Νέο Ford Ranger, ένα premium Pick-up

Gazzetta team
Νέο Ford Ranger, ένα premium Pick-up

bet365

Το νέο Ford Ranger είναι ο ορισμός τoυ σύγχρονου Pick-Up, με τον εξοπλισμό και τις ανέσεις ενός επιβατικού μοντέλου και την αντοχή και τα προσόντα ενός επαγγελματικού «εργαλείου» για κάθε χρήση.

Η νέα γενιά του Ford Ranger συνεχίζει την «παράδοση» των προηγούμενων και ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των Pick-Up, εντυπωσιάζοντας με τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του. Αναμφίβολα, θα «κερδίσει» τον παρατηρητή με την πρώτη ματιά, με την εμφάνισή του να συνδυάζει το σύγχρονο ντιζάιν με τη δυναμική εικόνα. Το μυώδες καπό καταλήγει σε μία ισχυρή, τραπεζοειδή μάσκα με επιβλητικούς προβολείς, που κάνουν το όχημα άμεσα αναγνωρίσιμο. Ειδικά στην κορυφαία έκδοση Wildtrack, εντυπωσιάζει με αποκλειστικά εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, μοναδικό εσωτερικό με πορτοκαλί ένθετα και με τη νέα απόχρωση Pride Orange. Η καμπίνα του κινείται στα ίδια πρότυπα σχεδίασης με εκείνα ενός premium επιβατικού μοντέλου και διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής της, μαζί με την προσεγμένη συναρμολόγηση, που εγγυάται αντοχή στο χρόνο και στη σκληρή χρήση. Στην έκδοση με τη διπλή καμπίνα υπάρχει άφθονος χώρος για να ταξιδέψουν πέντε ενήλικες με χαρακτηριστική άνεση, καθώς ακόμη και οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους άπλετο χώρο για τα πόδια, αλλά και για το κεφάλι τους!

Επιπλέον, το Ford Ranger αποτελεί το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του, που αξιολογήθηκε με την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού οδικής ασφάλειας Euro NCAP. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή μελέτη σχεδιασμού της καμπίνας, αλλά και στον πλήρη εξοπλισμό ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ενδεικτικά, μερικά από τα συστήματα που προβλέπονται στο νέο Ford Ranger είναι η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, η υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, το ενεργό Cruise Control με Forward Alert, το σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων κυκλοφορίας και των σημάνσεων, η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, ο έλεγχος καθόδου με περιοριστή ταχύτητας στις απότομες κατηφόρες, η υποβοήθηση του συστήματος πέδησης για επιπλέον πίεση και αποτελεσματικότερο φρενάρισμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας με επιπρόσθετο έλεγχο του τρέιλερ. Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες δεν αφορούν μόνον την ασφάλεια, αλλά και την άνεση οδήγησης. Το δυναμικό Pick-up παίρνει άριστα και σε αυτόν τον τομέα, καθώς εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων Ford SYNC2, που διαθέτει οθόνη αφής οκτώ ιντσών για τη διαχείριση όλων των λειτουργιών, αλλά και φωνητικό έλεγχο για ευκολότερη πλοήγηση στο μενού, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.

Ο μοντέρνος πετρελαιοκινητήρας 2.2 ΤDCi Duratorg του Ford Ranger έχει αποδείξει στην πράξη την αξιοπιστία τοu και φροντίζει για γρήγορες επιδόσεις σε συνδυασμό με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Οι επιλογές στην ιπποδύναμη είναι δύο είτε με 130 ίππους και μηχανικό σασμάν έξι σχέσεων είτε με 160 ίππους και την επιπρόσθετη δυνατότητα συνδυασμού και με το αυτόματο κιβώτιο, επίσης έξι ταχυτήτων. Για όσους επιθυμούν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, υπάρχει η πρόταση με τον πανίσχυρο πετρελαιοκινητήρα TDCi Duratorq χωρητικότητας 3.2 λίτρων, με 200 ίππους απόδοση και 470 Nm ροπής στρέψης! Η οικονομία καυσίμου είναι ένας τομέας στον οποίο η Ford έδωσε την προσοχή της, καθώς ο 2.2 TDCi των 160 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο και τετρακίνηση καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 6,5 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 171 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Όποιος οδηγήσει για πρώτη φορά το Pick-Up της Ford, θα αντιληφθεί αμέσως, ότι δεν διαφέρει από ένα σύγχρονο SUV, με ασφαλή, εντυπωσιακά άνετη και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά. Μπορεί εύκολα να ταξιδέψει σε αυτοκινητόδρομο διατηρώντας υψηλές ταχύτητες χωρίς ενοχλητικούς θορύβους, όμως δεν ξεχνά το χαρακτήρα του και είναι ένα από τα πιο ικανά οχήματα σε εκτός δρόμου διαδρομές. Με κορυφαία ικανότητα βύθισης έως 800 mm και 23 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, έχει σχεδιαστεί για να ανταπεξέρχεται με ευκολία στα πιο δύσκολα εδάφη. Με γωνία προσέγγισης 28 μοιρών και γωνία αναχώρησης 25 μοιρών, οι οδηγοί του νέου Ranger μπορούν να περάσουν πάνω από σημεία, όπου οι ανταγωνιστές του αναγκάζονται να τραβήξουν χειρόφρενο.

