Η Coffee Island κάνει τον καφέ επιστήμη

Gazzetta team
Η Coffee Island κάνει τον καφέ επιστήμη

bet365

Το νέο MicroFarm Project Kenya AA Karatina μάς τράβηξε την προσοχή.

Ταξιδεύουν ως τον Ισημερινό, την Κένυα που έχει χαρακτηριστεί ως το «λίκνο της ανθρωπότητας». Στην Coffee Island, λαμβάνουν δείγματα, κάνουν αμέτρητες γευστικές δοκιμές (cupping & sensorial analysis) ώστε να αξιολογήσουν τον ωμό κόκκο και να αναδείξουν το καλύτερο γευστικό προφίλ του καφέ που έχουν στα χέρια τους ως πρώτη ύλη. Μέσα από αυτό το ταξίδι γεννήθηκε ένα project με ένα βασικό στόχο! Να καταστήσει τον specialty καφέ προσιτό σε όλους. Να κάνει το premium προϊόν μαζικό. Το λεγόμενο MicroFarm Project που αφορά στη διάθεση περιορισμένων ποσοτήτων καφέ (limited edition) από συγκεκριμένες φάρμες ανά τον κόσμο μέσω των καφεκοπτείων Coffee Island.

Στην Κένυα συναντάμε εξαιρετικές ποικιλίες Arabica καφέ, που ωριμάζουν στα Κεντρικά Υψίπεδα στις νότιες πλαγιές του βουνού Κένυα και στους δυτικούς πρόποδες των βουνών Aberdare. Πάνω από το 50% του καφέ της Κένυας παράγεται σε συνεταιρισμούς, των οποίων οι καλλιεργητές έχουν κτήματα ή φάρμες. Συνήθως, μια μικρή γεωργική έκταση αποτελείται από καφέ μεγαλωμένο υπό σκιά, ένα σπίτι και μια καλή ποικιλία από λαχανικά και φρούτα για την καθημερινή χρήση της οικογένειας.

O συνεταιρισμός Karatina βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Karatina στην περιοχή Nyeri στην Κεντρική Επαρχία. Η περιοχή έχει βαθύ, καλά ξηραμένο και γόνιμο κόκκινο ηφαιστειακό έδαφος ανάμεσα στα ύψη των 1.800 και 2.000 μέτρων. Η συγκομιδή γίνεται όταν οι καρποί έχουν φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο ωριμότητας και μετά από τη διαδικασία υγρής επεξεργασίας, ακολουθεί το στάδιο ξήρανσης και, τέλος, η μεταφορά του ξηρού κόκκου σε έναν ιδιωτικό μύλο.

Ο συγκεκριμένος specialty Kenya AA Karatina, βρίσκεται στα καφεκοπτεία Coffee Island από 10/05.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island δηλώνει: «Η αναζήτηση του ωμού κόκκου από τις καλύτερες φάρμες σε όλο τον κόσμο, η εύρεση της ιδανικής καμπύλης καβουρδίσματος, η τελετουργία της παρασκευής των ροφημάτων… όλα αντιμετωπίζονται με εμμονή στη λεπτομέρεια. Ο νέος specialty καφές Kenya AA Karatina με το μοναδικό του γευστικό προφίλ ταιριάζει στον έλληνα καταναλωτή και πιστεύω πως θα μπει στην καθημερινότητά του όσο είναι διαθέσιμος στα καφεκοπτεία μας».

 

Τελευταία Νέα