Βρες τo ιδανικό παπούτσι για 'σένα! (pics)

Βρες τo ιδανικό παπούτσι για 'σένα! (pics)

Η Κατερίνα πήγε στο Intersport με στόχο να... τρέξει και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, βρήκε το ιδανικό παπούτσι για να κάνει ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα!

Βρες τo ιδανικό παπούτσι για 'σένα! (pics)

Το πρώτο βήμα είναι η απόφαση. Μετά όλα είναι πιθανά. Το τρέξιμο είναι ξαφνικά η πιο hype δραστηριότητα της εποχής και κανείς δεν ξαφνιάζεται όταν βλέπει κάποιον να φοράει τα αθλητικά του και να κάνει τζόκινγκ – ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει στα στενά της πόλης. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία ζήλεψα κι εγώ που ακόμη και οι λιγότερο σχετικοί φίλοι μου είχαν αρχίσει να δηλώνουν συμμετοχή σε Μαραθωνίους και κάπως έτσι αποφάσισα να γυρίσω στην παλιά αγαπημένη μου συνήθεια.

Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν ένα ζευγάρι νέα αθλητικά παπούτσια, το οποίο θα έβρισκα στο κλασικό μου στέκι, το Intersport.

Ο στόχος ήταν ο εξής: Θα έμπαινα, θα διάλεγα μόνο το χρώμα που μου αρέσει στα παπούτσια (ένα έντονο ροζ ίσως) και θα πήγαινα στο ταμείο. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά, αφού τα ζευγάρια που με περίμεναν στα ράφια ήταν αμέτρητα.

Πώς θα έκανα τη σωστή επιλογή; Στο δρόμο μου ευτυχώς βρέθηκε ο Βάιος, ένας από τους άριστα ενημερωμένους υπεύθυνους πωλητές του καταστήματος στο Mall, που έχει αναγάγει την επιλογή του εξοπλισμού για το τρέξιμο σε επιστήμη. Μου εξήγησε, λοιπόν, ότι το Intersport υποστηρίζει τον κάθε δρομέα με νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν και ότι θα έπρεπε να τον ακολουθήσω για να βρούμε μαζί το κατάλληλο παπούτσι.

Σε μια πρώτη φάση έπρεπε να περάσω και από το Intersport Footscan για να πραγματοποιήσω ένα δωρεάν πελματογράφημα και να μάθω τα πάντα για τη μορφολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πέλματός μου. Ανέβηκα στο μηχάνημα – αφού έβγαλα τα παπούτσια και τις κάλτσες μου – και η διαδικασία ξεκίνησε. 

Ο Βάιος πέρασε τις απαραίτητες πληροφορίες όπως φύλο, κιλά, χόμπι κ.λπ., μέχρι που ήρθε η ώρα της κρίσιμης ερώτησης: «Πόσες ώρες την εβδομάδα τρέχεις»; «Μία», απάντησα διστακτικά πριν εξηγήσω ότι έχω σκοπό να τα αλλάξω όλα. «Σε τι έδαφος»; «Ταρτάν» είπα σε ένα ομολογουμένως πιο εύκολο τεστ. Αμέσως μετά ξεκίνησε το σκανάρισμα για να καταλήξουμε στον τύπο του πέλματος και να βγάλουμε το πόρισμα: Καλό πάτημα σε γενικές γραμμές, ελαφρά κλίση προς τα έξω, το δεξί πατάει πιο συγκρατημένα ίσως λόγω κάποιου τραυματισμού, καμία ένδειξη πλατυποδίας κ.λπ.

Στη συνέχεια η ομάδα του καταστήματος με βοήθησε να πάω (κυριολεκτικά) ένα βήμα παραπέρα. Αυτή τη φορά θα αναλύαμε την κίνησή μου για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Έτσι, κατευθυνθήκαμε στο Intersport Dynamic Analysis, έναν διάδρομο τρεξίματος με έξυπνες διασυνδέσεις. 

Ανέβασα το κολάν πάνω από το γόνατο (ιδανικά ο ενδιαφερόμενος φοράει σορτσάκι που του παρέχεται και από το κατάστημα) και ξεκίνησα να τρέχω ώστε να καταφέρουν οι ειδικοί με τη βοήθεια ενός tablet να καταγράψουν τις επιβαρύνσεις που δέχεται το σώμα μου. Έτσι και έγινε.

Η τελική πρόταση ήταν η εξής: Να κινηθώ ανάμεσα στην κατηγορία ES (Extra Stability), η οποία περιλαμβάνει παπούτσια με τεχνολογίες που εξασφαλίζουν περισσότερη σταθερότητα και στην κατηγορία EC (Extra Cushioning) με παπούτσια που εξασφαλίζουν την απορρόφηση κραδασμών.

Οι επιλογές ήταν και πάλι αρκετές αλλά η τελική απόφαση σίγουρα πιο εύκολη. Καλή τύχη και στους υπόλοιπους επίδοξους δρομείς!

Κλείστε κι εσείς ραντεβού στην ιστοσελίδα του Intersport.

Best of internet