Τα μοντέλα με AWD επιτρέπουν την επιλογή της τετρακίνησης εν κινήσει (από 4x2 σε 4x4) μέσω ενός μπουτόν στην κεντρική κονσόλα, ενώ -αν το απαιτούν οι καταστάσεις- υπάρχει και η δυνατότητα ενεργοποίησης του κοντού διαφορικού. Η ικανότητα ρυμούλκησης του Ford Ranger είναι ένα ακόμη πλεονέκτημά του, καθώς μπορεί να διαχειριστεί έως και 3.500 κιλά, με το ωφέλιμο φορτίο του να κυμαίνεται στα 1.260 κιλά!

Το νέο Ford Ranger διατίθεται σε ποικιλία εκδόσεων, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Ξεκινάει με δύο πόρτες, δύο θέσεις και με ανοιχτό χώρο φόρτωσης (καρότσα 2.317 x1.560 χλστ) και συνεχίζει στην έκδοση RAP Cab (καρότσα 1.847 x 1.560 χλστ), με δύο πόρτες εμπρός και άλλες δύο πίσω που ανοίγουν με αντίθετη φορά και αποκαλύπτουν δύο ακόμη θέσεις, μαζί με έναν πρακτικό και εύκολα προσβάσιμο χώρο αποθήκευσης. Η έκδοση με διπλή καμπίνα (καρότσα 1.549 x 1.560 χλστ), έχει τέσσερις κανονικές πόρτες και ένα εσωτερικό που θυμίζει πλέον ένα κανονικό οικογενειακό αυτοκίνητο. Προσφέρει επαρκέστατους χώρους για πέντε μεγαλόσωμα άτομα και μοναδικό χώρο για τα γόνατα των πίσω και μπορεί να παίξει το ρόλο του βασικού αυτοκινήτου μιας οικογένειας, αλλά να χρησιμοποιείται παράλληλα και σαν επαγγελματικό. Τέλος, η κορυφαία έκδοση Wildtrack επισημαίνεται ως το απόλυτο Ford Ranger. Έχει τραπεζοειδή μάσκα σε σκούρα μεταλλική απόχρωση, χρωματισμός που υιοθετείται και στους καθρέπτες, τις χειρολαβές, τους αεραγωγούς, τις ράγες της καρότσας και τα πίσω φώτα. Επιπλέον, οι ορθογώνιοι προβολείς ομίχλης, η σπορ μπάρα, οι 18άρες ζάντες αλουμινίου και τα τολμηρά γραφικά Wildtrack είναι μερικά ακόμη από τα χαρακτηριστικά της. Πορτοκαλί πινελιές συναντάμε και στο εσωτερικό του Wildtrack, με τις μαλακές επενδύσεις να χαρίζουν μια αίσθηση φινέτσας στο κόκπιτ, όπως και οι χρωμιωμένοι δακτύλιοι των αεραγωγών. Μάλιστα, διαθέτει αναβαθμισμένα καθίσματα, με αυτό του οδηγού να είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο!

Αν θέλετε ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο με σύγχρονη εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό, κορυφαία ασφάλεια, τεχνολογία αιχμής, δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες, ανεξάντλητες εκτός δρόμου δυνατότητες και συμπεριφορά ενός συμβατικού επιβατικού αυτοκινήτου, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον πλησιέστερο σε εσάς αντιπρόσωπο της Ford και να κλείσετε ένα Test Drive με το νέο Ranger!

 

Τελευταία Νέα