεκτικότητα στα σημεία τριβής ειδικά όταν στην προπόνηση εμπλέκονται μπάρες και σχοινιά ανάβασης (Check).

Εκείνη τη στιγμή, μετά το μάθημα crossfit, μου τράβηξε την προσοχή και μια Nike μοβ μπλούζα που δεν θα μπορούσα να αφήσω πίσω. Ο Αινείας μου είπε πως αυτή είναι ό,τι πρέπει για Dance Fitness. Εκτός από τα κλασικά (ελευθερία κινήσεων, ελαφρύ ύφασμα) το χρώμα την καθιστά ιδανική καθώς ανεβάζει τη διάθεση για τον χορό. Ακόμη, μου έδωσε το ελεύθερο να τη συνδυάσω με μπουστάκια, κολάν και παπούτσια σε έντονα χρώματα χωρίς να σκέφτομαι αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Για χορό πάω άλλωστε.

Τέλος, το πιο βασικό. Πώς θα επιλέξω τα κατάλληλα ρούχα για τη γενική γυμναστική; Το ότι θα πρέπει να είναι λειτουργικά και άνετα το ήξερα κι εγώ. Και εδώ όμως με έπεισε να συνδυάσω στάμπες και χρώματα βλέποντας το αθλητικό στυλ ως μέρος της καθημερινής μου εμφάνισης. Εμπιστεύτηκα για ακόμη μία φορά τα Energetics.

Γιατί όχι;

Σε περίπτωση που εσείς δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες του ενημερωμένου προσωπικού του καταστήματος και δεν θέλετε να πάρετε ένα σετ για το κάθε είδος άσκησης (αν και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο) η INTERSPORT έχει και ορισμένες γενικές συμβουλές για τα ρούχα fitness. Να θυμάστε λοιπόν ότι τα ρούχα θα πρέπει να απομακρύνουν τον ιδρώτα, να έχουν ελαστικό ύφασμα και ιδανικά να έχουν λεπτομέρειες με διχτυωτή ύφανση για σωστή εφαρμογή που επιτρέπει και στο δέρμα να αναπνέει.

Έτοιμοι για την επόμενη προπόνηση;

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της INTERSPORT.

 

Τελευταία Νέα